Witam,
Wybieram sie do Chorwacji w lipcu i mam zamiar jechac przez Slowacje i Austrie. Wariant ktory mam zamiar zastosowac to: Warszawa-Zwardon-Zilina-Bratyslawa-obwodnica Wiednia albo od razu na Graz, w zaleznosci jak znaki poprowadza (jak bedzie droga na Graz to nie ma sensu wracac sie wtedy do Wiednia)-z Graz do Mariboru-dalej na Zagrzeb. Jade do Drage kolo Zadaru i wydaje mi sie ze to najlepsza droga, przy okazji mozna ominac Czechy. Nadklada sie jakies 30 kilometrow, ale nie trzeba martwic sie o dodatkowe winiety i tym podobne. Ciekaw jestem czy ktos z forumowiczow jechal kiedykolwiek ta trasa. Jesli tak to poprosze o jakies plusy i minusy, moze cos jeszcze zmienie w trajektorii;) Wydaje mi sie, ze droga polecana przez ViaMichelin, zahaczajaca o Czechy mija sie troche z celem, skoro mozna jechac od razu na poludnie, caly czas przez Slowacje. Jakies opinie? Bede bardzo wdzieczny.
PS. Widze ze droga polecana, podobno najszybsza jest droga przez Olomouc i Brno, ale wychodzi z tego kolo 1500km. Moj wariant jest o 100km krotszy wiec pewnie szybszy, moze nawet mniej zakorkowany (jesli w ogole do granicy ze Slowenia sa jakies korki). Co jest takiego w trasie przez Brno ze duzo osob tamtedy jezdzi?