Wracając jednak do tematu tego postu, proponuję aby w tym miejscu wpisywać swoje doświadczenia związane z CB podczas wakacyjnych wyjazdów do Chorwacji zamiast licytowania się, którzy kierowcy są lepsi lub gorsi.
Pozdrawiam
Łukasz
Leszek Skupin napisał(a):Rafał ma RACJĘ Rodowity Warszawiak to 100% kultura.
Podpisano
Zielony z Pipidówy Dolnej
jacirg napisał(a):
...hm ... dlatego też mam do nich sentyment ... imponują takim z prowincji ... szkoda, że nie jestem ...
jacirg napisał(a):a co do tematu:
w ubiegłym roku byliśmy w dwa auta z CB Alan 42 Multi (takie małe, przenośne radyjko, mieści się w gruszce dużego) na antenach President Georgia (krótkie 30 cm) ... oba auta wyposażone w ten sam sprzęt ... radyjka zdały znakomicie egzamin ... łaczność na trasie (bez gór) sięgała ok. 10 km, jak na takie małe antenki to sporo, w górach w Chorwacji zasięg zmniejszył się do ok 2-3 km (to zrozumiałe).
Jacek
asikx napisał(a):jacirg napisał(a):
...hm ... dlatego też mam do nich sentyment ... imponują takim z prowincji ... szkoda, że nie jestem ...
Uważam, że nie masz czego żałować. Mieszkasz w porządnym, nowoczesnym, sprawnym i w miarę doinwestowanym mieście i tęsknisz za stolicą?jacirg napisał(a):a co do tematu:
w ubiegłym roku byliśmy w dwa auta z CB Alan 42 Multi (takie małe, przenośne radyjko, mieści się w gruszce dużego) na antenach President Georgia (krótkie 30 cm) ... oba auta wyposażone w ten sam sprzęt ... radyjka zdały znakomicie egzamin ... łaczność na trasie (bez gór) sięgała ok. 10 km, jak na takie małe antenki to sporo, w górach w Chorwacji zasięg zmniejszył się do ok 2-3 km (to zrozumiałe).
Jacek
A tutaj to żeś chłopaku się trochę zagalopował. Uwierzę we wszystko, nawet w to że każdy warszawiak to cham i burak za kółkiem, ale nie w to, że przy ręczniaku i President Georgia uzyskałeś takie rezultaty. Przecież te anteny funkcjonują dobrze jedynie gdy się "widzą". Nawet zestrojenie ich do SWR 1,3 jest niemożliwe. 10 km to uzyskasz na porządnie zestrojonej magnesówce, choćby takiej jak wspomniałeś (ML145), pod warunkiem, że nie zbierasz innych zakłóceń (choćby z instalacji elektrycznej samochodu).
Zasięgi rzędu 10 - 20 km uzyskasz TYLKO I WYŁĄCZNIE na antenach stałych, wmontowanych w karoserię samochodu i to zgodnie ze wszystkimi regułami tej zabawy.
Praw fizyki nie oszukasz.
Pozdrawiam
Rafał
asikx napisał(a):kafur napisał(a):Albo tylko jedno zdanie..... Jesteście strasznie hamskimi kierowcami i strasznymi pyszałkami np.(zima i Szczyrk)Ale nie bierz tego do siebie takie jest moje zdanie.Sorki za krytyke Warszawiaków ale taka jest prawda. Pozdrawiam.
Nie mam zamiaru tłumaczyć ani kierowców z Warszawy, ani Warszawian, ani wszczynać kolejnej bezsensownej bitwy słownej na argumenty. Jednakże radziłbym ostrożniej wnioskować, gdyż po głębszej analizie okazuje się, że Ci CHamscy kierowcy z Warszawy w rzeczywistości zameldowani są w Pipidówku Dolnym, zaś z Warszawą wiąże ich jedynie miejsce zatrudnienia i numer rejestracyjny służbowego samochodu którym szaleją bezrozumnie po drogach.
Pasuje takie odbicie piłki?
ludzie którzy tam pracują często są przesiąknięci tym klimatem i atmosferą. A nie można wszystkiego zrzucić na przyjezdnych.
Wystarczyloby, żebyś w pierwszym poście napisał parę słów na temat i byłoby po sprawie, a tak pisze się o innych pierdolach. No ale tak to jest, czasami chce się pokazac miejsce w szeregu.
Podsumowując: na trzy rodzaje prawdy, Twoja jest rodzaju "gówno prawda".
Pozdrawiam
Rafał
fabi napisał(a):ludzie którzy tam pracują często są przesiąknięci tym klimatem i atmosferą. A nie można wszystkiego zrzucić na przyjezdnych.
Wystarczyloby, żebyś w pierwszym poście napisał parę słów na temat i byłoby po sprawie, a tak pisze się o innych pierdolach. No ale tak to jest, czasami chce się pokazac miejsce w szeregu, a okazuje się zwykłym burakiem
asikx napisał(a):fabi napisał(a):ludzie którzy tam pracują często są przesiąknięci tym klimatem i atmosferą. A nie można wszystkiego zrzucić na przyjezdnych.
Wystarczyloby, żebyś w pierwszym poście napisał parę słów na temat i byłoby po sprawie, a tak pisze się o innych pierdolach. No ale tak to jest, czasami chce się pokazac miejsce w szeregu, a okazuje się zwykłym burakiem
Burolem jest ten, kto nie zadając sobie trudu poszukania zadaje po raz enty te same pytania, licząc że forumowe "frajerstwo" i tak mu odpowie i tak. Jest to wykazanie absolutnego braku taktu wobec innych - włażenie komuś do domu w zagnojonych butach i pytanie się gdzie tu jest wycieraczka.
Zgodnie z zasadą "szukaj do zas....smierci" lobbowana przez kilku cwaniaczków na tym forum ....przestanie ono byc przydatne w bardzo krótkim okresie czasu i stanie się jedynie pamietnikiem z podrózy i nieaktualną bazą wiedzy gdzie nie wolno nic zapytac dopóki nie wykona się X zapytań w wyszukiwarce.....
Pozdrawiam
Rafał
ja1 napisał(a):Witam!
Zastanawiam się nad tym: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=207708032 ,
Pozdrawiam!
Janusz
asikx napisał(a):ja1 napisał(a):Witam!
Zastanawiam się nad tym: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=207708032 ,
Pozdrawiam!
Janusz
Uniden 520XL + Hustler - niezły zestaw za przyzwoitą cenę. Hiper osiągów na tym nie uzyskasz, jednakże do kontaktów trasie jest absolutnie wystarczający.
Pozdrawiam
Rafał