Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dle leniwych - PZM już sprzedaje winiety słoweńskie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 02.05.2010 20:11

Jak w temacie, można kupić wysyłkowo 7 dniową lub miesięczną. Kurczę na tę krótszą się nie załapuję :(
Jadący na Istrię, ewentualnie - kierunek - Kvarner + wyspy może będą zainteresowani.

Ja tam zawsze przepłacam te 15 zł ale już się nigdzie nie zatrzymuję na granicach.

http://www.pzmtravel.com.pl/pzmsklep/oplaty,drogowe,23.html
Ostatnio edytowano 02.05.2010 21:11 przez Bahama, łącznie edytowano 2 razy
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.05.2010 20:22

Ja jeszcze poczekam , do września mamy czas.
Może znów się trafi jak urlopowicze wrócą z Cro , na allegro za prawie pół ceny nówka sztuka .
W zeszłym roku półroczną kupiliśmy za 70 zł. :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.05.2010 20:28

maniust napisał(a):Ja jeszcze poczekam , do września mamy czas.
Może znów się trafi jak urlopowicze wrócą z Cro , na allegro za prawie pół ceny nówka sztuka .

Z szybą? :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.05.2010 20:32

JacYamaha napisał(a):Z szybą? :lol:

Heheh dobre @JacYamaha. :wink:
Nie no bez szyby .
Widać nie wszyscy naklejają na szybę , z myślą pewnie żeby dalej odsprzedać.
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 02.05.2010 20:34

JacYamaha napisał(a):Z szybą? :lol:

:lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 20:36

maniust napisał(a):Widać nie wszyscy naklejają na szybę.

To nie ma sensu kupować bo w przypadku kontroli policyjnej winieta na ślinie traktowana jest tak jakbyś jechał bez niej :lol:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.05.2010 20:45

Piotrek_B napisał(a):To nie ma sensu kupować bo w przypadku kontroli policyjnej winieta na ślinie traktowana jest tak jakbyś jechał bez niej :lol:

To nie wątpię , ale dlaczego nie kupować ?
W przypadku kontroli ukarzą tego co ją przykleił na ślinę , a nie mnie.
Co mnie to obchodzi , że ktoś tam winiety nie przykleił tak jak powinno być. :lol:

Ja kupuję i naklejam zgodnie z przepisami. :wink:
Leszek W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek W » 02.05.2010 21:09

Ręce opadają...
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 02.05.2010 21:11

Jak jesteś taki oszczędny to jeszcze taniej wyjdzie jechać objazdem 8O
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.05.2010 21:17

JacYamaha napisał(a):

Z szybą? :lol:

A ja sobie kupię szybę z resztą. Czyli całe auto ze słoweńską winietą :lol: :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 21:20

romuald22 napisał(a):A ja sobie kupię szybę z resztą. Czyli całe auto ze słoweńską winietą :lol: :lol: :lol:

A sprzedasz ten komplecik taniej jak wrócisz :?:
Sie piszę jakby co :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 02.05.2010 21:26

Leszek W napisał(a):Ręce opadają...

Niby dlaczego ręce opadają ?
Czy to żle kupić coś jak jest możliwość kupić taniej?
jasio napisał(a):Jak jesteś taki oszczędny to jeszcze taniej wyjdzie jechać objazdem 8O

Wolę jechać autostradą , a nie się bujać objazdami.
Chyba nie zaprzeczysz że 120 -130 zł za winietę to przegięcie?
Wolę te parę zł które udało się zaoszczedzić na winiecie spożytkować na Karlovaco lub Rakiję i bynajmniej na urlopie nie oszczędzam , bo nie po to zbieram cały rok piątaki by sobie żałować.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 21:38

maniust napisał(a):Czy to żle kupić coś jak jest możliwość kupić taniej?.

Nie, kupić taniej to nic złego.
Ale nie w tym konkretnym przypadku bo to nic innego jak propagowanie tzw "polactwa".
Później jest lament, że policja słoweńska "czepia się" biednych turystów, skoro wie że takie praktyki są stosowane.
Fajne cytaty były w ubiegłym roku na forum w związku z takimi sytuacjami:
moondek napisał(a):Przy tej całej dyskusji ja bym się jeszcze skupił na naklejaniu winiet na szybę w taki sposób, żeby później można było je bezboleśnie ściągnąć i za połowę ceny odsprzedać je innemu forumowiczowi. Zawsze to dodatkowa oszczędność. A jak się uda to i ze dwa razy za to samo można do Chorwacji pojechać ;)
Taka już nasza cecha narodowa - umęczyć się, nakombinować, byle zaoszczędzić parę złotych. Jechać w smrodzie oparów benzyny, ale chrzanić to! A nóż-widelec się uda i 3 dychy w kieszeni. Co z tego, że dziecko zarzygało ze smrodu pół samochodu, zaoszczędziliśmy. Co z tego, że sramy na granicy po nogach, że jak celnik się dowali, to trzeba będzie te 30L paliwa wylać, bo bak pełny. Ale jak się uda, to mamy 30 zł w kieszeni, więc warto.
I żeby nie było, żaden ze mnie szejk, ani nowobogacki. Po prostu przemawia przeze mnie zdrowy rozsądek i to, że nie znoszę dziadostwa. A jedyną moją wadą jest to, że że jestem na forum od kilku lat i jeżdżę na zloty.

PS. Dla zainteresowanych podwójnym wykorzystaniem winiet - podobno najlepiej trzymają się na świeżym ptasim g***nie. Trzeba się śpieszyć, bo szybko zasycha, a potem wystarczy je tylko wodą potraktować i winieta odzyskana.

Pozdrawiam i udanego "oszczędnego" urlopu życzę. W końcu na to pracujemy przez cały rok ;)

Mosqito napisał(a):Dziadostwu, kombinatorstwu, polactwu i złodziejstwu tudzież parówkowym skrytożercom mówimy NIE !!!

Wsparcie z WLKP :-)

Są jeszcze na forum rozmowy jak wejść np. do Plitvic czy Krka na krzywy ryj - zawsze to idzie "zaoszczędzić" parę groszy na piwo :lol:
Ostatnio edytowano 02.05.2010 21:40 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 02.05.2010 21:39

Piotrek_B napisał(a):
romuald22 napisał(a):A ja sobie kupię szybę z resztą. Czyli całe auto ze słoweńską winietą :lol: :lol: :lol:

A sprzedasz ten komplecik taniej jak wrócisz :?:
Sie piszę jakby co :wink:

Nie ma problemu :) Będe jeszcze kupował pare innych aut. Ze słowackimi i austriackimi winietami. Wystawię to potem szybko na allegro bo towar będzie miał ograniczoną datę ważności. Ale admin cro.pl. będzie miał pierwszeństwo :wink: (Będe liczył na łagodniejszy wymiar kary gdybym coś na forum nabroił :wink: )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.05.2010 21:42

romuald22 napisał(a): Będe jeszcze kupował pare innych aut. Ze słowackimi i austriackimi winietami.

W takim razie rezerwuję auto ze słowacką winietą, wszystkich nie biorę może komuś się przydadzą z inną :lol:
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone