Droga krajowa, jak w Polsce.
Pobocze w większości jest
maxredaktor napisał(a):We Włoszech polecam jazdę równoległą do autostrady A4 drogą SS 14, chodzi o odcinek tak mniej więcej od Palmanovy. Warto nieco zboczyć i zobaczyć Akwileę, Grado, a potem, już bliżej Triestu (tam widoki przy SS 14 są bardzo malownicze) zwiedzić Duino i Miramare, zarówno pałace, jak i parki.
beagm napisał(a):Hejka. Czy ktoś jechał przez Węgry, Słowenię w okolice Werony ? Zastanawiam się nad odwiedzeniem okolic Gardna i Werony przed właściwym wypoczynkiem w Cro. Wyjazd - Barwinek- Koszyce- Budapeszt- Słowenia - Werona. Słowenia i Włochy są mi obce jeśli chodzi o trasę i opłaty. Czy ktoś jechał i może podpowiedzieć. Pozdrawiam.
beagm napisał(a):Dzięki za odpowiedź. Benzyna droga, a LPG?oczywiście wszystko przekalkuluję, ale bardzo chcielibyśmy tam pojechać.
Lednice napisał(a):beagm napisał(a):Hejka. Czy ktoś jechał przez Węgry, Słowenię w okolice Werony ? Zastanawiam się nad odwiedzeniem okolic Gardna i Werony przed właściwym wypoczynkiem w Cro. Wyjazd - Barwinek- Koszyce- Budapeszt- Słowenia - Werona. Słowenia i Włochy są mi obce jeśli chodzi o trasę i opłaty. Czy ktoś jechał i może podpowiedzieć. Pozdrawiam.
18,60 euro za przejazd z Triestu do Werony w jedną stronę
Płaci się na bramkach
do tego benzyna we Włoszech jest bardzo droga
Sol-Wagon napisał(a):no to mnie osobiście trochę "odstrasza" przed wizytacją San Marino czy innej Ligurii...
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi