Hello! Wróciliśmy z Dramalj! Dokładnie z Hotel Dramalj **! A więc: (nie zaczyna się zdania od "a więc"...)
- pobyt dla 4 osób, 2 dorosłe i dwójka dziciaków, kosztował mniej-więcej 2500zł, w terminie 29-06 do 06-07
- dostaliśmy pokój nr.122 z widokiem na morze
naprawdę!!! jako Hanysom, bardzo nam to pasowało
- pokój TAKI SAM JAK NA FOTKACH W NECIE I OFERCIE GROUPONOWEJ! łazienka skromna, ale czysta,
- obsługa: codzienne sprzątanie, na życzenie wymiana ręczników - Uwaga! stracisz-płacisz...60Kn!
- jedzenie: śniadanie w formie bufetu, jak na hotel ** bardzo, bardzo dobre i bez ograniczeń ilościowych,
- obiadokolacja: smacznie,
ukłony dla kucharza! codzinnie rybka, dwa rodzaje mięska, ziemniaczki, ryż, makaron, suróweczki, sałateczki, deser, i o dziwo! za napoje do obiadokolacji nie płaciliśmy!!!
- kawa expresso na tarasie z widokiem na Krk - 7kn! piwko Ożujsko - 15kn! a więc bardzo przystępnie!
- plaża: czyściutka, malutkie kamyczki, ewentualnie tuż pod hotelem betonowe nabrzeże, na plaży piwko 15kn,
- woda...filtrują ją czy jak? byłem w CRO trzeci raz i zawsze zadaję sobie to pytanie...ciepła 24 stopnie!
- pogoda...mieliśmy jak zawsze "zamówioną"
, także grzało i świeciło, a w Polsce nam zawsze leje...
- promenada do Crikvenicy...no dobre 3,5km..ale spokojnie, można podejśc, po drodze polecam pizzę w hotelu Riviera, a i piwko podają dobrze schłodzone, ale tylko do 23-00! Także "dejcie sie chopy pozór, jak bydziecie z Crikvenice wrocac, coby wom szynku niy zawarli!" - to tak po "naszymu", pyrsk ludkowie
- Konzum blisko hotelu, zaopatrzenie w normie, nawet "naszo gorzoła mieli"
- recepcja...tylko angielski, ale jest pan który świetnie mówi po czesku, ja równiez znam mowę Szwejka, i dogadaliśmy się jak polak z chorwatem
- szwagier zamieniał pokój, też chciał z widokiem na wodę
- moj synek zachorował...telefonicznie pani z biura CRV bardzo nam pomogła!!! MEGA PLUS!!! W Crikvenicy w "dom zdravija" nie respektują kart NFZ! miałem polisę, w Poliklinice zapłaciłem u lekarza rachunek, a teraz zobaczymy, czy lew z "Generała" taki mocny
- już tęskimy! w 2014 wracamy! Na pewno do CRO, a przy dobrej cenie do Dramalj!
To tyle, jeśli macie pytania - pytajcie! Będę tutaj zaglądał i odpowiadał!
Michał