swiniakk napisał(a):Pako napisał(a):Witam wszystkich gdyż jestem tu nowy Mam kilka pytań odnośnie podróży samochodem gdyż tak właśnie mam zamiar jechać około 28 czerwca z Katowic.
1. Jakieś konkretne rady odnośnie ewentualnej awarii, zarówno w Chorwacji jaki i w krajach przez które się jedzie. Co robić? Mam wielkiego stresa bo zdecydowałem się na jazdę moim starym 16 letnim golfem II (LPG), niektórzy twierdzą, że to głupi pomysł… W dodatku coś się z nim dzieje jak jest na benzynie ale w związku z tym jestem już umówiony z mechanikiem na przyszły tydzień. Tak poza tym to niby ciągle jeździ bez awarii… Mam zamiar wykupić assistance w PZU bo tylko tam znalazłem takie gdzie nie ma ograniczenia na auta ponad 10-letnie i nie trzeba mieć jakiegoś całego ich pakietu (przynajmniej tak w 2 oddziałach mi powiedzieli). Może ktoś zna jakieś inne firmy gdzie można takie coś wykupić na tak stare auto?
2. Kiedy najlepiej wyjechać tak żeby dało się jak najwięcej na LPG przejechać? (podobno stacje często są czynne do 20 czy 22). Zakładając, że bez noclegu (jakieś spanko w aucie przez 2 godziny jak już będę widział, że nie daje rady) – chociaż z tym noclegiem to się jeszcze zastanawiam. Jadę do Mariny koło Trogiru. Fajnie żeby też nie trafić na jakieś wielkie korki…
3. Wyczytałem o cenach winiet 10 dniowych w Austrii, ja akurat może będę wracał 11 dnia Jaka jest następna w kolejności? Na ile dni i ile kosztuje?
Z góry dzięki za wszelkie informacje!
Byłem w Marinie w tamty roku. Jak nie masz tam rezerwacji do skocz w inne miejsce.
Właśnie mam już rezerwację... napisz proszę o co chodzi? Beznadziejne jest to miejsce? Czytałem, że rewelacyjna miejscowość to nie jest ale myślę, że jadąc autem nie jest to tak ważne - zawsze można podskoczyć parę kilometrów w inne, ładniejsze miejsce a wieczorem wrócić. NIe mam racji? Napisz co z tą Mariną nie tak