Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

do chorwacji w 15 godzin

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bebino
Autostopowicz
do chorwacji w 15 godzin

Nieprzeczytany postnapisał(a) bebino » 14.06.2005 07:10

mam wielka prosbe jade 1 raz samochodem do chorwacji podobno mozna tam dojechac w 15 godzin dokladnie na przeprawe promowa do Splitu... ktos wie moze czy to mozliwe i jesli tak to jaka trasa???????? DZIEKUJE ZA POMOC JUZ TERAZ!!! AHA A CZY WYSPA VIS NAPRAWDE JEST TAKA PIEKNA???
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 14.06.2005 07:25

bebino napisał(a):mam wielka prosbe jade 1 raz samochodem do chorwacji podobno mozna tam dojechac w 15 godzin dokladnie na przeprawe promowa do Splitu... ktos wie moze czy to mozliwe i jesli tak to jaka trasa???????? DZIEKUJE ZA POMOC JUZ TERAZ!!! AHA A CZY WYSPA VIS NAPRAWDE JEST TAKA PIEKNA???

Jeśli chodzi o czas dojazdu, to uzależniony on będzie od wielu spraw: umiejętności kierowcy, możliwości auta, dzień tygodnia itd. Jak widzę wyjeżdżasz z okolic Kielc, więc jedź 7 do Chyżnego, dalej na Bratysławę, Eisenstadt (omijasz Wiedeń)-Wiener Neustadt-A2-A9. W Mariborze kieruj się na Zagrzeb, a potem Split. Po 1 lipca ma być skończona cała A1 do Splitu. Łącznie ok. 1300 km, a dokładniej trasę możesz zobaczyć na tej stronce .
Szerokiej drogi.
bebino
Autostopowicz
dzieki

Nieprzeczytany postnapisał(a) bebino » 14.06.2005 07:46

wielkie dzieki za strone michelina... juz widze ze w 15 godzin jest mozliwe ale troche szalone... bede jechal z mama i dziewczyna wiec mogly by sie stresowac :-) zawsze tak sie dzieje powyzje 120km/h
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 14.06.2005 08:05

Faktycznie, teoretycznie jest to możliwe, tylko gdzie jakieś odpoczynki?
Myślę, że na wakacje nie ma potrzeby aż tak bardzo się śpieszyć.Lepiej i bezpieczniej dołożyć kilka godzin.
Pzdr
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 14.06.2005 10:54

bebino napisał(a):mam wielka prosbe jade 1 raz samochodem do chorwacji podobno mozna tam dojechac w 15 godzin dokladnie na przeprawe promowa do Splitu... ktos wie moze czy to mozliwe i jesli tak to jaka trasa???????? DZIEKUJE ZA POMOC JUZ TERAZ!!! AHA A CZY WYSPA VIS NAPRAWDE JEST TAKA PIEKNA???

Tak, jest to możliwe :)
Sama kiedyś wróciłam w 14 godzin ze Splitu do Krakowa (przez Węgry i Słowację), ale było to w październiku (czyt. poza sezonem) - no i jechałam już któryśtam raz :)

Plumek
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 14.06.2005 11:04

bebino napisał(a):mam wielka prosbe jade 1 raz samochodem do chorwacji podobno mozna tam dojechac w 15 godzin dokladnie na przeprawe promowa do Splitu

Witam
Na pewno jest to możliwe - ale czy warto :?: :?: :?:
Dwa lata temu jechalem z żoną do Lido di Ostia k/Rzymu 1920 km z dwoma kawami po drodze, kanapki w czasie jazdy- zajęło mi to 20 godzin i ... więcej już tak nigdy nie pojadę za duży stres ,zmęczenie i po co ten pośpiech. Przeciez to wakacje :!: :!: :!: Te oczekiwane raz w roku
pozdr :papa: :hut:
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 14.06.2005 13:11

Jak jedziesz pierwszy raz to moze troche wyluzuj ....inni na drodze tez beda a po 10 h za kolkiem mysle ze wielu ma serdecznie dosc.
Ja ryzykuje owszem czasem ale tylko wracanie na jeden raz z samego konca Adriatyku ( Split jest duuuuuzo dalej ) ....ze Splitu bym sie nie odwazyla i chyba idzie o to zeby dojechac szczesliwie i dowiesc osoby obok Ciebie.
Doradzam zdrowy rozsadek tym bardziej ze jedziesz pierwszy raz jak rozumiem. Nie znasz trasy wiec nie szarzuj.
Pozdrawiam i udanej podrozy.
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 14.06.2005 13:37

Popieram przedmówców - pewnie można tylko po co. Gdyby jednak ktoś na taki wyczyn się decydował proponuję wykupić wysokie ubezpieczenie.
Dodatkowo wszystko zależy skąd i dokąd się jedzie.
Od granicy RP do granicy CRO - tak może wyjść, ale pozostają jeszcze z obu stron niezłe odcinki drogi.
Mnie zwykle przejazd z Ostrowa Wlkp. do Mariboru - w okolicach którego mamy nocleg tranzytowy, zajmuje ok. 15-16 godzin niestety natura ma swoje prawa i trza się zatrzymac od czasu do czasu. warto też coś przegryźć (obiadek obowiązkowo w Mikulowie) jak również rozprostować kości.
Jak mawia mój kuzyn jedziemy na wczasy, a nie na wyścigi.

PS.
WYJEŻDŻAMY JUŻ W SOBOTĘ !!!!!
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 14.06.2005 14:11

toudee napisał(a):WYJEŻDŻAMY JUŻ W SOBOTĘ !!!!!

To szerokości życzę i słoneczka i miłego wypoczynku
pozdr :D
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 14.06.2005 14:14

w maju chłopaki jechali z Krakowa w okolice Orebica
ok 15 godzin i raczej nie szaleli bo mieli deski na dachu\

w poprzednich latach jezdzilem przez BiH i zajmowalo mi to ok 15-17
godzin
aneta_jacek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) aneta_jacek » 14.06.2005 14:42

noyle napisał(a):w maju chłopaki jechali z Krakowa w okolice Orebica

godzin

Ludzie Kochani .... przestanmy sie licytowac w tym i innych tamatach :)) .....ja mam wrazenie ze czasem niktorzy tu chca sie pochwalic .... ale wg mnie nie ma czym .... za duzo widzialam na drogach zeby podniecac sie tym ze uda mi sie wrocic z Cro w 12 h ( jadac np z Rijeki do Warszawki ) .. bo mozna jadac na lep na szyje w powszedni dzien ..... ale co z tego ? Przeciez my jedziemy na URLOPY ..... mam nadzieje ze my wszyscy bedziemy przede wszystkim o tym pamietac .....ja bede swojemu przypominac srednio co 20 minut ... szkoda Euro na mandaty - wole je wydac w kanpce :)
A swoja droga ....co my porownujemy ? :)))))
Tu kazdy jedzie skadinad - co innego dojechac z Opola lub Kudowy jak tam mieszkasz a co innego zasuwac ze Szczecina lub Gdanska !!!
Pozdrawiam Aneta
mama_Kapiszonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mama_Kapiszonka » 14.06.2005 14:53

Raaany... to my mamy jakichś nieudolnych (bez obrazy) :P znajomych, bo wg ich wskazówek to z Kielc (-owa) do Splitu nalezy liczyć 20 godzin!
No i my liczymy... najbardziej na to, ze dziecko prześpi większą część podróży.

Ale ja zazdroszczę tym, którzy już są w Cro 8)
Hmmmm... byle do lipca!

Aneta
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 14.06.2005 14:57

aneta_jacek napisał(a):
Ludzie Kochani .... przestanmy sie licytowac w tym i innych tamatach :)) .....ja mam wrazenie ze czasem niktorzy tu chca sie pochwalic .... ale wg mnie nie ma czym .... za duzo widzialam na drogach zeby podniecac sie tym ze uda mi sie wrocic z Cro w 12 h ( jadac np z Rijeki do Warszawki ) .. bo mozna jadac na lep na szyje w powszedni dzien ..... ale co z tego ? Przeciez my jedziemy na URLOPY ..... mam nadzieje ze my wszyscy bedziemy przede wszystkim o tym pamietac .....ja bede swojemu przypominac srednio co 20 minut ... szkoda Euro na mandaty - wole je wydac w kanpce :)
A swoja droga ....co my porownujemy ? :)))))
Tu kazdy jedzie skadinad - co innego dojechac z Opola lub Kudowy jak tam mieszkasz a co innego zasuwac ze Szczecina lub Gdanska !!!
Pozdrawiam Aneta

Nic dodać, nic ująć :papa: :hut:
pozdr
JachuG
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JachuG » 14.06.2005 16:04

A ja jadąc do Cro zalicze dwa świetne miejsca podrodze otóż i Zakopiec gdzie przezimuje jakies 2 dni i miejsce docelowe czyli Dubrownik :P Wiec moja dorga z Gdańska bedzie trwala okolo 3 dni,
<hmm> czyżby mój czas drogi do Cro był jednym z najdłuższych ? Moze to swego rodzaju rekord na forum ????
POZD
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 14.06.2005 19:33

aneta_jacek napisał(a):
noyle napisał(a):w maju chłopaki jechali z Krakowa w okolice Orebica

godzin

Ludzie Kochani .... przestanmy sie licytowac w tym i innych tamatach :)) .....ja mam wrazenie ze czasem niktorzy tu chca sie pochwalic .

ale czym tu sie chwalic
poprostu tyle sie jedzie
od zyliny do splitu prawie nonstop autostrada
nie wiem jak ty ale ja zdeska na autostradzie jade 120-130 km/h
ale racja sa tacy co jada 60 a jak sie skonczy atostrada to 35km/h
bo sie im nie spieszy, moze sa zakręty cy cóś
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone