Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do chorwacji za 3tyś.

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 16:09

dagmara2003 napisał(a):To tak jak my, 2 tygodnie 3 osoby 8 tysiecy, w tym mnówstwo zwiedzania: Dubrovnik, Zadar, Split i Salona, Trogir, Krka, Omiś,Hvar i Ston. Warto było, nie żałuję ani złotówki i juz zbieram na następne wakacje. W tym roku we wrzesniu ;)

No i właśnie Dagmara o to chodzi zwiedzać, wypoczywać, zwiedzać, wypoczywać ...
Ja również nie żałuję wydanych pieniędzy było warto. Już nie mogę doczekać się lipca :D
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 07.03.2010 16:45

mam tylko nadzieje że w tej grupie co wydają grubo powyżej 8-tys , nie ma takich co prowadzą żałosną dyskusje jak przejechać do Dubrownika bez ZK
jak i gdzie parkować aby nie płacić, jak ominąć autostradę aby zaoszczędzić 40zł , jak na campingu można jedna osobę 'ukryć" itd ,itp.
Wszystkie tego typu zachowania przewijają się przez to forum, jednak na całe szczęście są one zdecydowanie potępiane co chyba jest optymistyczne i naprawdę obraz Polaka nie jest taki zły.
A jak robią inne nacje ? nie wiem za mało jeżdżę po świecie, liczę na opinie "globtroterów" .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.03.2010 16:49

stary_jac napisał(a):mam tylko nadzieje że w tej grupie co wydają grubo powyżej 8-tys , nie ma takich co prowadzą żałosną dyskusje jak przejechać do Dubrownika bez ZK
jak i gdzie parkować aby nie płacić, jak ominąć autostradę aby zaoszczędzić 40zł , jak na campingu można jedna osobę 'ukryć" itd ,itp.
Wszystkie tego typu zachowania przewijają się przez to forum, jednak na całe szczęście są one zdecydowanie potępiane co chyba jest optymistyczne i naprawdę obraz Polaka nie jest taki zły.
A jak robią inne nacje ? nie wiem za mało jeżdżę po świecie, liczę na opinie "globtroterów" .

Bardzo piękny i trafny post.

POPIERAM!!!!!
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 17:31

stary_jac napisał(a):mam tylko nadzieje że w tej grupie co wydają grubo powyżej 8-tys , nie ma takich co prowadzą żałosną dyskusje jak przejechać do Dubrownika bez ZK

Nie mogę się wypowiadać za innych ale muszę Cię zapewnić, że ja do tych osób co omijają autostrady (jedyną autosradę, która omijam to Katowice - Kraków bo tam są zawsze remonty, a co za tym idzie ograniczenia prędkości) i szukają parkingów na których nie trzeba płacić nie należę . A co do campingu to nie dla mnie korzystam z prywatnych kwater. Pozdrawiam 8)
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 07.03.2010 17:39

Pluto napisał(a):

Nie mogę się wypowiadać za innych ale muszę Cię zapewnić, że ja do tych osób co omijają autostrady (jedyną autosradę, która omijam to Katowice - Kraków bo tam są zawsze remonty, a co za tym idzie ograniczenia prędkości)

to akurat od kilku miesięcy już jest nieaktualne - remonty skończyli, ograniczeń prędkości nie ma, chyba że zaczęli ostatnio coś nowego
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 17:47

Pudelek napisał(a):
Pluto napisał(a):

Nie mogę się wypowiadać za innych ale muszę Cię zapewnić, że ja do tych osób co omijają autostrady (jedyną autosradę, która omijam to Katowice - Kraków bo tam są zawsze remonty, a co za tym idzie ograniczenia prędkości)

to akurat od kilku miesięcy już jest nieaktualne - remonty skończyli, ograniczeń prędkości nie ma, chyba że zaczęli ostatnio coś nowego[/quote

ok ale to był tylko przykład ostatnio jechałem tam w ubiegłym roku i nie znam aktualnej sytuacji. Gwarantuje Ci, że w tym roku na wiosnę znów będzie tam remont :) bo to taka tradycja
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 07.03.2010 18:17

Pluto no co ty ...
przecież w żadnym wypadku to nie do Ciebie !!
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 18:39

stary_jac napisał(a):Pluto no co ty ...
przecież w żadnym wypadku to nie do Ciebie !!

Ja tak asekuracyjnie się wytłumaczyłem ale napewno nie miałem do Ciebie żadnych pretensji.
Po to jest forum żeby każdy opisał swoje zdanie. :D
Pudelek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pudelek » 07.03.2010 18:39

Pluto napisał(a):
Pudelek napisał(a):
Pluto napisał(a):

to akurat od kilku miesięcy już jest nieaktualne - remonty skończyli, ograniczeń prędkości nie ma, chyba że zaczęli ostatnio coś nowego[/quote

ok ale to był tylko przykład ostatnio jechałem tam w ubiegłym roku i nie znam aktualnej sytuacji. Gwarantuje Ci, że w tym roku na wiosnę znów będzie tam remont :) bo to taka tradycja

remonty były, bo Stalexport wiecznie remontował starą nawierzchnię - we wrześniu był już tylko remont w jednym miejscu, reszta nowy asfalt, bodajże w październiku zlikwidowali i ten remont. Przynajmniej od tego czasu remontów nie ma i jeśli nic się nie zawali to pewno przez jakiś czas tak będzie...

pytanie kiedy zacznie się psuć to co naprawili...

jak jeszcze była częściowo w remoncie to liczyłem sobie czas przejazdu nią i poza autostradą - tak czy siak na autostradzie wcyhodziło szybciej, nawet z ograniczeniami. :?
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 20:47

Ok nie ma co odbiegać od tematu bo urlop jest coraz bliżej a problem jest zupelnie inny
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 07.03.2010 22:07

a tak wracając do tematu , hm... za 3-tys jakoś tego nie widzę (w sezonie)
chyba że do Plitvic i z powrotem.
Rachunek jest bardzo prosty , dojazd + zakwaterowanie tego nikt nie przeskoczy a reszta ..... jak kto lubi.
Dojazd zakładamy 0,5zł/km x 2500km to już jest 1250, teraz lokum
400-500 € (10dni) to jest ~~2k ah szkoda liczyć .
Jak w temacie za 3-tys
NIE NIE DA RADY
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.03.2010 22:13

nosekdomin napisał(a):Oczywiście że sa pomocne dla kogoś kto pierwszy raz chce tam jechać. I wszyscy powinni jeśli chcemy przedstawić kalkulacje swoich wydatków aby ktoś inny wiedział na co może liczyć.
Właśnie zeszłoroczny RAB był my first time i robiłem obliczenia na własny rozum i powiem że w domu właśnie mi wyszło około 1300pln/1os a w konsekwencji wydaliśmy 1100pln/1os. Oczywiście ze sobą miałem o wiele więcej kasy.

Standardy są różne, jedni tak jak napisała koleżanka CinnamonGirl jadą oszczędnym autem w TDI albo w gazie. A inni rypią autostradą po 180km/h z wielkim silnikiem, bo z tego mają frajdę i to też jest ich część wakacji.

Tak czy siak w 3 osoby za 3500pln jest zupełnie realne!!!

widać można, ale ja nie daję wiary 8O 8O :? :?
Pluto
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pluto » 07.03.2010 23:21

stary_jac napisał(a):a tak wracając do tematu , hm... za 3-tys jakoś tego nie widzę (w sezonie)
chyba że do Plitvic i z powrotem.
Rachunek jest bardzo prosty , dojazd + zakwaterowanie tego nikt nie przeskoczy a reszta ..... jak kto lubi.
Dojazd zakładamy 0,5zł/km x 2500km to już jest 1250, teraz lokum
400-500 € (10dni) to jest ~~2k ah szkoda liczyć .
Jak w temacie za 3-tys
NIE NIE DA RADY

Zgadzam się z Tobą i z Zebikiem to nie jest realne !!!
sasza37
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) sasza37 » 08.03.2010 09:21

Wyjazd 9.08.09 powrót 20.08.09 ,auto 8 osobowe ,2 rodziny .Wydaliśmy po 4500 zł na rodzinę licząc wszystko : winiety ,autostrady,ubezpieczenie,noclegi, wyżywienie,paliwo.
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Do chorwacji za 3tyś. - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone