Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dluuuugi majowy weekend Dalmacja...cieplo?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maciogg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciogg » 06.03.2008 21:52

A ja byłem teraz w lutym i było pięknie :)
oz
Odkrywca
cd..

Nieprzeczytany postnapisał(a) oz » 06.03.2008 22:06

rewelacja - brak "taśmowych letnich korków" :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.03.2008 17:01

Marcin29 napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):Lepiej sie wybierz do Niedzicy... A potem sobie jedź do Cro.

pozwolisz, że ja zadecyduje gdzie pojade :wink:

Oczywiście!!! Chciałem tylko powiedziec , że jest Zlot i nic więcej. Każdy robi co chce :):) Pozdrav!
noras
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) noras » 08.04.2008 14:13

Parę razy zdarzyło nam się być w HR w czasie majowego weekendu. Podobno Plitvice wtedy są najpiękniejsze. Woda - dla mnie zimna, dla mojej żony idealna (ale ona chyba jest pingwinem, 15 st to dla niej OK). Tłumów nie ma, jest fajnie.
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 17.04.2008 12:56

Potwierdzam porównanie wody w jardanie na poczatku maja do bałtyku w środku sezonu. W zaszłym roku byliśmy od 28-04 w Tucepi i dało się plażować i kąpać. Oczywiście dla miejscowych kąpiel w lodowatej wodzie (ok19oC) była cokolwiek dziwna, dzięki temu bardzo łatwo dało się rozpoznać naszych rodaków idąc wzdłuż plaży - ci w wodzie - Polacy, ci na brzegu w spodniach i swetrach - miejscowi.

Osobiście w tym roku stwierdziłem, że wykorzystam Boże Ciało za pretekst wyjazdu (22-05) - zawsze to woda jeszcze troche się dogrzeje - a jednak to wciąż nie sezon, którego unikam jak ognia.

Pozdrawiam
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 18.04.2008 11:44

Wyjazd tuż tuż , obserwuję pogodę na web camerach w cro , na razie jest nieciekawie , a ja już zamroziłem mięcho na grilla , i wpłaciłem zaliczkę , na tą chwilę woda w adriatyku ma 14 stopni ( w okolicach splitu) a temperatura na zewnątrz wynosi 15 stopni , mam nadzieje że się wypogodzi bo nad całą chorwacją wiszą ciężkie chmury i co chwila pada.
Ale nie poddawajmy się , zapraszam na grilla do mimic do apartamentów "niki i petra" gril jest organizowany codziennie w godzinach wieczornych co do ceny za wjazd to do negocjacji, menu może owoce morza ( jak się uda złapać ) i oczywiście polska świnia .Pozdrav. :hut: :D :D
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 19.04.2008 20:01

Jędrzej napisał(a):Potwierdzam porównanie wody w jardanie na poczatku maja do bałtyku w środku sezonu. W zaszłym roku byliśmy od 28-04 w Tucepi i dało się plażować i kąpać. Oczywiście dla miejscowych kąpiel w lodowatej wodzie (ok19oC) była cokolwiek dziwna, dzięki temu bardzo łatwo dało się rozpoznać naszych rodaków idąc wzdłuż plaży - ci w wodzie - Polacy, ci na brzegu w spodniach i swetrach - miejscowi.

Osobiście w tym roku stwierdziłem, że wykorzystam Boże Ciało za pretekst wyjazdu (22-05) - zawsze to woda jeszcze troche się dogrzeje - a jednak to wciąż nie sezon, którego unikam jak ognia.

Pozdrawiam

Nie wierzcie Jędrzejowi, mówi nieprawdę. Zresztą wiele na forum osób wprowadza w błąd. Chorwaci kapią sie i w zimnej wodzie, to zachartowani ludzie.
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 20.04.2008 12:53

Widze że kolege darek1 ubodło moje podsumowanie jego działalności

forum/viewtopic.php?t=18640&postdays=0&postorder=asc&start=45

Wiem, że to pewnie będziej jak grochem o ściane, ale jeszcze raz ładnie poroszę - zamieszczaj kolego darek1 wszekie swoje żale, frustracje, marzenia itp. w osobnym wątku pod tym właśnie tytułem.
Znaczanie ułatwi to korzystanie z forum wielu osobom.

A co do oskarżenia o kłamstwo - mogę jedynie potwierdzić raz jeszcze, że tak było w Tucepi 2007 - przełom kwietnia i maja. Szczególnie 1 dnia w sobote, gdy sporo Polaków zajechała do Tucepi - pierwsze co przychodziło do głowy, to wejść do wody. Temp. wody - 19 oC dla nas była ok. Według mnie jest rzeczą raczej natutalną, że ktoś, kto żyje w cieplejszym klimacie i jest przyzwyczajony do wyższych temp. powietrza i wody może w takiej sytacji lekko się uśmiechnąć. Dlatego miejscowi w tym przypadku raczej darowali sobie kąpiel, raczej siedzieli przy stolikach kawiarnianych na promenadzie. [/url]
witki
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witki » 20.04.2008 13:04

Też byłam w weekend majowy w 2007 na riwierze makarskiej i jakoś nie widziałam kąpiących sie chorwatów. a z naszej 4-ro osobowej grupy tylko dwie sie kąpały, bo woda była naprawdę zimna.
Nawet w październiku, kiedy woda była cieplejsza chorwaci sie nie kąpali, bo juz chodzili w długim rekawie, a my siedzielismy do zachodu w wodzie...
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 20.04.2008 21:34

Dlaczego wszyscy nie chcecie powiedzieć prawdy o kapieli polaków. Wiecie dlaczego chorwaci się dziwili, ano dlatego bo polacy byli mocno wstawieni i dlatego się kapali. No i co Panie Jedrzej, jak się ma skłonności do nadużywania alkoholu to tak bywa, że woda wydaje się ciepła. Pozdrawiam kolegę Jedrzeja serdecznie. Uważaj na siebie, szkoda zdrowia i jeszcze martwicy wątroby się nabawisz. :twisted:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
pietro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pietro » 20.04.2008 22:03

darek1 napisał(a):Dlaczego wszyscy nie chcecie powiedzieć prawdy o kapieli polaków. Wiecie dlaczego chorwaci się dziwili, ano dlatego bo polacy byli mocno wstawieni i dlatego się kapali. No i co Panie Jedrzej, jak się ma skłonności do nadużywania alkoholu to tak bywa, że woda wydaje się ciepła. Pozdrawiam kolegę Jedrzeja serdecznie. Uważaj na siebie, szkoda zdrowia i jeszcze martwicy wątroby się nabawisz. :twisted:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Darek-kup sobie psa -podobno to pomaga
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 20.04.2008 22:32

Ja bym się tam w swetrze i spodniach nie kąpał. :wink:
Jędrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jędrzej » 22.04.2008 22:32

darek1 - bez komentarza - sam się pogrążasz...
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 23.04.2008 07:39

Jędrzej napisał(a):darek1 - bez komentarza - sam się pogrążasz...

jak zwykle...(:
tomekr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekr » 23.04.2008 08:54

Witaj tygodniową prognoze znajdziesz na stronie www.chorwacja.hr jest to strona oficjalna chorwackiej izby turystyki , jest tez tam wykres natęzenia ruchu samochodowego ...... pozdrav
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Dluuuugi majowy weekend Dalmacja...cieplo? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies