Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji przez Bosnie??

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
virnik
Autostopowicz
Do Chorwacji przez Bosnie??

Nieprzeczytany postnapisał(a) virnik » 27.07.2005 08:47

Czy wiecie cos na temat wariantu Chorwacja (zwlaszcza poludniowa) przez Bosnie?
Wlasnie ktos mnie namowil na taka trase... wyglada na krotka; czy ktos z was tego probowal?
Czekam na informacje i z gory dzieki!
szunaj11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szunaj11 » 27.07.2005 09:00

virnik napisał(a):Czy wiecie cos na temat wariantu Chorwacja (zwlaszcza poludniowa) przez Bosnie?
Wlasnie ktos mnie namowil na taka trase... wyglada na krotka; czy ktos z was tego probowal?

forum/viewtopic.php?t=8225
i inne :la: :lol:
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 27.07.2005 09:16

Na początek wpisz sobie w wyszukiwarkę Bośnia i Hercegowina i dowiesz się coś więcej. Tych tematów już było sporo więc przeczytaj sobie a czego nie będziesz wiedział to zapytasz potem. Wiele osób jechało tą trasą, bardzo dokładnie ją opisało tylko musisz poszukać. Ja też w tym roku jechałem 2 razy przez BiH i wszystko tu opisałem.
Nawet przy nicku nie podałeś skąd jesteś więc trasę trudno zaproponować.

Pozdrawiam
Zraja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zraja » 27.07.2005 11:19

My jechaliśmy przez BiH (w tej chwili pamiętam tylko nazwy miejscowości Jajce i Banja Luka), mąż korzystał z jakiegoś programu w necie do wytyczania trasy
billea
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) billea » 27.07.2005 16:45

virnik napisał(a):Czy wiecie cos na temat wariantu Chorwacja (zwlaszcza poludniowa) przez Bosnie?

Zalezy skąd jesteś, jak umiesz jeździć po górach to polecam!!! piekna trasa, jak jedziesz na południe to faktycznie najkrótsza, ale wcale nie najszybsza. Zobacz: www.viamichelin.com
Zbyszek_mat
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zbyszek_mat » 27.07.2005 20:56

Trasa piękna niekoniecznie szybka
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 28.07.2005 08:01

Piękna, trudna, krótka ale na pewno nie szybsza.
noyle
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 28.07.2005 08:58

Łukasz napisał(a):Piękna, trudna, krótka ale na pewno nie szybsza.

ale i nie duzo wolniejsza i dodatkowo tansza
iwona_73
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwona_73 » 31.07.2005 17:55

Jedź kanionem Neretvy , warto. Nie jedż na Sarajevo, droga sie oberwała i jedzie się po zaimprowizowanej "ścieżce" jakieś 15 km. Naprawdę szkoda samochodu i nerw .Dla mnie to był horror. Pozdrawiam
Alek70
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Alek70 » 31.07.2005 20:50

iwona_73 napisał(a):Nie jedż na Sarajevo, droga sie oberwała i jedzie się po zaimprowizowanej "ścieżce" jakieś 15 km.

Cześć!
1.jaką trasą jechaliście przez BiH?
2.na jakim odcinku jest problem z tą drogą tzn. Mostar-Sarajewo ,Sarajewo- Tulza czy gdzie indziej?
hania731
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) hania731 » 04.07.2006 23:03

iwona_73 napisał(a):Jedź kanionem Neretvy , warto. Nie jedż na Sarajevo, droga sie oberwała i jedzie się po zaimprowizowanej "ścieżce" jakieś 15 km. Naprawdę szkoda samochodu i nerw .Dla mnie to był horror. Pozdrawiam

Bardzo proszę o informację na ten temat,czy ta oberwana droga nadal jest oberwana i na jakim odcinku?
Wiła wianki
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiła wianki » 11.07.2006 05:13

Było coś takiego w zeszłym 2005 roku. Nawet jechałem. Ale to było za Sarajevem w kiernku na Czarnogórę.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone