Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji z dziećmi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kryki88
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kryki88 » 23.06.2022 08:35

raficzyca napisał(a):Bardzo proszę Was o pomoc, bo głowa mi paruje i jestem bliska rezygnacji z urlopu. Mamy lot do Splitu, 2 dorosłych i dziecko 2 lata (+ wózek obowiązkowo), koniec sierpnia. Jaką miejscowość wybrać, żeby dziecko :a ) miało plażę możliwie piaszczystą, b) dojazd z lotniska komunikacją miejską był wykonalny c) dało się jeszcze znaleźć nocleg d) były atrakcje dla malucha- karuzele, place zabaw (to koniecznie). Kolega polecił nam Omiś, ale im więcej czytam tym mm więcej wątpliwości.

Z czystym sercem moge polecić ci Vodice.
Deptak przy morzu jest długi, można spacerowac, w samym miescie duzo sie dzieje. Lody, restauracje, targ, uliczni artyści, muzycy, akrobaci, trampoliny dla dzieci, port żaglówek.

Przy plazach, samochodziki dla dzieci, równiez budki z przekąskami typu nalesniki, lody.
Bylismy dwa razy z synem, kiedy miał 3 lata i rok pozniej w wieku 4 lat.
Jest równiez plaza piaszczysta, z lagodnym zejsciem do morza, natomiast Hangar ma kamyczki i równiez łagodne zejscie.
Planujemy w tym roku ponownie jechać.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 23.06.2022 09:02

Warto uzupełnić, że w sierpniu na tych plazach w Vodice jest ogromny tłum, człowiek na człowieku. Jeszcze początkiem września jest tłoczno.
Nie zniechęcam, ale trzeba to mieć na uwadze.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 23.06.2022 09:43

W uzupełnieniu posta Koleżanki powyżej, wydaje mi się, że dojazd komunikacją miejską do Vodic raczej jest niemożliwy, z lotniska do Vodic jest ok. 70 km.
Raczej proponowałbym rejon Primosten, Rogoznica.
Jedno jest pewne - rezygnacja z urlopu będzie najgorszym wyjściem :)
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 23.06.2022 09:55

Też odradzałbym Vodice. Potężny ruch zwłaszcza sierpień.
Primosten bardzo dobre. Byłem też sierp 2021 i było fajnie.
Dodatkowo polecam Podgorę ale nie wiem jak tam jest właśnie w sierpniu.
rybson77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rybson77 » 03.07.2022 11:39

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Chciałbym się jeszcze dowiedzieć jak taki maluszek spał u Was podczas pobytu na plaży? Czy takie namioty chroniące UV sprawdzają się? Głównie chodzi mi o to że jak rozłożę taki namiot to będzie miała twardo, czy możecie polecić jakiś materacyk do takiego namiotu, lub podać swój sposób jaki zastosowaliscie?
paaticzkaa
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) paaticzkaa » 03.07.2022 12:27

My do namiotu wkładaliśmy matę plażowa- w Chorwacji są super grube, składane- w Polsce takich nie widziałam. Nóżki przykryte Pieluchą muślinową, parasol i elegancko :) my tak od 4 lat- pierwszy raz jak syn miał 7 miesięcy.

Im młodsze dziecko tym łatwiej :)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 03.07.2022 12:43

paaticzkaa napisał(a):My do namiotu wkładaliśmy matę plażowa- w Chorwacji są super grube, składane- w Polsce takich nie widziałam.

Na Allegro jest duży wybór, w dobrych cenach. Na przykład tutaj:

https://allegro.pl/oferta/materac-mata-koc-plazowa-kamieniste-plaze-1-5cm-gr-12108233148

Co do Vodic, to potwierdzam, że super miejscówka. :D :D
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 04.07.2022 08:02

Szanowni,
u nas się ruszyło o tyle, że od 15-09 mamy rezerwację w Gradac !! :)
Teraz pozostaje skompletowac to czego nie ma a co bedzie przydatne jak właśnie mata o ktorej mowa powyzej. Przy okazji zapytam o namiot plażowy dla Młodego: czy na chorwackie kamyki kupujecie jakieś "specjalne" namioty? mam na myśli przymocowanie do podłoża bo śledzia raczej nie wbiję. no nie? :)
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 04.07.2022 08:15

Zerknij tutaj - co prawda ten wątek nie traktuje o namiotach, ale może będzie pomocny :idea:

Poczytaj również wątek Campingowe patenty i caravaning - ze wskazaniem na stronę nr 191 :arrow:
Pablo_1986
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pablo_1986 » 10.07.2022 16:39

Witajcie
chciałbym skorzystać z Waszego doświadczenia bo zapewne nie pierwszy raz w Chorwacji byliście. Ja niestety tej przyjemności jeszcze nie miałem.
W przyszłym roku wybieram się pierwszy raz. Wybór jeszcze do końca nie został przez wszystkich zaakceptowany i w grze pozostają takie miejscowości jak:
BIOGRAD NA MORU, PODSTRANA, DUGI RAT, OMIŚ, STANICI, BRELA i BASKA VODA.
co polecacie na pierwszy wyjazd z dziećmi w wieku 3 i 10 lat?

dziękuje ze wszelkie podpowiedzi, sugestie i inne potrzebne informacje :)

pozdrawiam
Paweł
Dzilu_PL
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dzilu_PL » 21.06.2023 12:24

witam!
Proszę o pomoc. W tym roku niestety ale nasz gospodarz wynajął apartament na cały rok i musimy znaleźć jakieś inne miejsce dla siebie (10 lat :(( i tak nas zostawił na lodzie :) ). W związku z tym miałbym prośbę o polecenie miejscowości gdzie można by się wybrać z dziećmi (12m-cy, 18m-cy i 5 lat). Zależy nam na tym aby były: plaże z łatwym dostępem do wody dla dzieci, żeby nie było mega tłumów (koniec sierpnia od 18 do 31) i miejsca od Pagu do Splitu. Jeśli ktoś posiada również namiary na sprawdzony nocleg dla takich maluchów (4 dorosłych + wspomniane dzieci) to prosiłbym również o jakieś namiary.
pozdrawiam Cro-maniaków :)
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 21.06.2023 16:03

Na wyjazd z dziećmi mogę polecić Šibenik - Amadria Park (wcześniej znany jako kemping Solaris, link podaję pierwszy z brzegu). Są hotele, domki, pole namiotowe - nie znam Waszego budżetu, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Jeździmy tam od kilku lat i wciąż nam się podoba.

Drugim ośrodkiem Grande Glamping - byliśmy w nim kilka dni. Super wrażenia i warunki, choć do morza spory kawałek.
yarko2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yarko2000 » 22.06.2023 08:46

Ja wiem, każdy chciałby mało ludzi :) ale puste miejscowości nie mają atrakcji dla maluchów.
Kiedyś właśnie ze względu na małe dziecko pojechaliśmy do Pakostane i polecam tą miejscowość na wyjazd z dziećmi :)
Dzilu_PL
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dzilu_PL » 22.06.2023 16:50

Dziekuje sprawdzę:) Wiadomo że każdy by chciał plaże tylko dla siebie :) jednak mi chodzi o w miarę normalne warunki a nie jak śledzie w puszce :) są plaże gdzie ciężko kij wsadzić a co dopiero usiąść z kocem i dzieciakami... Może jeszcze ktoś ma jakieś propozycje ?
stachan
Koordynator forum

Nieprzeczytany postnapisał(a) stachan » 23.06.2023 03:41

Dzilu_PL napisał(a):jednak mi chodzi o w miarę normalne warunki a nie jak śledzie w puszce :) są plaże gdzie ciężko kij wsadzić a co dopiero usiąść z kocem i dzieciakami...

W tegorocznym wątku Kalendarz wyjazdowy wrzuciłem zdjęcie, które pokazuje widok jednej z plaż w Amadrii, akurat ta jest ostatnia - przy marinie. Zdjęcie zrobione około południa - tłumów brak, początek lipca 8)

W Grande Glamping będzie Was tylu, ile zajętych będzie namiotów. My mieliśmy rodzinę obok - w sumie 8 osób na cały ośrodek.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Do Chorwacji z dziećmi - strona 56
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies