grab56 napisał(a):Dzięki. Właśnie takiego spokojnego miejsca mi potrzeba po całym roku tej gonitwy za pieniądzem
my czegoś podobnego, tylko w nowym miejscu szukamy na ten rok. Zdecydowanie warto.
qra69 napisał(a):witam wszystkich. Za rok planuje po raz pierwszy wybrać się z dziećmi (13 lat i roczek) na Chorwację samochodem i dlatego proszę o pomoc w doborze miejscowości. Nie wiem czy to nie zbyt duże wymagania ale chciałbym aby była to niezatłoczona miejscowość, plaża żwirkowa również niezatłoczona, łagodne zejście do wody(stosunkowo płytko), plac zabaw w okolicy i osobiście wolałbym coś raczej w północnej części kraju - chodzi o odległość z Polski. Termin koniec czerwca lub druga połowa sierpnia
djremo napisał(a):qra69 napisał(a):witam wszystkich. Za rok planuje po raz pierwszy wybrać się z dziećmi (13 lat i roczek) na Chorwację samochodem i dlatego proszę o pomoc w doborze miejscowości. Nie wiem czy to nie zbyt duże wymagania ale chciałbym aby była to niezatłoczona miejscowość, plaża żwirkowa również niezatłoczona, łagodne zejście do wody(stosunkowo płytko), plac zabaw w okolicy i osobiście wolałbym coś raczej w północnej części kraju - chodzi o odległość z Polski. Termin koniec czerwca lub druga połowa sierpnia
Polecam Pirovac. Wszystkie pkt spełnia
Zaba007 napisał(a):Witam Wszystkich ...
Wyczytałem tutaj na forum żę dużo osób z dziecmi poleca Pakostone czy jakoś tak, ale niestety nigdzie nie moge znaleźć info o noclegach w tej miejscowości ...
No i ogólnie zależy nam żeby była cisza spokój i nie było tłoczno na plażach ale żeby można było wieczorkiem usiąść gdzieś w jakiejś knajpce czy wybrać się na deptak a nie siedzieć na kwaterze.
Czy ktoś doradzi co nieco ?
Zaba007 napisał(a):No i ogólnie zależy nam żeby była cisza spokój i nie było tłoczno na plażach ale żeby można było wieczorkiem usiąść gdzieś w jakiejś knajpce czy wybrać się na deptak a nie siedzieć na kwaterze.
W tym roku spokojnie taka opcja jest. Rok szkolny kończy się już 21czerwca, a wcześniej jeszcze czwartek 20-go wolny, spokojnie można już 14 czerwca pomykać, bez żadnych strat dla wiedzy dzieci..grab56 napisał(a):PS do Mikromira - gdy ma się dzieci w wieku szkolnym, to niestety wojaże w czerwcu i wrześniu odpadają, zwłaszcza gdy chce się jechać na dwa tygodnie, albo dłużej.
piekara114 napisał(a):Rok szkolny kończy się już 21czerwca, a wcześniej jeszcze czwartek 20-go wolny, spokojnie można już 14 czerwca pomykać, bez żadnych strat dla wiedzy dzieci..
Podobnie 1 tydzień września: u nas (czy to podstawówka czy gimnazjum) to lekcje organizacyjne i bhp nic się nie działo, co najwyżej w niedzielę popołudnie syn nadrobił 2 lekcje z polskiego i matmy..i tyle straty było...