Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Do Chorwacji 2012.... rowerem

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
peter_pieper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) peter_pieper » 24.04.2012 09:43

Taka odleglosc to niezle wyzwanie.Musisz miec niezla kondycje i zamozaparcie..Powiem Ci ,ze ja 2 lata temu,"zrobilem" trase ze znajomymi z La Rochelle do Biarritz we Francji.Calosc zajela nam 2 tygodnie,noclegi na campach,zadnego pospiechu.Serwisy rowerowe w co drugiej miescinie,w razie czego..dwa razy korzystalem:)ogolnie super sprawa,ale to byla objazdowka.Nie wiem czym jezdzisz...my mielismy trekkingi Cube i spisaly sie znakomicie..Pzdr i trzymam kciuki
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 25.04.2012 19:31

autor zanęcił i cisza :)
Panie Darku moja małżonka w Cro w ciągu jednego dnia zrobiła 120km na rowerze, faceta chyba stać na odrobinę więcej :P
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 27.04.2012 13:19

bluesman napisał(a):autor zanęcił i cisza :)
Panie Darku moja małżonka w Cro w ciągu jednego dnia zrobiła 120km na rowerze, faceta chyba stać na odrobinę więcej :P

Autor zawzięcie trenuje :D stąd ta cisza..
Plan jest taki że dziennie wypadnie zrobić około 150 km tak więc facet się postara
Szacunek dla Małżonki bo takie 120 km biorąc pod uwagę pofałfdowaną topografię Cro robi na mnie wrażenie...
Ostatnio edytowano 27.04.2012 13:23 przez Defensor, łącznie edytowano 1 raz
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 27.04.2012 13:21

peter_pieper napisał(a):Taka odleglosc to niezle wyzwanie.Musisz miec niezla kondycje i zamozaparcie..Powiem Ci ,ze ja 2 lata temu,"zrobilem" trase ze znajomymi z La Rochelle do Biarritz we Francji.Calosc zajela nam 2 tygodnie,noclegi na campach,zadnego pospiechu.Serwisy rowerowe w co drugiej miescinie,w razie czego..dwa razy korzystalem:)ogolnie super sprawa,ale to byla objazdowka.Nie wiem czym jezdzisz...my mielismy trekkingi Cube i spisaly sie znakomicie..Pzdr i trzymam kciuki

Jadę właśnie na Cube więc mam nadzieję że podobnie jak i Wam będzie się dobrze spisywał :D
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 27.04.2012 13:22

darek1 napisał(a):
kamil1929 napisał(a):Szacunek Defensor,trzymam kciuki,powodzenia na trasie uff :wink:

Etam, spuchnie już w Czechach. Wróci do kraju pociągiem.

Nie ma opcji :wink:
Dojadę zgodnie z planem :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.05.2012 15:11

Oby :) ale na zadane pytania nie odpowiedziałeś ;)
kamil1929
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kamil1929 » 03.05.2012 17:40

Defensor a jaki masz rower :?:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 03.05.2012 18:09

Przecież napisał, że Cube :) chyba, że chodzi o rodzaj .......... też byłem zainteresowany ale nie napisał
AndrzejPK
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejPK » 03.05.2012 21:18

Zazdroszczę tak długiego urlopu... Jestem pewien, że sobie doskonale poradzisz. Właśnie wróciłem z 5 dniowego wypadu - przebiegi dzienne od 103 - 167km, ale mi było łatwiej - bez bagażu, na plecach tylko plecak z foto. Już czekam na Twoją relację/uwagi.

PS. dbaj o sprzęt - nie wiem na jakiej grupie jeździsz ale na wszystko trzeba "mieć baczenie"
=powodzenia=
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 08.05.2012 18:54

bluesman napisał(a):Oby :) ale na zadane pytania nie odpowiedziałeś ;)

To przez ten nieustanny trening :wink:
Jadę na trekkingu Cube Town. Powinien się dobrze spisać. Będę miał trzykomorowe sakwy, przyczepki nie przewiduję.I co najważniejsze - nie jadę sam lecz z kolegą - podobnym zapaleńcem. Damy radę :D
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 08.05.2012 19:00

AndrzejPK napisał(a):Zazdroszczę tak długiego urlopu... Jestem pewien, że sobie doskonale poradzisz. Właśnie wróciłem z 5 dniowego wypadu - przebiegi dzienne od 103 - 167km, ale mi było łatwiej - bez bagażu, na plecach tylko plecak z foto. Już czekam na Twoją relację/uwagi.

PS. dbaj o sprzęt - nie wiem na jakiej grupie jeździsz ale na wszystko trzeba "mieć baczenie"
=powodzenia=

Tak naprawdę ten urlop to tylko 2 tygodnie. Planujemy powrót na połowę czerwca.
Masz rację - sprzęt to podstawa. Niemniej jednak bez solidnej podstawy mentalnej nic z tego nie wyjdzie.
Będzie jednak łatwiej bo tak jak wspomniałem jedzie nas dwóch więc będziemy łatwiej.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.05.2012 19:29

Thx za odpowiedzi na pytania :)
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 08.05.2012 19:59

bluesman napisał(a):Thx za odpowiedzi na pytania :)

a tak odbiegając od tematu to świat jest jak mawiają wielkości piłeczki do ping-ponga ....
Mam dobrego znajomego w NS któremu opowiadałem jakiś czas temu o tym projekcie :D
pozdrower 8)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.05.2012 20:02

tak myślałem :) i zazdroszczę też bym pojechał :) i mam już wreszcie czas, duużo czasu :)
Defensor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Defensor » 08.05.2012 20:24

bluesman napisał(a):tak myślałem :) i zazdroszczę też bym pojechał :) i mam już wreszcie czas, duużo czasu :)

lista uczestników nie jest jeszcze zamknięta........ 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Do Chorwacji 2012.... rowerem - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone