Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji starym autem - pytania

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Pako
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pako » 10.06.2006 12:15

Ballah napisał(a):Albo niedoczytałem albo wszyscy piszą o PZU. A jak jest w Warcie ?

Niestety w Warcie nie wiem ale mnie interesuje PZU tylko i wyłącznie dlatego, że z tego co wiem to nie mają ograniczenia wiekowego co do auta. Reszta (a przynjamniej mnie nie udało się znaleźć) ubezpiecza tylko auta do 10 lat. Ty masz auto 6 letnie więc nie powinno być najmniejszego problemu, możesz sobie porównywać oferty
Pako
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pako » 10.06.2006 12:27

mpapu napisał(a):Dziś ubezpieczyłem swego nie pierwszej młodości fordzika. Asisstanc na caly miesiąc przy pojenosci 1,8 kosztuje 36 zł. W razie czego mam dzwonic pod wskazany numer i czekać. Czy sie opłaca ?? Myśle ze tak.

To mnie uspokoiłeś :) Czyli jednak nie robią problemów ze starymi autami. A brałeś wersję LUX czy tą podstawową?
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 10.06.2006 19:52

mpapu napisał(a):Dziś ubezpieczyłem swego nie pierwszej młodości fordzika. Asisstanc na caly miesiąc przy pojenosci 1,8 kosztuje 36 zł. W razie czego mam dzwonic pod wskazany numer i czekać. Czy sie opłaca ?? Myśle ze tak.

Ale czy w PZU opłacasz OC ,czy u innego ubezpieczyciela?
Pako
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pako » 11.06.2006 09:19

Andrzej G napisał(a):

Nie wiem jak "mpapu" ale ja mam OC u kogo innego i kobieta w PZU powiedziała mi, że to nie ma znaczenia. Mam nadzieje, że tak właśnie będzie jak już przyjdę podpisać.
RadekS
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadekS » 13.06.2006 07:44

Pako napisał(a):
Andrzej G napisał(a):

Nie wiem jak "mpapu" ale ja mam OC u kogo innego i kobieta w PZU powiedziała mi, że to nie ma znaczenia. Mam nadzieje, że tak właśnie będzie jak już przyjdę podpisać.

Jeśli OC masz u innego ubezpieczyciela to w PZU nie wykupisz Asistance. Jedynie zostaje ci Warta lub swój ubezpieczyciel pod warunkiem, że ma takie ubezpieczenie w swojej ofercie. Przewertowałem runek dzwoniąc chyba do większości towarzystw ubezp.
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 13.06.2006 09:27

"Jeśli OC masz u innego ubezpieczyciela to w PZU nie wykupisz Asistance. Jedynie zostaje ci Warta lub swój ubezpieczyciel pod warunkiem, że ma takie ubezpieczenie w swojej ofercie. Przewertowałem runek dzwoniąc chyba do większości towarzystw ubezp."

tak mi się niestety wydawało ,bo co to za interes dla PZU ubezpieczać tylko assistance -za duże ryzyko szczególnie przy starszym samochodzie

pozdr

ps. można tylko żałować że się odeszło od PZU i co najwyżej dać na mszę aby nic w drodze się nie stało
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 13.06.2006 12:47

Myślę że najlepszym rozwiązaniem jest PZMot bo za 150 zł ( chyba nie jestem teraz pewien co do kwoty dokładnej ) mamy ubezpieczenie na kraj i wyjazdy zagraniczne. Co najlepsze że jest to na cały rok i ogarnia to największe firmy typu ADAC. Można sprawdzić wszystko na ich stronie.
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 13.06.2006 14:43

RadekS napisał(a):
Pako napisał(a):
Andrzej G napisał(a):

Jeśli OC masz u innego ubezpieczyciela to w PZU nie wykupisz Asistance. Jedynie zostaje ci Warta lub swój ubezpieczyciel pod warunkiem, że ma takie ubezpieczenie w swojej ofercie. Przewertowałem runek dzwoniąc chyba do większości towarzystw ubezp.

STARY JAK SIE NIE ZNASZ TO NIE PODNOŚ GŁOSU!!
ZE NIBY WSZYSTKIE UBEZPIECZYCIELI OBDZWONIŁES I NIE MOŻNA UBEZPIECZYĆ SIĘ W NIGDZIE INDZIEJ POZA UBEZPIECZYCIELEM GDZIE MASZ OC,
DUPA PRAWDA!!!1 :evil:
W PZU ZA 47 ZŁ MASZ UBEZPIECZENIE NA WYPADEK AWARII W CAŁEJ EUROPIE NA 15 DNI!!!!
PROSTE JAK DUPA WĘŻĄ :P
barkley1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley1 » 13.06.2006 14:45

Andrzej G napisał(a):"Jeśli OC masz u innego ubezpieczyciela to w PZU nie wykupisz Asistance. Jedynie zostaje ci Warta lub swój ubezpieczyciel pod warunkiem, że ma takie ubezpieczenie w swojej ofercie. Przewertowałem runek dzwoniąc chyba do większości towarzystw ubezp."

tak mi się niestety wydawało ,bo co to za interes dla PZU ubezpieczać tylko assistance -za duże ryzyko szczególnie przy starszym samochodzie

pozdr

ps. można tylko żałować że się odeszło od PZU i co najwyżej dać na mszę aby nic w drodze się nie stało

CIEBIE TEŻ SIE TO TYCZY
NIE WPROWADZAJCIE LUDZI W BŁAD!!!
OSŁY
swiniakk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) swiniakk » 13.06.2006 14:52

Co prawdfa to prawda ,ale to łajno w pzu bo tylko na holowanie do warsztatu i wersji lux nocleg w hotelu.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 13.06.2006 15:52

barkley1 napisał(a):
Andrzej G napisał(a):"Jeśli OC masz u innego ubezpieczyciela to w PZU nie wykupisz Asistance. Jedynie zostaje ci Warta lub swój ubezpieczyciel pod warunkiem, że ma takie ubezpieczenie w swojej ofercie. Przewertowałem runek dzwoniąc chyba do większości towarzystw ubezp."

pozdr

CIEBIE TEŻ SIE TO TYCZY
OSŁY

barkley1 ty się uspokój bo będziesz miał ze mną do czynienia!!! :twisted:
Więcej kultury ty KRZYKLIWY OŚLE :wink: :D
Pako
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pako » 13.06.2006 19:06

RadekS napisał(a):
Pako napisał(a):
Andrzej G napisał(a):

Chyba jednak nie masz racji - dzwoniłem do dwóch różnych oddziałów PZU i wszędzie powiedzieli mi, że nie muszę u nich mieć OC
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.06.2006 22:51

barkley1 napisał(a):

pozdr

CIEBIE TEŻ SIE TO TYCZY
OSŁY

nie obrażaj innych -przeczytaj dokładnie najpierw moją wypowiedz -to tylko błędny jak z tego wynika wniosek na wypowiedz kol.RadekS i nie krzycz kolego .To jest forum do wymieny informacji i jeśli ktoś się myli to nie należy go obrażać a tylko sprostować

pozdr
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.06.2006 22:53

swiniakk napisał(a):Co prawdfa to prawda ,ale to łajno w pzu bo tylko na holowanie do warsztatu i wersji lux nocleg w hotelu.

w nieszczęściu dobre i to
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Do Chorwacji starym autem - pytania - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone