Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mysza73
Weteran
Re: DO CHORWACJI PRZEZ MĘKĘ

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 01.09.2014 17:10

FUX napisał(a):Do Rzymu, to my możemy nawet zaraz...
:wink:

Ja w sumie też, oni tam siatkę na RAI -ach puszczają :wink: .
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.09.2014 17:22

mysza73 napisał(a):
FUX napisał(a):Do Rzymu, to my możemy nawet zaraz...
:wink:

Ja w sumie też, oni tam siatkę na RAI -ach puszczają :wink: .

„Pacz" to:

Plamen Konstantinow nie chciał udzielić wywiadu telewizji Polsat, ponieważ... zakodowała transmisje z mistrzostw świata
Reporter Polsatu czekał w Gdańsku na reprezentację Bułgarii. Chciał porozmawiać z Konstantinowem o mistrzostwach. Bułgar, który przed kilku laty grał przez rok w Jastrzębskim Węglu, wstępnie się zgodził. Ale kiedy zobaczył mikrofon z logo Polsatu, zapytał, czy to ta telewizja, która transmituje dla Polaków mundial. Gdy usłyszał potwierdzenie, stwierdził, że nie będzie rozmawiał na znak protestu przeciwko zakodowaniu mistrzostw!

To nie koniec spięć Konstantinowa z Polsatem. Telewizja poprosiła go o nagranie zaproszenia na mecze. Bułgar odpowiedział, że może to zrobić, ale pod warunkiem, że dostanie za to pieniądze. "Skoro bierzecie pieniądze od ludzi za możliwość oglądania meczów, to ja nie będę reklamował was za darmo" - stwierdził.

:mrgreen:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 01.09.2014 17:59

FUX napisał(a):
Plamen Konstantinow nie chciał udzielić wywiadu telewizji Polsat, ponieważ... zakodowała transmisje z mistrzostw świata
Reporter Polsatu czekał w Gdańsku na reprezentację Bułgarii. Chciał porozmawiać z Konstantinowem o mistrzostwach. Bułgar, który przed kilku laty grał przez rok w Jastrzębskim Węglu, wstępnie się zgodził. Ale kiedy zobaczył mikrofon z logo Polsatu, zapytał, czy to ta telewizja, która transmituje dla Polaków mundial. Gdy usłyszał potwierdzenie, stwierdził, że nie będzie rozmawiał na znak protestu przeciwko zakodowaniu mistrzostw!

To nie koniec spięć Konstantinowa z Polsatem. Telewizja poprosiła go o nagranie zaproszenia na mecze. Bułgar odpowiedział, że może to zrobić, ale pod warunkiem, że dostanie za to pieniądze. "Skoro bierzecie pieniądze od ludzi za możliwość oglądania meczów, to ja nie będę reklamował was za darmo" - stwierdził.

:mrgreen:

Widziałam :mrgreen: ,
bardzo dobrze im powiedział :roll: ,
Plamen od zawsze był znany z charakterku :mrgreen: .
Dawigs
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dawigs » 01.09.2014 20:49

I ja się przyłączę.
Belluna
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Belluna » 01.09.2014 22:06

Ale fajna na męka, pozazdrościć. :D
Magda O.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda O. » 02.09.2014 08:25

Fajnie, że mieliście taką piękną pogodę, kiedy weszliście na kopułę, my w tym czasie mieliśmy trochę deszczu i chmury, więc zdjęcia nie wyszły tak ładnie...
Osobiście kocham Rzym :hearts: chyba najbardziej ze wszystkich miast, w których byłam.
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 02.09.2014 19:53

.
Ostatnio edytowano 12.12.2015 11:43 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 02.09.2014 20:15

.
Ostatnio edytowano 12.12.2015 11:44 przez mervik, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.09.2014 21:39

Piękne koloseum :D
Szkoda, że amfiteatr w Puli szpecono budując tam nowoczesną scenę i widownię. Pasuje tam jak pięść do nosa :?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 03.09.2014 07:37

mervik napisał(a):...z Termini na drugiej stacji wysiadamy i jesteśmy pod samym Koloseum 8O :)

Koloseum prawie tak ładne jak w Puli ;)

Przyjemna relacja i super zdjęcia! :)
Calapula
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Calapula » 03.09.2014 07:45

Lednice napisał(a):Piękne koloseum :D
Szkoda, że amfiteatr w Puli szpecono budując tam nowoczesną scenę i widownię. Pasuje tam jak pięść do nosa :?

W ubiegłym roku zbudowali tam lodowisko. Latem.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.09.2014 08:00

mervik napisał(a):Idziemy teraz na Forum Romanum :wink:
...oczywiście przez bramkę 8O

przez bramkę ... Tytus Flawiusz mógłby się obruszyć. :D

Przyjemny spacer, dzieki Twojej relacji. Dawno nie byłem, oj dawno.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 03.09.2014 08:20

Po wczorajszym meczu mogę oglądać wszystko co związane jest z Italią :mrgreen: ,
nawet te kamienie 8O 8O 8O , znajome bardzo :wink: .
Ostatnio edytowano 03.09.2014 09:25 przez mysza73, łącznie edytowano 1 raz
Marko66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marko66 » 03.09.2014 09:22

Lednice napisał(a):Piękne koloseum :D

Święta racja - też o tym pisałem w mojej tegorocznej relacji - statywy z lampami, rusztowania i "inne badziewie" szpecą :evil: amfiteatr w Puli w taki sposób, że właściwie nie mam ochoty nikomu jakoś szczególnie polecać tego widoku. :?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 03.09.2014 09:51

Obydwa amfiteatry są godne zwiedzenia. Podobno większość osób, która widziała rzymskie Koloseum i amfiteatr w Puli twierdzi, że wspanialszą budowlą jest ta z chorwackiego miasta.
Ja nie rozstrzygam, obie budowle są monumentalne i obie "przenoszą" nas do czasów panowania rzymskich cesarzy.

Oba obiekty należą do największych tego typu na świecie. Władze Puli stwierdziły, że skoro w przeszłości amfiteatr służył celom rozrywkowym, to dlaczego nie miałby pełnić takiej funkcji obecnie. Stąd kontrastujące z wiekowymi murami, współczesne obiekty.
Chociaż rzymskie Koloseum także bywa miejscem koncertów światowych gwiazd, np. Andrea Bocelli wystąpił
w jednym i drugim amfiteatrze. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone