Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego camping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.08.2019 11:58

W tym roku pogoda znowu nam dopisała. Było nawet czasem za gorąco, a raczej brakowało wiatru. Pobyt 6-21 sierpień na Straško. Temperatury 29-34 w cieniu, powietrze gorące ale suche, czyli tak jak lubię. Jeden niewielki nocny deszczyk i jedna wietrzna noc. Podobno porywy do 50 km/h, ale niczego nam nie zwiało i nie uszkodziło. Za rok znowu pod namiot :D
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.08.2019 12:24

Havena napisał(a):Hej,
Spostrzeżenie z ostatniej chwili, po kilku nocach w apartamencie - zdecydowanie inni ludzie przyjeżdzają na kempingi.
Pakujemy manatki i zwijamy sie do Zatonu :D

Pozdrawiam,
Havena

Odkryliśmy to dawno temu :)

Nie pamiętam aby w apartamentach, inny urlopowicz proponował pomoc przy zaparkowaniu auta, zaniesieniu gratów, pożyczał dzieciakom swojego wielkiego flaminga, SUPa, zapraszał na kawę czy pytał się, czy jesteśmy zainteresowani olejem, który kupił w dużej butelce i mu zostało prawie wszystko zostało

Camping to styl życia :)
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 23.08.2019 12:43

Czyli jednak camping ? :D :D :D Ja swoja połowice od kilku lat próbuje namówić na powrót na camping. Ale ciężko idzie - chyba się zestarzała. Przyzwyczaiła się do apartamentów, wyjazdowy All inclusive. Ale cały czas mam nadzieje na powrót do życia campingowego pod namiotem. Chociaż jest plan kupna przyczepy lub campera 2 osobowego :P :P :P
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 23.08.2019 13:28

filip122 vel Darek napisał(a): Chociaż jest plan kupna przyczepy lub campera 2 osobowego :P :P :P
Do tego karta ACSI i kempingi takie jak własnie Strasko, w okresie do końca czerwca i od początku września a czasem wcześniej, za max 20 eu :) ... albo dzikusek, choć w Cro nie jest przyjazna w tym zakresie.
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.08.2019 13:31

gusia-s napisał(a):
filip122 vel Darek napisał(a): Chociaż jest plan kupna przyczepy lub campera 2 osobowego :P :P :P
Do tego karta ACSI i kempingi takie jak własnie Strasko, w okresie do końca czerwca i od początku września a czasem wcześniej, za max 20 eu :) ... albo dzikusek, choć w Cro nie jest przyjazna w tym zakresie.

Co to dzikusek?

W tym miejscu jeszcze raz chciałbym ci podziękować za info o karcie avtocampi.si. Dzięki niej zaoszczędziłem 146 kun. :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 23.08.2019 13:38

SingSing74 napisał(a):
gusia-s napisał(a):

Co to dzikusek?

W tym miejscu jeszcze raz chciałbym ci podziękować za info o karcie avtocampi.si. Dzięki niej zaoszczędziłem 146 kun. :papa:

Pewnie stawanie "na dziko" co w cro jest niemile widziane, a być może i niezgodne z prawem

Zaoszczędzone 146kn? No proszę Cię, nie dziaduj, nie o to chodzi, aby wydać mniej ;)

Kiedyś brałem kartę CCI, nie dość że miałem ubezpieczenie, to finalnie karta mi się zwracała i jeszcze oszczędności były. Nie wiem jak to teraz wygląda. Wtedy z 40zeta a rabat na osobach chyba z 20%. Mając na uwadze dzienny koszt jednej z 10E to przy 3 osobach robi nam się z 25zł zniżki dziennie
SingSing74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SingSing74 » 23.08.2019 13:46

W zeszłym roku miałem zestaw z PZ-Motu. Assistance, ubezpieczenie zdrowotne z OC i kartę kempingową. Też zaoszczędziłem parę groszy (więcej niż kosztowała karta), ale ta, o której wspomniałem wyżej jest zupełnie darmowa, a pozostałe ubezpieczenia kupiłem w Generali.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.09.2019 10:42

http://www.wysokieobcasy.pl/akcje-specj ... JH6hlbO6x4

Wolimy namiot i paprykarz od wakacji all inclusive. Przez weekend na kempingu odpoczywasz tak, jakbyś tam była tydzień ...
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.09.2019 12:39

piotrulex napisał(a): ... Wolimy namiot i paprykarz od wakacji all inclusive. Przez weekend na kempingu odpoczywasz tak, jakbyś tam była tydzień ...
Zapewniam, że nie wszyscy ... tak jak nie wszyscy odpoczywają na all a ponoć da się ;)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 02.09.2019 12:56

gusia-s napisał(a):
piotrulex napisał(a): ... Wolimy namiot i paprykarz od wakacji all inclusive. Przez weekend na kempingu odpoczywasz tak, jakbyś tam była tydzień ...
Zapewniam, że nie wszyscy ... tak jak nie wszyscy odpoczywają na all a ponoć da się ;)

To powyższe to cytat, a nie moja opinia. Ja wypoczywam, moja żona również, choć zauważam, że faktycznie nie w każdych rodzinach tak jest :)
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 02.09.2019 16:46

piotrulex napisał(a):
gusia-s napisał(a):

To powyższe to cytat, a nie moja opinia. Ja wypoczywam, moja żona również, choć zauważam, że faktycznie nie w każdych rodzinach tak jest :)
Wiem, że cytat bo artykuł czytałam i uśmiechałam się pod nosem, że to nie takie oczywiste stwierdzenie :mrgreen: Sama znam również wiele osób, które na słowo kemping pukają się w czoło patrząc na mnie z politowaniem i wspóczuciem :mrgreen:
Jan 123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jan 123 » 02.09.2019 18:27

Nieraz ludzie myślą , że kemping jest za grosze i jak się im mówi , że średnio wychodzi >30euro za dobę to pukają się w czoło twierdząc , że kwatera jest tańsza a doliczając przepały i opłaty za ciąganą przyczepę to już tylko kiwają głową i patrzą jak na wariatów :lool: :papa:
Havena
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Havena » 03.09.2019 07:54

Hej,
czy sa kempingi w Polsce dorownujace klasa tym chorwackim z wyzszej polki?
Pod namiot w Polsce bym sie raczej nie odwazyla ze wzgeldu na klimat ;) Ale tak z przyczepa? Czy ktos z Was jezdzi weekendowo?
W sumie najwazniejsze dla mnie, zebym nie slyszala przeklenstw wkolo... Zatyczki do uszu nie wchodza w gre.

Pozdrawiam,
Havena
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.09.2019 08:22

Pod namiot w Polsce bym sie raczej nie odwazyla ze wzgeldu na klimat ;) Ale tak z przyczepa? Czy ktos z Was jezdzi weekendowo?
W sumie najwazniejsze dla mnie, zebym nie slyszala przeklenstw wkolo... Zatyczki do uszu nie wchodza w gre.

Pozdrawiam,
Havena

http://www.pfcc.eu/pol/main.php?nazwa=b.c.mc18
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 03.09.2019 09:59

Kempingów dorównujących klasą tym chorwackim czy włoskim to właściwie nie ma. W większości infrastruktura marnej jakości, czasem jakiś basen się trafi i to głównie intexowy dla dzieci ;)
Wieczne problemy z wywalającym prądem i ciepłą wodą, ciasnota.
Cenniki z upodobaniem ... za osobę, auto, przyczepa mała, duża, przedsionek, pies, prąd i cholera wie co jeszcze zamiast zwyczajnie zrobić parcela tyle, osoba tyle i cześć. Spotkałam się nawet z cennikiem przyczepa polska ... zł, przyczepa zagraniczna ... zł :mrgreen:

Od kilkunastu lat rzadko korzystam z krajowych kempingów ale zdarza się. Nie traktuję jednak nigdy kempingu jako miejsca do wypoczywania a raczej noclegownię bo i tak całymi dniami gdzieś się włóczę :)

Ostatnio byłam np. na Cyplu w Polańczyku. Tam zatyczek nie potrzeba :mrgreen: Na każdym kroku kartki przypominajki, co wolno a czego nie, np. ... muzyki słuchamy dla siebie, nie stukać kijem (od bilardu) w podłogę, basen tylko dla dzieci do 13 lat, plac zabaw dla dzieci do lat ... już nie pamiętam, segreguj śmieci itd ..., kąpiel pod prysznicem w godzinach ...,oszczędzaj wodę do zmywania będziesz miał jej więcej do kąpania itd ... :mrgreen:
Korki wywalało co wieczór :mrgreen:
Ciepła woda pod prysznicem na żetony w określonych godzinach, w umywalkach już zimna. Wyjazd z parceli na niższym tarasie czyli tych widokowych tragiczny, dłuższą budą ciężko wyjechać bo jest stromo i próg taki, wszyscy kolejno walili "dupą" w asfalt podczas wyjazdu.

Ale widok z budki ładny po przebudzeniu :)
IMG_20190817_080221.jpg
IMG_20190815_091456.jpg
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Dlaczego camping - strona 47
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies