Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dle leniwych - PZM już sprzedaje winiety słoweńskie

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2010 11:35

pumczyk napisał(a):a ja tam wiem :)

skoro Ty nie wiesz to tym bardziej nie oczekuj naszych odpowiedzi na pytanie - my też nie wiemy, którędy jedziesz :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2010 11:37

Obojętnie gdzie byś przekraczał,to przed M1 znajdziesz stacje benzynową.
Bahama
Cromaniak
Szpan pod blokiem, czyli jakość słoweńskiej winietki :)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 12.06.2010 11:44

Uwaga przestrzegam wszystkim , którzy kupią (albo i nie :) ) w tym roku słoweńską winietę ! Jako, że pogoda piękna tylko 15 dni do wyjazdu, postanowiłem dziś nalepić tę drogocenną rzecz na moją szybkę, trochę szpanu na osiedlu jak mówi mój szwagier :) Słuchajcie jej grubość mierzona jest chyba w mikronach mm... Kurcze jakim cudem tego nie przedarłem na pół, sam nie wiem. Już zaczeło lecieć po środku , ale jakoś się wyhamowałem i wreszcie odkleiłem całość ufff! Na szybie nie widać, ale nie mogłem nawet dziadostwa odkleić od tej delikatnej mikrofolii, to chyba najoszczędniej wykonana winieta :) za 30 euro... :)
Kevlar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kevlar » 12.06.2010 13:33

Dzięki za przestrogę. Za kilka dni wyjazd. Słowenię będę przekraczał w nocy to nie będę się bawił w objazdy.
Ciekawe czy za taką przedartą na dwie części tez można zaliczyć mandat?
skywalker_01
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) skywalker_01 » 12.06.2010 20:13

W 2008 r w Cieszynie czeskim też nie mogłem rozkleić winietki. Mocowałem się z nią z 3 minuty. Wróciłem na stacje benzynkową i taka jedna kobitka zrobiła to jednym pociągnięciem...... ręki. :oczko_usmiech: :sm:
agrestrybnik
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) agrestrybnik » 13.06.2010 07:43

podtwierdzam to co pisze Bahama
odklejajac slowenska winiete z foli, zaraz pierwsze naciecie w krztalcie trojkata zaczelo sie odrywac od winiety, cza bylo ta szpica tez pazurem odkleic i dwie czesci ciagnac razem z foli, inaczej bym chyba mial winiete za 144zl w kawalkach, czeska i austriacka winieta ladnie sie odkleily z foli
pozdrawiam
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dle leniwych - PZM już sprzedaje winiety słoweńskie - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone