napisał(a) gusia-s » 03.09.2019 08:59
Havena napisał(a):Hej,
czy sa kempingi w Polsce dorownujace klasa tym chorwackim z wyzszej polki?
Pod namiot w Polsce bym sie raczej nie odwazyla ze wzgeldu na klimat
Ale tak z przyczepa? Czy ktos z Was jezdzi weekendowo?
W sumie najwazniejsze dla mnie, zebym nie slyszala przeklenstw wkolo... Zatyczki do uszu nie wchodza w gre.
Kempingów dorównujących klasą tym chorwackim czy włoskim to właściwie nie ma. W większości infrastruktura marnej jakości, czasem jakiś basen się trafi i to głównie intexowy dla dzieci
Wieczne problemy z wywalającym prądem i ciepłą wodą, ciasnota.
Cenniki z upodobaniem ... za osobę, auto, przyczepa mała, duża, przedsionek, pies, prąd i cholera wie co jeszcze zamiast zwyczajnie zrobić parcela tyle, osoba tyle i cześć. Spotkałam się nawet z cennikiem przyczepa polska ... zł, przyczepa zagraniczna ... zł
Od kilkunastu lat rzadko korzystam z krajowych kempingów ale zdarza się. Nie traktuję jednak nigdy kempingu jako miejsca do wypoczywania a raczej noclegownię bo i tak całymi dniami gdzieś się włóczę
Ostatnio byłam np. na Cyplu w Polańczyku. Tam zatyczek nie potrzeba
Na każdym kroku kartki przypominajki, co wolno a czego nie, np. ... muzyki słuchamy dla siebie, nie stukać kijem (od bilardu) w podłogę, basen tylko dla dzieci do 13 lat, plac zabaw dla dzieci do lat ... już nie pamiętam, segreguj śmieci itd ..., kąpiel pod prysznicem w godzinach ...,oszczędzaj wodę do zmywania będziesz miał jej więcej do kąpania itd ...
Korki wywalało co wieczór
Ciepła woda pod prysznicem na żetony w określonych godzinach, w umywalkach już zimna. Wyjazd z parceli na niższym tarasie czyli tych widokowych tragiczny, dłuższą budą ciężko wyjechać bo jest stromo i próg taki, wszyscy kolejno walili "dupą" w asfalt podczas wyjazdu.
Ale widok z budki ładny po przebudzeniu