Habanero napisał(a):Mnnnniaaaaaammmmmm
Ile gwiazdek i dlaczego tak drogo?
Mam nadzieję że w kuflu jest vifon.
Habanero napisał(a):Nie przepadam i nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłemboboo napisał(a):Bez ketchupu
Bleee
rozczarowany napisał(a):Z kolei pizza zakupiona w najwyżej ocenianej wg google pizzerii w Zadarze (50 zł) smakowała jak pizzerka w naszych piekarniach. Na placku niskiej jakości składniki - ledwo do przebrnięcia. Dało się zjeść z ketchupem przywiezionym z Polski.
boboo napisał(a):Habanero napisał(a):Nie przepadam i nie pamiętam kiedy ostatni raz jadłemboboo napisał(a):Bez ketchupu
Bleee
No to musisz się podszkolić u "rozczarowanego":rozczarowany napisał(a):Z kolei pizza zakupiona w najwyżej ocenianej wg google pizzerii w Zadarze (50 zł) smakowała jak pizzerka w naszych piekarniach. Na placku niskiej jakości składniki - ledwo do przebrnięcia. Dało się zjeść z ketchupem przywiezionym z Polski.
Havena napisał(a):Ja sobie nie wyobrazam pobytu z Zadarze bez kalmara nadziewanego krewetkami podanego na polencie Caly rok czekam!
Jedzenie w Chorwacji bardzo mi smakuje. W ciagu 11 pobytow odkrylismy urocze restauracje lokalne. Moze trzeba lepiej poszukac?
Pozdrawiam,
Havena
BoJa napisał(a):Bez przesady. Na kilkadziesiąt pobytów w Chorwacji dobre jedzenie to ok 25%, reszta jest z typu: zjedz i zapomnij. Ale pewnie to dotyczy każdego kraju.
axlgks napisał(a):Nie sądze. W Polsce jest dużo, dużo lepszych restauracji. Ogromny wybór w jakości i rodzaju jedzenia.
W średnich miejscowościach Chorwackich (typu Omis, Vodice, Primosten) większość konob serwuje to samo i na prawdę trzeba poszukać i mieć szczęście by w danym miejscu "to samo" smakowało lepiej...
Oczywiście że są i dobre, wysokiej klasy restauracje. Ale ceny są kosmiczne. Będąc teraz w Dubrowniku zostawiłem 420 kun za 2 dorosłe osoby i 2 dzieci (3 x makaron, 1 x same frytki, 2 piwa). Drogo w ch... ale jedzenie było przepyszne.(...)
Porównujesz gruszki z jabłkami.axlgks napisał(a):W Polsce jest dużo, dużo lepszych restauracji. Ogromny wybór w jakości i rodzaju jedzenia.
W średnich miejscowościach Chorwackich (typu Omis, Vodice, Primosten) większość konob serwuje to samo
To jest drogo?axlgks napisał(a):Będąc teraz w Dubrowniku zostawiłem 420 kun za 2 dorosłe osoby i 2 dzieci (3 x makaron, 1 x same frytki, 2 piwa). Drogo w ch... ale jedzenie było przepyszne (...)
Oj różni się, różni.Jaceł napisał(a):czym różni się ryba z rusztu, od innej ryby z rusztu?
Co napisano, to zrozumiałem.Jaceł napisał(a):Nie rozumiesz (...)
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne