viltob08 napisał(a):ewa.krakuska napisał(a):Ubezpieczenie.... , to głównie spędza mi sen z powiek. Zmiana auta nie wchodzi w grę. Nie wiem jak to rozwiązać.
Rozważam Shitonię ale jeśli będę jechać z Ohrid do Grecji a potem w górę przez Albanię to do Sarti trochę nie po drodze. Dlatego myślę o zachodnim wybrzeżu. Ale planów konkretnych na Grecję jeszcze nie mam więc cenię sobie Wasze podpowiedzi.
Mam świadomość jak to bywa na granicach. Niestety jestem pracownikiem i termin urlopu nie zależy tylko ode mnie.
Mieliśmy podobną sytuację. Wykupiłam oc+ac w link4 przez interenet. Oni ubezpieczają takie stare auta
Jeśli chcesz jechac do Albanii, to polecam Epir, my byliśmy w Rizie, może niewiele do zobaczenia, ale Meteory po drodze i coś tam zawsze się znajdzie. Możesz poczytać o naszej podróży w wątku:
dwa-kroki-do-raju-czyli-grecja-t46225.html?hilit=dwa%20kroki%20do%20raju
W zeszłym roku w drodze do Ohrydu dodatkowo zwiedziliśmy Debar z Monastyrem Bigorskim. Polecam
Dziękuję Violu za wpis. Przeczytałam Twoją relację. Będę jechać tą drogą więc cenne informacje.
Oc mam w innej firmie i niedawno odnowioną polisę więc nie mogę kupić nowego ubezpieczenia.
Co prawda zaczyna się zbirać wiecej chętnych osób na wyjazd i być moze będę wynajmować duże auto więc odpadnie problem ubezpieczenia. Zobaczę jak to się rozwinie. Na razie czytam o miejscach, które chę odwiedzić i jestem przekonana że to będzie mój wakacyjny kierunek.