Janusz Bajcer napisał(a):Z Nowego Sącza do Miskolca ok. 220 km, a więc w drodze do Cro tam się nie zatrzymywałem, ale w drodze z Elbląga do Chorwacji warto.
http://www.miskolc.hu/index.php?nyelv_id=5
Wprawdzie to forum jest o Chorwacji, ale jak chcesz wiecej informacji, służę poradą-na Węgry jeździłem 8 razy na wakacje (podobnie jak do Cro).
W Miskolcu są dwa kampingi i Węgry nie są zaniedbane.
Pozdrawiam
Jędrzej napisał(a):Miskolc - byłem 2 razy.
Będąc na Słowacji w zeszłym roku jeszcze poczciwym poldolotem pasażerowie i ja wpadli na pomysł, że skoro już jesteśmy niedaleko granicy z Węgrami, to czemu nie a ktoś kiedyś gdzieś słyszał, że W termalnych kąpieliskach w Miskolc jest super...
Więc pojechaliśmy.
Już w miskolcu awaria poldolota - siadło ładowanie akumlatora - godzina grzebania i juz chyba ok. więc w końcu idziemy na kąpiel! Niespodzianka - wpuszczali tylko do 17 - tej!!! czyli byliśmy o 10 minut za puźno - na nic błaganiua, prośby etc... - ale zobaczyliśmy zdjęcia i... Musimy tu jutro wrócić!
W drodze powrotnej zastała nas noc i znowu poldolot się zepsuł - co miłe i sympatyczne - 2 tiry na polskich numerach zatrzymały się z pytaniem, czy nie trzeba pomocy ale Polak ptrafi i naprawiliśmy padline (zablokowały się szczotki od alternatora).
NAstępnego dnia tym razem z samego rana drugi wyjazd na Węgry - no i udao się - wrażenia super! poważnie - bardzo polecam! jaskinie zalane wodą, wszytsko super podświetlone a najlepsze, że w zeszłym roku na ukończeniu były prace na zewnątrz basenów - dużo nowych atrakcji na świżym powietrzu - co? jeszcze nie wiem, ale w tym roku w drodze do CRo mam zamiar sprawdzić
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi