napisał(a) Marshall » 21.07.2009 01:03
Powiem tak... Chorwacja nie jest krajem tanim, ale dla czego ma nim być
Ceny wyższe niz u nas OK, ale drogi lepsze (o autostradach nie wspominam bo my ich prawie nie mamy), lepsza pogoda, cieplejsze morze, roślinność jak w raju..... Osobiscie denerwuje mnie porównywanie cen jakie mamy na wczasach do cen jakie mamy w Biedronce koło domu. Gdzie nie pojedziemy wszędzie będzie drożej. Solina, Żywiec, Sopot, Zakopane - Chorwacja również. Niestety na 2 tygodnie wczasów kasę zbieramy przez cały rok, a jak nas nie stac to siedzimy w domu i oglądamy M-jak miłość płacąc tylko za prąd i abonament. Dzięki temu forum mozna łatwo zaplanować wydatki - autostrady, kwatery, jedzenie, promy itp. Dla mnie ceny nie będą zaskoczeniem w tym roku. Za dom zapłaciłem 1700zł (3os w 8 os apartamencie wraz ze znajomymi), dojazd i powrót wyniosą 1400 zł ( Gaz, opłaty, promy). Na drobne wydatki i przyjemności przeznaczę 4800Kn. Razem około 6000zł za 14 dni + 2 dojazd. Jak kasy zostanie, to schowamy na przyszły rok w CRO
Na pewno za tą kasę wykupiłbym jakieś LAST MINUTE w Turcji czy Grecji, ale z premedytacją wybrałem po raz kolejny Chorwację. Lubie spokój, mozliwość ciekawego nurkowania i motorowodniactwa, oraz wolność jaką daje Chorwacja. Nie kręci mnie siedzenie w hotelu (jak na blokowisku), korzystanie tylko z plaży obok ( brak auta ) i narzucone przez organizatora wycieczki - dlatego Egipt, Turcja, Tunezja mnie nie kręcą. Chociaż może by parę groszy było taniej
Ceny znam i je akceptuję. 2 tygodnie w całym roku to całe nasze wolne. Ma być fajnie, a to że wczasy kosztuja schodzi na dalszy plan. Nie zamierzam oszczędzać na jedzeniu czy lodach dla dziecka tylko dla tego, że pizza jest o 10 zł drozsza niz w Polsce a lody o 5....
Ostatnio edytowano 21.07.2009 01:15 przez
Marshall, łącznie edytowano 2 razy