napisał(a) Oki1986 » 26.07.2020 15:11
Witam
Kiedyś dzięki Waszej (forum) pomocy spędziliśmy z żoną najlepsze wakacje w życiu. Polecaliście nam Makarską i praktycznie wszystkie porady oraz wskazówki się sprawdziły. Miasto, plaża, atrakcje - rewelacja
Zakochaliśmy się w Chorwacji ale nie było nam dane pojechać drugi raz :/ Na przełomie sierpnia i września planujemy wyjazd z dwójką dzieci (2 i 3,5) Najbardziej interesuje nas Istria ze względu na zdecydowanie krótszą drogę. Czy możecie nam polecić jakieś konkretne miasteczko?
1. Jeśli chodzi o plażę to taka jak w Makarskiej niestety odpada :/ duże i ostre kamienie dla takich maluchów będą utrudnieniem. Kamyczki, mniejsze kamienie, żwirek jak najbardziej. Zejście do wody im bardziej łagodne tym lepiej.
2. Do Makarskiej jechaliśmy w "ciemno" i znaleźliśmy mega kwaterę z ogromnym tarasem na którym spędzaliśmy wieczory. Na ten wyjazd też nie planowałem niczego rezerwować wcześniej ale trochę stresuje mnie fakt, że po podróży zmęczeni będziemy rozglądać się za "spaniem" Nie wiem też jak wygląda dostępność na Istrii, w Makarskiej była kwatera na kwaterze. Jednak mamy dobre doświadczenie z jazdą w ciemno - po pierwsze cena na bookingu jest znacznie większa niż ta którą proponują właściciele kwater. Jesteśmy też w stanie na miejscu rzeczywiście ocenić stan kwatery, ogród przed domem i odległość od morza - Czy uważacie że powinienem się martwić jadąc w ciemno z dzieciakami?
3. Nie chcemy w tym roku jechać do tak dużej miejscowości jak Makarska. Natomiast fajnie byłoby wieczorem wyjść sobie na kolacje do jakiejś fajnej knajpy. "Stary rynek" jak najbardziej mile widziany.
Nie wiem czy nasze wymagania są ogromne
Bardzo zależy nam na opinii ludzi którzy byli z dzieciakami na Istrii i coś nam podpowiedzą. Nie chcemy jechać na pola namiotowe czy campingi. Jeśli jest gdzieś już taki topic to przepraszam za ponawianie pytań. Z góry dziękuję za podpowiedzi
Pozdrawiam