Cześć,
Jestem nowy na forum i na początku chciałbym powiedzieć, że jestem pod sporym wrażeniem cro.pl - Waszych licznych porad i ciekawych relacji z wakacyjnych wojaży.
W przyszłym roku planujemy wraz z rodzinką nasze pierwsze wspólne zagraniczne wakacje. Wybór padł na Chorwację.
Po przeczytaniu wielu wątków na cro.pl, wstępny wybór padł na Środkową Dalmację, a konkretnie na: Tucepi, Baska Voda lub Brela.
Jestem otwarty również na inne propozycje. Rozważam też opcję (1 tydzień wybrzeże, drugi tydzień wyspa).
Poniżej kilka informacji, które mam nadzieję naświetlą Wam na czym nam zależy:Termin: dwa pierwsze tygodnie lipca 2017 (2 tygodnie w 1 miejscu lub tydzień wybrzeże, tydzień wyspa)
Skład osobowy: Mama + Tata + dwóch synów (wiek w lipcu: 5,5 i 2,5 roku)
Miejsce: Tucepi, Baska Voda, Brela...lub inne może wyspa (Hvar, Brac)
Na czym nam zależy:Plaża: dla dzieci (drobne kamyczki), łagodne zejście do wody, plaża osłonięta częściowo piniami, mile widziane zatoczki i skałki, raczej nie plaża w samym centrum, tylko obok - mniej ludzi
Miejscowość: nie za duża nie za mała, zależy nam na względnej ciszy...ale bez przesady
Apartament: optymalnie z dwoma pokojami, klimatyzacja itp., z widokiem na może - byłoby super
Dodatkowo: bardzo lubimy spacery, stąd też rozważana przeze mnie Baska Voda - Brela z super promenadą czy też Tucepi z możliwością dojścia do Makarskiej; plac zabaw dla dzieciaków
Pozostałe: restauracje, knajpki, centrum, sklepy, bankomat - z tym raczej nigdzie nie będzie problemu
Wycieczki: planujemy kilka wycieczek do pobliskich miasteczek ale wybierzemy też pewnie coś z: Split, Trogir, Dubrovnik, Plitwickie Jeziora, jakaś wyspa
Budżet: za apartament chciałbym zapłacić do 80 EUR/ dzień (preferowane nieco dalej od centrum ok. 1 km, ale blisko plaży)
Będę wdzięczny za wszelkie porady.
Jeśli macie jakieś sprawdzone apartamenty to poproszę o namiary
Pozdrawiam,
Piotrek