Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji przez CZ-SL-A czy CZ-A ?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 19.07.2006 11:16

Witam

Wybieram się do Chorwacji samochodem po raz trzeci. Dotychczas jeździłem zawsze na noc trasą Opole-Ołomunc-Brno-Wiedeń-Graz itd. Ponieważ w tym roku po raz pierwszy planuję jechać z dzieckiem (maluch ma niespełna 2 lata) zależy mi na jak najszybszym pokonaniu trasy (bez nagminnego łamania przepisów oczywiście :-)) I wykombinowałem sobie żeby ominąć Wiedeń jadąc z Brna na Bratysławę i stamtąd na obwodnice Wiednia (S1 czy jakoś tak).

Plusy :
+ odcinek od Brna do Wiednia pokonujemy autostradą więc teoretycznie może być szybciej
+ omijamy Wiedeń (dotychczas trafiałem tam ok 22.00 i zawsze dużo czasu marnowałem w korkach)

Minusy
- mamy dwa dodatkowe przejścia graniczne - kolejki ? czas?
- musimy kupić dodatkową winietkę na Słowacje

Czy ktoś z szanownych cromaniaków jeździł tą trasą i może mi doradzić czy dobrze sobie kombinuję czy lepiej jechać starą trasą ? A może są jeszcze jakieś inne plusy i minusy, których nie wziąłem pod uwage ?
marfi
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marfi » 20.07.2006 21:42

kiur napisał(a):Witam

Wybieram się do Chorwacji samochodem po raz trzeci. Dotychczas jeździłem zawsze na noc trasą Opole-Ołomunc-Brno-Wiedeń-Graz itd. Ponieważ w tym roku po raz pierwszy planuję jechać z dzieckiem (maluch ma niespełna 2 lata) zależy mi na jak najszybszym pokonaniu trasy (bez nagminnego łamania przepisów oczywiście :-)) I wykombinowałem sobie żeby ominąć Wiedeń jadąc z Brna na Bratysławę i stamtąd na obwodnice Wiednia (S1 czy jakoś tak).

Plusy :
+ odcinek od Brna do Wiednia pokonujemy autostradą więc teoretycznie może być szybciej
+ omijamy Wiedeń (dotychczas trafiałem tam ok 22.00 i zawsze dużo czasu marnowałem w korkach)

Minusy
- mamy dwa dodatkowe przejścia graniczne - kolejki ? czas?
- musimy kupić dodatkową winietkę na Słowacje

Czy ktoś z szanownych cromaniaków jeździł tą trasą i może mi doradzić czy dobrze sobie kombinuję czy lepiej jechać starą trasą ? A może są jeszcze jakieś inne plusy i minusy, których nie wziąłem pod uwage ?

WITAJ my tez ruszamy z Opola 29.07 przez Cieszyn, Bratysławe, Zach. Wegry, Cro. Bo z tego co czytałem czasowo to samo, a mijamy dwie granice byc moze z korkami. ? Zerknij tutaj forum/viewtopic.php?t=12579 Jesli jedziecie w podobnym terminie zawsze mozna sie dogadac. Pozdrowienia
kiur
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kiur » 21.07.2006 13:41

Ja planuję wyjazd na 28.08. Daj znać po powrocie jak się jechało tą trasą. Pozdrawiam

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone