Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji ale gdzie dokładnie...?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 25.04.2006 07:26

Marzę o wyjeździe do Chorwacji od dawna, w tym roku się zdecydowałam, ale niewiem jaką najlepiej wybrać miejscowość... Makarska, Porec, Dubrovnik, Split... czy może coś innego? Bo chyba południowa Chorwacja - Dalmacja - jest ciekawsza od północy kraju... ?Co mi polecicie?? A może znacie w którymś z ciekawych miast ciekawe i nie drogie domki kampingowe 5, 6 osobowe, w pobliżu morza?? Oczywiście dojazd własny...
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 25.04.2006 10:58

wymienilas same duze miasta , takich szukasz do pobytu w cro>??sa one dobre do zwiedzania ale do mieszkania raczej nie...ale zalezy kto co lubi:)
madzia1981
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) madzia1981 » 25.04.2006 11:13

Zgadzam się z Ines-nie polecam głownych miast jako pobyt docelowy (tym bardziej jesli jedziecie swoim autkiem (cyt "dojazd własny")
Poczytaj troszke na forum i zdecyduj sie na region w Chorwacji-bedzie łatwiej cos polecić...nie wiemy również czego oczekujesz, więc sprecyzuj troszke pytania a napewno pomozemy:)
pozdrav
magda
toudee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) toudee » 25.04.2006 20:04

Poczytaj na mojej stronie. Może coś wybierzesz.
www.mojachorwacja.boo.pl
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 26.04.2006 10:53

Fakt, mało sprecyzowałam swoje oczekiwania.. Chodzi mi o troszkę mniejszą miejscowość, ale żeby nie była to znowu jakaś malutka mieścina. W okolicy Makarskiej jest miejscowość Podgora, oglądałam jej foldery i bardzo mi się spodobala... Byliście tam może??
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 26.04.2006 15:20

Podgora ok ale mi osobiscie bardziej podobalo sie Tucepi gdzie spedzilismy cudowne 10dni:)Lezy miedzy Makarska a Podgora:)obejrzyj moje fotki i stronki:)zreszta na forum jest o Tucepi mnostwo :)))ale cala riwiera jest cudna!!!!!!!:)
http://www.wakacje.ao.pl/
galeria riwiera makarska
i stronki
http://www.tucepi.com/english/start.html
http://www.dalmacija.net/tucepi.htm
*p*a*t*i*
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) *p*a*t*i* » 27.04.2006 07:50

Wielkie dzięki, teraz już chyba nie będę miała wątpliwości dokąd się udać :D A orientujesz się mniejwięcej ile czasu trwa przejazd do cro autkiem? - powiedzmy od granicy polskiej.
RadaR
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadaR » 27.04.2006 10:43

*p*a*t*i* napisał(a):A orientujesz się mniejwięcej ile czasu trwa przejazd do cro autkiem? - powiedzmy od granicy polskiej.

Cześć
O czasach przejazdów już było sporo i nic z tego nie wynika. Zależy to od wielu rzeczy. Jaki miesiąc jaki dzień tygodnia jaka pora dnia itp itd.
od granicy w Cieszynie do Makarskiej można dojechać w 12 godzin a można jechać 24. Niemniej jak wybierzesz w miare dobry termin i nie będzie niespodzianek to myślę że około 15-16 wystarczy.
Nie polecam jechać tak aby być w Cro (tzn na granicy SLO HR) w sobotę rano. W zeszłym roku tak trafiliśmy... koszmar ( z Łodzi do Makarskiej 24 godziny non stop).
Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone