justa999 napisał(a):consett0805 napisał(a):Biały miałki piasek niczym mąka, palmy kokosowe i dreszczyk emocji o rekina hhhhhhee jednak kłócił bym się , ale nie mogę nie byłem więc wiadomo. Co do lotów tak naprawdę ilu z nas tych co odwiedzają Chorwację leci samolotem? Podejrzewam,że 5% nie więcej. Reszta wybiera transport lądowy. Tak Chorwacja jest droga i tu się nawet nie spróbuję spierać. W sezonie można polecieć czy to do Turcji i Grecji a już na pewno do Egiptu za te same pieniądze, ale co jeśli miejsce nam się nie spodoba? Co jeśli okaże się że od hotelu do plaży trzeba przejść przez ruchliwą ulicę? Co jeśli okaże się że ten wypas na stołach jest tylko na zdjęciach w folderze reklamowym a na miejscu okaże się ze jak pójdziesz na śniadanie czy obiad pół godziny po otwarciu jest połowa i jesz z plastikowych talerzyków.
Ja wole w ciemno wybieram co chcę, gdzie chcę i kiedy chcę. Oczywiście do Chorwacji bo czy Grecja czy Turcja to już za daleko.
Małe sprostowanie co do stwierdzenia, że Chorwacja jest droga. Owszem samolot do Chorwacji jest drogi ale już zakupy w sklepie napewno nie droższe niż we Włoszech czy Turcji. Ostatnio w Jelsie za lody płciłam 6kun a za lody w Turcji 5 dolarów.
No weź nie żartuj z tymi zakupami we Włoszech... Nie chcę robić OT, ale nie pisz bzdur, proszę. Jeźdżę do Włoch od ok. 14 lat z małymi przerwami praktycznie co roku lub częściej, wpadam też do CRO, ale sklepy spożywcze lubię bardziej we Włoszech. Są sporo tańsze. Począwszy od głupiej wody mineralnej (6x1.5l spokojnie za 1,20 Euro, czy puszki Coca-Coli za 25 Eurocentów), a skończywszy na innych smakołykach. Mięso i sery są drogie i tu i tam. W Chorwacji jest pięknie, ale naprawdę drogo. Nawet w porównaniu z Włochami. Nie róbmy OT, ale trzymajcię się faktów. Kto nie wierzy- niech sobie wejdzie na jakąś stronkę jakiegoś supermercato np Panorama i popatrzy w folderek. Ooo choćby tutaj:
http://www.e-panorama.it/contenuti/il_t ... erte&v=155
Dla leniwych: mleko - 65 centów, 4x 1,5l Coca Cola- 4.49, Kurczak pierś kilogram -6.20, pomidory koktajlowe 95 centów, brzoskwinie -1.20, 150 gram szynki- 99 centów, piwo - od 50 centów za butelkę 0.5l, 18 paluszków rybnych niecałe 3 Euro, 0,5kg kiełbasek na grilla - niecałe 2,40E i tak dalej...
Warto zajrzeć do tego folderu- opad szczęki gwarantowany. Bo w Cro takich cen nie ma, nie było i nie będzie jak we Włoszech.