Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego camping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
wojtek.
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtek. » 01.09.2009 12:42

A my lubimy kempingi ze względu atrakcje dla dzieci.
Baseny place zabaw itp. ci co byli wiedzą o co chodzi. :)
Nives
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nives » 01.09.2009 14:02

Moj maly apel: za duzo zdrobnien uzywacie w mowie potocznej (niektorzy z was). Mnie to smiesznie troche brzmi :D

Co do kempingu - nidgy nie bylam w zyciu w namiocie, ani w przyczepie, nawet ne moge tego sobie wyobrazic.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 01.09.2009 16:14

Janusz Bajcer napisał(a):
Ręce ubabrane keczupem można opłukać przy namiocie choćby wodą z butelki po Jamnicy.

Ja do noszenia wody to nawet nieletnich wykorzystywałem

Obrazek

tyle że wygoda korzystania z kranu jest o wiele większa, tak więc pod względem organizacji pracy raczej ciała nie dałem :wink:

Różnica pomiędzy nami natomiast tkwi w tym,że nie lubię jedzenia wekowanego. Wolę np upichcić spaghetti z produktów dostępnych w lokalnym sklepie. Papryka, pomidory, mięso lub mielonka (ta może być polska puszkowa), czosnek, przyprawy itp kupuję rano razem z pieczywem, potem wystarczy tylko przygotować (1/2h max) i mam świeży obiadek, który młodzieży smakuje a to najważniejsze :wink:

Obrazek
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 01.09.2009 20:51

+ ekonomia , czyli taniej niż np. "apartmany"

+ niezależność, czyli jadę gdzie chcę i kiedy chcę (nie muszę rezerwować)

+ widok na morze
+ bliskość plaży

- dużo bagażu
- dłuższe, zwijanie pakowanie (namiot, materace, krzesełka)
W tym roku cała rodzina chciała znów jechać pod namiot.
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 01.09.2009 21:55

SVIBANJ napisał(a):Lubie kempingi i " kempingowy" sposób spedzania wakacji :D
Dlaczego ?. Powód jest własciwie jeden: wakacje to czas odpoczynki i oderwania sie od codzienności.Kiedy wszystko jest inaczej niż każdego innego dnia, wtedy odpoczywam w pełni.Wygodne łóżko z leczniczym materacem mam w domu.Tam też moge sobie gotowac wszystko w bardzo komfortowych warunkach. Telewizor, radio, dachówki nad głowa i beton dookoła też jest. Gdybym tak samo miał żyć na wakacjach to własiwie po co mi wakacje?
To oczywiście mój poglad na tę kwestie i nikogo nie zamierzam na siłe ciagnąć pod namiot ale namawiam do spróbowania :D

brawo .....
to się nazywa " jak przekonać nieprzekonanych"
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2009 21:56

Kemping to nie tylko namiot, to też przyczepy i kampery.Pozdrawiam. :lol:
smoki3
Duet35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Duet35 » 01.09.2009 22:04

Witam Wszystkich :D Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałabym wszystkich serdecznie pozdrowić. Wakacje w tym roku mamy już za sobą niestety i tradycyjnie była to Chorwacja. I jak zwykle z namiotem. Plusy? Niezależność. W każdej chwili możemy się zwinąć i zmienić miejsce. Zresztą poprzednicy wymienili już wszystkie za. Jedynie co do ceny camp czy apartament nie do końca się zgodzę. Niektóre campingi są w takiej samej cenie, jeżeli nie droższe od apartamentów. Gotowanie w kucki? no nie do końca :D Niestety nie potrafię wstawiać tutaj fotek więc pozwolę sobie zamieścić link do stronki przedstawiającej moje namiotowe wyposażenie. http://www.fotka.pl/albumy/duetka35/1,Ja/ Naprawdę całkiem wygodnie mogę przygotować wszystko na co mam ochotę. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam
Ostatnio edytowano 02.09.2009 17:14 przez Duet35, łącznie edytowano 1 raz
stary_jac
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) stary_jac » 01.09.2009 22:33

Duet35 8O no jestem pod wrażeniem ,
ale powiedz... jeździcie busem, ..we dwoje ??
Duet35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Duet35 » 01.09.2009 23:05

Hm... fakt że we dwoje :D Busem zdecydowanie nie :D kombi też to nie jest, raczej małe autko ( kawałeczek widać na jednym ze zdjęć) Gdyby mężusiowi bardziej się chciało wszystko układać to myślę że i dla trzeciej osoby by miejsce zorganizował. Od razu dodam że rozłożenie całego majdanu włącznie z rozbiciem namiotu (a naprawdę jest co rozkładać) zajmuje nam ok 50-60 min
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.09.2009 23:21

Duet35 napisał(a):Witam Wszystkich :D

Witaj :D Możesz jeszcze raz zrobić powitanie TU :wink:
luska1973
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) luska1973 » 03.09.2009 08:53

Duet35 napisał(a):Gdyby mężusiowi bardziej się chciało wszystko układać to myślę że i dla trzeciej osoby by miejsce zorganizował.

:D

Jak będzie trzecia (i kolejne :D ) osoba, to się będzie musiał starać bo nie będzie miał wyjścia.

A tak poważnie, to jak jeździliśmy z namiotem, "pakowaliśmy" się do focusa combi (daleko mu do busa oj daleko) w 5 osób i kuchnie mieliśmy nie mniej komfortową :D (też nie potrafię wklejać zdjęć, ale jak się kiedyś nauczę to wkleję). Tak, że jak się chce, to można wszystko.
Celowo napisałam "pakowaliśmy" bo ułożenie tego całego majdanu w samochodzie było wyczynem mojego męża. I naprawdę było wyczynem co potwierdzały 8O miny sąsiadów na campingu jak z tych wszystkich pakunków stanął namiot 4*6 m, stół, krzesła, kuchnia + "plac zabaw" dla dzieci.

PS. Rozkładanie tego wszystkiego trwało na tyle długo, że kupiliśmy przyczepę :D
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 03.09.2009 10:12

Duet35 napisał(a):Witam Wszystkich :D Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałabym wszystkich serdecznie pozdrowić. Wakacje w tym roku mamy już za sobą niestety i tradycyjnie była to Chorwacja. I jak zwykle z namiotem. Plusy? Niezależność. W każdej chwili możemy się zwinąć i zmienić miejsce. Zresztą poprzednicy wymienili już wszystkie za. Jedynie co do ceny camp czy apartament nie do końca się zgodzę. Niektóre campingi są w takiej samej cenie, jeżeli nie droższe od apartamentów. Gotowanie w kucki? no nie do końca :D Niestety nie potrafię wstawiać tutaj fotek więc pozwolę sobie zamieścić link do stronki przedstawiającej moje namiotowe wyposażenie. http://www.fotka.pl/albumy/duetka35/1,Ja/ Naprawdę całkiem wygodnie mogę przygotować wszystko na co mam ochotę. Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam

witam też :)
jeżeli mógłbym się uśmiechnąć to proszę o jakiś namiar na te super mebelki :):)

z góry dzięki
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 03.09.2009 10:28

Rysio napisał(a):Januszku, byłem jak to młodzież określa na "wyczesanym" AC Slatina na Cresie. Dostęp do zmywaka bieżącej wody itp oczywiście jest, tyle że muszę tam dojść powiedzmy 50 metrów a to podczas gotowania jest baaaardzo daleko jeśli akurat upaprałeś sobie dłoń z ketchupu lub oliwy. Czy się wyleczyłem :?: Przekornie powiem - wręcz przeciwnie :mrgreen: Ale wiem jedno, że urlop pod namiotem mnie kosztuje więcej niż na kwaterze, bo zaoszczędzone 10 czy 15 E na noclegu z całą pewnością zostawię w knajpie :) Po prostu oprócz śniadań i lekkich obiadów w formie szwedzkiego stołu lub strudli sa sirom kolacje jem w knajpie a nie pichcę co w normalnych warunkach bardzo lubię. Na camp już z pewnością żadnych garnców i kuchenek brał nie będę. Pojedzie co najwyżej czajnik bezprzewodowy i toster :D

Edit: No i oczywiście lodówka, choćby na samo piwo :twisted:

Rysiu kochany no proooszę Cię...

+nie pracuję w ciągu roku fizycznie...pod namiotem owszem :?

dla mnie z żoną najważniejszy plus -ODMIANA-
od WSZYSTKIEGO co robimy, jak mieszkamy, jak gotujemy itd...w ciągu całego roku poza wakacjami...

a dla mnie duży plus to LUZ! -jak czegoś MISIENIECHCE to nie MUSZĘ tego robić! nie ucieknie, bo praktycznie mało jest rzeczy pod namiotem, które robić TRZEBA.
Przy czym zaznaczam iż jestem LENIEM, bardzo wygodnickim na dodatek i przy swojej organizacji wszystkiego na campie luzu mam sto razy więcej niż na kwaterze!

Rysio pojechałeś poprostu nie przygotowany, bez jakichkolwiek pomysłów i patentów...z lenistwa? :) ...to potem jest problem z opłukaniem ręki...
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 03.09.2009 10:45

atolek napisał(a):bo praktycznie mało jest rzeczy pod namiotem, które robić TRZEBA.

Tutaj NA PEWNO nie masz racji - takich prac/czynności jest zdecydowanie więcej niż na kwaterze :cry:
atolek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) atolek » 03.09.2009 10:48

a KIEDY ostatni raz pojechałeś PRZYGOTOWANY pod namiot?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Dlaczego camping - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies