SebastianM napisał(a): kuchnia dalmatyńska jest boska, koniec, kropka.....aha slawońska jest też super. Jeżeli ktoś zupkę chińską przedkłada nad grilowanymi kalmarami, to o czym tu mowa?.. Osobiście bym to zamkną, dziwna prowokacja, proponuję świeżą (mrożoną) rybkę z naszych bałtyckich smażalni. Wiem, co piszę, pochodzę z Gdańska i wiem, jak ryba trafia do 90% polskich, nadmorskich kurortów.
SebastianM napisał(a):Powiem szczerze, że nie czytałem i czytać nie będę wszystkich postów. Na gotowaniu się nieco znam, o czym świadczyć może nieukrywany zachwyt ludzi , dla których od czasu do czasu coś przyrządzę i twierdzę, że kuchnia dalmatyńska jest boska, koniec, kropka.....aha slawońska jest też super. Jeżeli ktoś zupkę chińską przedkłada nad grilowanymi kalmarami, to o czym tu mowa?.. Osobiście bym to zamkną, dziwna prowokacja, proponuję świeżą (mrożoną) rybkę z naszych bałtyckich smażalni. Wiem, co piszę, pochodzę z Gdańska i wiem, jak ryba trafia do 90% polskich, nadmorskich kurortów.
Klaudii24 napisał(a):Hej, z tego co czytam ciężko będzie znaleźć coś pożywnego i smacznego w Chorwacji? Wszyscy się zgadzają z tą opinią? Nie chciałabym wydać majątku na jedzenie podczas podróży, ale też chciałabym spróbować czegoś lokalnego
mirko napisał(a):Polecam,
https://crolove.pl/10-potraw-ktore-musisz-sprobowac-bedac-w-chorwacji/
SebastianM napisał(a):mirko napisał(a):Polecam,
https://crolove.pl/10-potraw-ktore-musisz-sprobowac-bedac-w-chorwacji/
Jest jeszcze coś, na co szczególnie polowałem 2 lata temu, kiedy wczasy spędzałem w Povlji a mianowicie brački vitalac. Niestety nie udało mi się znaleźć konoby, w której to danie podają od ręki. Tylko podczas festynów, świąt, itp.
zibi116 napisał(a):Jedź do Turcji, na każdym rogu zjesz coś podobnego, nazywa się kokorec.
yarko2000 napisał(a):MKB napisał(a):A prawda jest taka że nie każdemu musi kuchnia chorwacka smakować. Po prostu jest inna, a niektórzy lubią jeść wciąż to samo.
Święta prawda, ale dlaczego od razu pisać że jest nie smaczna i przekonywać wszystkich do tego poglądu?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne