Witam,
jak najlepiej dojechać do Baśka Voda z Warszawy. przez jakie kraje, jakimi drogami (przez jakie miejscowości najlepiej), gdzie winietki?, no i jak dostac się do Baśka już po dostaniu się do Chorwacji.
z góry dzieki za info
Pozdrawiam
Ania&Krzych napisał(a):Witam,
jak najlepiej dojechać do Baśka Voda z Warszawy. przez jakie kraje, jakimi drogami (przez jakie miejscowości najlepiej), gdzie winietki?, no i jak dostac się do Baśka już po dostaniu się do Chorwacji.
z góry dzieki za info
Pozdrawiam
Cayman napisał(a): ... polecam trasę ........--> Wiedeń ---> Graz ---> Klagenfurt ---> przełęcz LoiBpass ---> Ljubjlana ---> Postojna ---> Rijeka i dalej magistralą adriatycką ...
Ania&Krzych napisał(a):Witam,
z góry dzieki za info
Pozdrawiam
maciek1956 napisał(a):Moja trasa--W-wa katowicką do Cieszyna, pózniej Czechy (winietka) na Frydek Mystek, Brno do Mikulova (tutaj nocuję, jem pyszną kolację, idę na spacer, nocka i śniadanko). Dalej na Wiedeń (znowu winietka), Graz i do Słowenii na Maribor (płatne autostrady na bramkach), kierunek Zagreb i znowu bramki, jedziesz do Splitu autostradą i dalej droga na Makarska, Dubrownik. Baśka Voda--będzie zjazd.
Janqes napisał(a):maciek1956 napisał(a):Moja trasa--W-wa katowicką do Cieszyna, pózniej Czechy (winietka) na Frydek Mystek, Brno do Mikulova (tutaj nocuję, jem pyszną kolację, idę na spacer, nocka i śniadanko). Dalej na Wiedeń (znowu winietka), Graz i do Słowenii na Maribor (płatne autostrady na bramkach), kierunek Zagreb i znowu bramki, jedziesz do Splitu autostradą i dalej droga na Makarska, Dubrownik. Baśka Voda--będzie zjazd.
ja moze podpowiem, ze po zjezdzie z autostrady przed Splitem, kieruj się na Split (i tak jedzie sie obwodnica, wiec do miasta nie wjezdzasz). A potem dopiero kierunek na Makarska. Tym sposobem pojedziesz Jadranka nad brzegiem morza.
Jesli za bramka za autostrada od razu pokierujesz sie na Makarską, Dubrovnik, to pojedziesz przez góry. Też w sumie piękna sprawa. Do Jadranki dojedziesz wtedy na przełęczy Vrulje za Brelą, a przed Baska Voda.
Pozdrawiam
Janqesja napisał(a): moze podpowiem, ze po zjezdzie z autostrady przed Splitem, kieruj się na Split (i tak jedzie sie obwodnica, wiec do miasta nie wjezdzasz). A potem dopiero kierunek na Makarska. Tym sposobem pojedziesz Jadranka nad brzegiem morza.
Jesli za bramka za autostrada od razu pokierujesz sie na Makarską, Dubrovnik, to pojedziesz przez góry. Też w sumie piękna sprawa. Do Jadranki dojedziesz wtedy na przełęczy Vrulje za Brelą, a przed Baska Voda.
Pozdrawiam
a to ja napisał(a):Cayman napisał(a): ... polecam trasę ........--> Wiedeń ---> Graz ---> Klagenfurt ---> przełęcz LoiBpass ---> Ljubjlana ---> Postojna ---> Rijeka i dalej magistralą adriatycką ...
też przećwiczyliśmy tą trasę
Jadąc do Vodic.
Cayman - a gdzie mieliście "międzylądowanie" ?
Janqes napisał(a):maciek1956 napisał(a):Moja trasa--W-wa katowicką do Cieszyna, pózniej Czechy (winietka) na Frydek Mystek, Brno do Mikulova (tutaj nocuję, jem pyszną kolację, idę na spacer, nocka i śniadanko). Dalej na Wiedeń (znowu winietka), Graz i do Słowenii na Maribor (płatne autostrady na bramkach), kierunek Zagreb i znowu bramki, jedziesz do Splitu autostradą i dalej droga na Makarska, Dubrownik. Baśka Voda--będzie zjazd.
ja moze podpowiem, ze po zjezdzie z autostrady przed Splitem, kieruj się na Split (i tak jedzie sie obwodnica, wiec do miasta nie wjezdzasz). A potem dopiero kierunek na Makarska. Tym sposobem pojedziesz Jadranka nad brzegiem morza.
Pozdrawiam
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi