betty842 napisał(a):fabio007
Jeśli twoim zdaniem mój link był nie na temat a proponowanie podróży samochodem kiedy pytanie dotyczy czasu przejazdu autokarem jest na temat, to sorry ale nie widzę sensu dalszej dyskusji z tobą.Poza tym czytanie ze zrozumieniem się kłania.Wiele razy pisałam,że wiem,że forma DO Chorwacji jest poprawna ale denerwuje mnie sam fakt czepiania się osób,które piszą/mówią NA Chorwację sądząc,że ta forma też jest poprawna.Jak już ktoś zauważył w "moim" wątku zostałam poprawiona przez p.Janusza a nadal pisałam NA Chorwację.A dlaczego? Bo myślałam,że użyta przeze mnie forma jest również poprawna (skoro tak wiele osób jej używa). Dopiero później trafiłam na ten wątek i dowiedziałam się,że poprawną formą jest DO Chorwacji. I gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś wiedział,że ja doskonale o tym wiem i nikogo nie przekonuję, że forma NA Chorwację jest poprawna. Tylko denerwuje mnie sam fakt,że jest tyle zamieszania o formę,którą bardzo ale to bardzo wiele osób uważa za poprawną.Można kogoś poprawić owszem,choć moim zdaniem niewiele to da.Ale już głupie jest naśmiewanie się z kogoś kto napisał NA Chorwację (np przez pisanie "Co,robi najazd na Chorwację?" albo "Ja jadę na Polskę").Gdyby jeszcze wcale nie istniała forma NA+państwo a tu ktoś wyskoczy z hasłem, że jedzie na Chorwację to bym wasze rozbawienie/oburzenie zrozumiała. Dobra ja kończę bo nie chce mi się pisać kolejny raz o co mi chodzi bo widzę,że i tak nie zrozumiecie....
Myślałem, że ciąg dalszy już nie nastąpi, ale jednak
Zostałem wywołany do tablicy, więc odpowiem:
Nikt tu nikogo nie zmusza do dyskusji z nikim To raz.
Zarzucasz mi brak czytania ze zrozumieniem ... Zresztą nie tylko mnie No cóż, masz prawo do własnej oceny tak, jak każda inna osoba tutaj, ale kilka fragmentów Twojej wypowiedzi świadczy raczej o tym, że to nie ja i kilka osób jeszcze mamy problem z czytaniem ze zrozumieniem. To dwa.
I rzeczywiście dalsza dyskusja chyba nie ma sensu Jak już wcześniej napisałem strasznie upierasz się przy kwestiach, które wiele osób tutaj próbuje Ci spokojnie wyjaśnić, a Ty ich atakujesz. Zresztą Twoja wypowiedź po moim adresem też o tym świadczy.
I to chyba na tyle z mojej strony.