napisał(a) arcymagus » 15.06.2014 12:14
Jackar napisał(a):antek23 napisał(a):Dlaczego kemping??
Prawdę mówiąc to w ty roku jadę na kemping po raz pierwszy, po przeczytaniu właśnie tego wątku. Namówiliście mnie, do cro jadę nie po raz pierwszy. Wyjazd na kemping będzie pierwszy raz.
I ja mam dokładnie tak samo. Zgadzam się z każdym słowem
Brawo za wybór
Pamiętam nasze pierwsze wakacje w Cro. Pojechaliśmy do apartamentu i podczas wieczornej przechadzki zobaczyliśmy ludzi, atmosferę i klimat na jednym z campów.
Wakacje dobiegły końca i zacząłem jak robak drążący jabłko przekonywać swoją lepszą połowę
na kolejny wyjazd ale tym razem pod namiot. Troszkę to trwało ale efekt zamierzony został osiągnięty. I się zaczęło przeglądanie i kompletowanie sprzętu biwakowego. Kolejny rok już wyjazd pod namiot. Teraz jedziemy już 3 raz. Z roku na rok uzupełniamy swoje dobrodziejstwo inwentarza podpatrując innych cromaniaków dokupując lub wymieniając sprzęcik. Nie żałujemy żadnej wydanej złotówki i podjętej decyzji.
Faktem jest, że należy spakować wszystkie potrzebne rzeczy(namiot, materace, itp) ale umiejętność wyboru
i odpowiedniego rozmieszczenia w samochodzie pozwala naprawdę na wygodną podróż. Po przyjeździe na miejsce i rozbiciu naszego "domku" nie pozostaje już nic tylko cieszyć się z uroków wakacji. Świetnie spędzone dwa tygodnie dają możliwość zresetowania głowy, zapuszczeniu delikatnego zarostu
, spędzaniu wieczorów po zaśnięciu dzieci z lampką wina i tacą owoców do późnego wieczora. W tym roku udało nam się przekonać znajomych po podważeniu ich mitu, że pod namiotem niewygodnie, gorąco, spartańsko, do wspólnego wyjazdu i mam nadzieję, że będą również zadowoleni jak my.
Pozdrawiamy wszystkich niezdecydowanych. Warto nieraz podjąć decyzję choć nie jest ona zgodna z naszymi utartymi scenariuszami.