Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego dzieci?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 07.10.2008 20:53

FUX napisał(a):Nie do końca tak. Mi chodzilo o nadmierne epatowanie.

Czyli jesteś introwertykiem i wolno Ci. Nie będę nalegał, żebyś pokazał łódkę w stu ujęciach i zbliżenie manetki. Prawdę mówiąc ja też nie pokazuję, ale też innym nie zabraniam jeśli mają ochotę i jak sam uznam za stosowne to pokażę bez obawy.

Zagrożenie spowodowane uchylaniem rąbka prywatności nie jest tak duże jak się ludziom wydaje. To media i politycy - nie wiem w jakim celu - je potęgują. Dawniej nie było internetu ale były wizytówki na drzwiach, spisy lokatorów na klatce i nazwiska na domofonach i wcale z tego powodu nie było ani bardziej ani mniej bezpiecznie.

pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.10.2008 21:00

To nie chodzi o miętkość, a o atak na tych co mają inne zdanie i tyle - darek1 zaraz do d..y wszystko sprowadza, reszta krzyczy, że jałowa gadka poklepując swoich kolegów po plecach. Ja uważam, że wymiana poglądów to wymiana poglądów, a nie że jeden dłuższy stażem forumowicz mówi, że ma być tak i tak i reszta niezależnie od wszystkiego przyznaje mu rację, a tym z innym zdaniem każe nie pisać i iść do d..y.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 07.10.2008 21:16

zebik napisał(a):....reszta krzyczy, że jałowa gadka poklepując swoich kolegów po plecach....

Nie reszta a JA :lol: jak już o "jałowej gadce" mowa.
Tyle, że nie krzyczę a mówię :wink:
Gdzieżbym śmiał poklepywac Morskiego po plecach :lol:
Jak uważnie jeszcze raz przeczytasz to zobaczysz, że zgadzam się z nim w kwestii "anonimowości" w sieci o której wspominałeś a nie w temacie tej pasjonującej dyskusji :wink:
zebik napisał(a):.... Ja uważam, że wymiana poglądów to wymiana poglądów,.....

I bardzo dobrze uważasz - właśnie mój pogląd na ten temat to owe słowo "jałowa gadka" z cyklu: "co by było gdyby...." :wink:
zebik napisał(a):....Ja uważam, że wymiana poglądów to wymiana poglądów, a nie że jeden dłuższy stażem forumowicz mówi, że ma być tak i tak i reszta niezależnie od wszystkiego przyznaje mu rację, a tym z innym zdaniem każe nie pisać i iść do d..y.

Który to "starszy stażem forumowicz" mówi, że ma być "tak i tak" :?: 8O :?:
Wyluzuj to nie sekta czy fala w wojsku :lol:

I jeszcze coś...................uśmiechnij się i nie bądź taki spięty :wink: :papa:
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 07.10.2008 21:28

zebik napisał(a):To nie chodzi o miętkość, a o atak na tych co mają inne zdanie i tyle - darek1 zaraz do d..y wszystko sprowadza, reszta krzyczy, że jałowa gadka poklepując swoich kolegów po plecach. Ja uważam, że wymiana poglądów to wymiana poglądów, a nie że jeden dłuższy stażem forumowicz mówi, że ma być tak i tak i reszta niezależnie od wszystkiego przyznaje mu rację, a tym z innym zdaniem każe nie pisać i iść do d..y.

Zrób dwa kroki do tyłu i popatrz na to z dystansu. Nikt tu nikogo nie atakuje. Z FUX-em się znamy jak łyse konie i może dlatego gadamy skrótami a inni myślą, że się bijemy. Ciebie też nikt nie atakował. Ja tylko prosiłem o rzeczowe argumenty. Nie chcesz ich podać to nie ma przymusu.

Trochę odbiegamy od tematu i z dyskusji o dzieciach robi się dyskusja o dyskutowaniu ale to dobrze, bo umiejętność rzeczowej dyskusji jest bezcenna. Za wszystko inne zapłacisz kartą Mastercard. :D

pozdrav K
Ostatnio edytowano 07.10.2008 21:30 przez MorskiPas, łącznie edytowano 1 raz
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 07.10.2008 21:29

Myślę ,że Fuxowi chodzi o to ,że Ci co wiedzą to wiedzą. :wink:
A reszta to niepotrzebny ekshibicjonizm. :D
W necie nie ma anonimów.Tam jest wszystko czarne na białym.
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 07.10.2008 21:34

FUX napisał(a):Nie do końca tak. Mi chodzilo o nadmierne epatowanie.
Pociecha w krokodylku, widoczek, pociecha z lodem, widoczek, pociecha z mamusią, widoczek, pociecha w wodzie widoczek. Większość fotek z pociechą w zbliżeniu z metra, góra dwoch...
Czy my nie wiemy jak lody, krokodylek, czy kamienie w Jadranie wygladają :roll: ?

Właśnie o tym pisałem. Ludzie umieszczają w necie zdjecia z różnymi motywami. Ty akurat się dziwisz/oburzasz, że pełno tu zdjęć z dziećmi fotografowanymi w róznych ujeciach. ja natomiast dziwie się, ze Ty sie dziwisz. IMO to dość proste do wyjaśnienia;
1. Na tym forum jest stosunkowo duzo kobiet. A kobiety uwielbiaja chwalić się dziecmi.
2. Wiekszosc ludzi nie potrafi fotografowac. A dzieci jak wiadomo na zdjeciach zawsze jakos wychodza.

pewnie znalazłoby sie jeszcze kilka innych powodow. Mam tez nadzieje, że nikogo nie uraziłem.
FUX zarzuciłeś mi niekonsekwencje. Więc powtórzę. Ja nie umieszczam zdjęć dzieci. Może dlatego, ze za ni nie przepadam, poza oczywiście moim. Może dlatego, że nie lubie ich fotografować bo są wg mnie za "głdadkie". Ale tak samo jak rozumiem ludzi umieszczajacych zdjecia swoich dzieci, tak rozumiem gości fotografujacych sie na tle swoich samochodów, motorów czy stare panny z kotami na rekach, których znajdziesz sporo na portalach randkowych.

P.S. ja akurat mam hopla na punkcie fotek z krajobrazami, którymi zreszta katuje w innym watku.
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 07.10.2008 21:34

AndrzejJ. napisał(a):Myślę ,że Fuxowi chodzi o to ,że Ci co wiedzą to wiedzą. :wink:
A reszta to niepotrzebny ekshibicjonizm. :D

Czytasz mu w myślach? W moich też czytasz :?: :roll: Strach się bać :!:

:twisted: :P
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dlaczego dzieci? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone