zebik napisał(a):nosekdomin napisał(a):W zeszłym roku miałem po 2000pln na osobę uszykowane i kasę z powrotem do domu przywiozłem . Dlatego beż żadnych prawie wkładów i wyrzeczeń przez całą zimę śpię spokojnie, bo w to lato pędzimy też na wyspę.
Hehe dobre lubię bajki szczególnie Andersena:
no to masz:
35 E x 14 dni = 490Ex4,3 (średnio) = 2100 zł - apartament najtaniej jak się da za 3 osoby za dwa tygodnie po 35 euro gdzie normalnie jest w sezonie 40E i więcej. Nawet kempingi są droższe czasami.
3500 km średnio tyle się pokonuje ze środkowej i północnej Polski - niech będzie 7 litrów na 100 km. - co jest abstrakcją no ale niektórzy lubują w oszukiwaniu samego siebie - wychodzi 500 litrów benzyny po 4 zł = 2000 tyś.
A viniety i inne rzeczy i życie tam na miejscu po co pisać bajki na forum, że jest się w stanie za 10 dni w Chorwacji wydać do 3,5 tyś. Chyba, że 2 dni się tam będzie to tak - bo można z Polski kanapki dojeść i wracać zaraz.
Sama kwatera na 14 czy 10 dni to już koszt pomiędzy 1500 - 2200 (najtaniej dla 3 osób), poza tym dojazd to koszt z winietami w dwie strony około 1500 zł i już mit 3500 tyś. zł zostaje obalony a gdzie reszta.
Pewnie, że jak jest 6 osobowa rodzina i jedzie vanem to wyda tyle na paliwo ile 3 osobowa rodzina osobówką - jak jeszcze weźmie z Polski cały bagażnik żarcia (i tego żarcia oczywiście nie policzy do kosztów no bo to z Polski) - pojedzie niepłatnymi drogami - rozbije dwa namioty na kampie przydomowym - to wyjdzie na osobę i 500 zł tylko czy o to chodzi, albo czy to jest w jakiś sposób obiektywne i miarodajne.
HAHAHAH twoje obliczenia TO BAJKI BRACI GRIMM -zawyżyłeś na wszystkim
Euro kupuje po 4pln albo po 4,10 bo tak teraz stoi (duża suma u konika - to możesz potargować, zresztą na koncie mam jeszcze euro kiedy było po 3.80)
Auto (moje) pali 4,2 w trasie a około 5-6 po lądzie w normalnym ruchy bez ciężkiej nogi.
Spanie po 9-10 za noc
i faktycznie żarcia z polski nie liczę ale zakupy za 150 pln wystarczą
Zresztą po co się kłócić... ty jedziesz benzynowym vanem w 2 osoby i nie żałujesz niczego i potem jesteś zły że wydałeś na 2 tyg 8000pln twój biznes bankowcu...
Ja jadę oszczędnym autem w 5 osób na kwaterę w stanie dobrym. Po co mi luksusy większe niż w domu? Nie mam poczucia mniejszości żeby się lux kwaterą dowartościować. Biorę na śniadania żarcie z Polski. Oto moje 1100pln na osobę.
W zeszłym roku wypraktykowane i kto nie wierzy to ja się z niego śmieję i może mnie w dupę pocałować!!! Dlaczego? Bo widzimy to samo za często połowę, albo i mniej kasy i przyjeżdżamy tak samo opaleni i mamy te same zdjęcia.
No dobra koleś mnie wpienił....
Więc tak mam Golfa V w TDI 1.9 TDI Który spala na autostradzie przy 130km/h średnio 4,5-5l/100km
mowa tu o aucie serwisowanym i w stanie technicznym igła!
Więc tak:
(w zeszłym roku spaliłem 3 i pół zbiornika ON)
teraz spalę 4!
więc to daję około 800pln plus winiety itp to razem około 1000 pln żeby tyłek wozić.
spanie po 10 euro na 10 nocy w tym po kursie 4,10 i to daje 2050pln za spanie
To dzielimy na 5 personów=610pln za podstawę czyli spanie i drogę
i 490 zostaje na żarcie... na osobę każdą jedną.... żeby sie zmieścić w 1100pln!!!
W tym za 150 pln żarcie z Polski na śniadania.
Kurde ile tam można kasy stracić? Na co? Na lody? Pizze? Makarony? Rybę? Arbuza? winogrono? Prężcież tam nic niema! Niema fast food-ów. Pizza kosztuje około 4-5 euro! Gdzie tam można kasę stracić?
Chłopczyku!!! Gdzie ty masz 7l/100km to czym ty jedziesz? BMW w 3 litrowej benie!!!??? 2000pln za paliwo? Prędzej samolotem prywatnym byś tam doleciał.
Troche w tym swoim bajerze się zakręciłeś bo najpierw liczysz 2000 za paliwo potem na dole 1500 z winietami? Coś Ci nie wyszło.