Bodzioch Marek napisał(a):byś się zdziwił...:;)Zajmowaliśmy razem ze znajomym, który był takim samym "składem" jedną dużą parcelę za 14 dni zapłaciliśmy razem 588 euro.
Za 2+2, namiot, samochód, prąd, za dobę 21euro.
Nie wierzę że znajdziesz kwaterę za taką cenę.
Pozdrawiam
Doman73 napisał(a):W lipcu i w Sierpniu to udręka. Oczywiście moim zdaniem. Jest za gorąco.
Doman73 napisał(a):Dokładnie to miałem na myśli...
Na campingu w Chorwacji upał to norma...
Ceny chorwackich campów są porównywalne do apartmanów, choć jak pokazuje przykład wyżej - jak się poszuka to się i znajdzieBea.ta napisał(a):trzy lata pózniej w tym samym miejscu kempingowym porównałam cenę apartamentu z ceną całości na kempingu (parcela, ludzie, samochód, prąd i to co tam jeszcze było) wyszło taniej ... 10 euro od apartamentu z dwoma wielkimi sypialniami, własną kuchnią i łazienką oraz tarasem
Anai napisał(a):Ceny chorwackich campów są porównywalne do apartmanów, choć jak pokazuje przykład wyżej - jak się poszuka to się i znajdzie
Anai napisał(a):... ale tu nie o to chodzi.
W "apartmanie" sypiam cały rok - jak jadę na wakacje szukam odmiany, bliskości z naturą i morza łaskoczącego moje pięty kiedy je wystawię z namiotu - dlatego my zawsze camping
Eeee tam - po prostu za duży namiot miałaśBea.ta napisał(a):na dodatek na tym kawałku miały się zmieścić dwa namioty, a miejsca było na pół ..
Bea.ta napisał(a):Anai napisał(a):... ale tu nie o to chodzi.
W "apartmanie" sypiam cały rok - jak jadę na wakacje szukam odmiany, bliskości z naturą i morza łaskoczącego moje pięty kiedy je wystawię z namiotu - dlatego my zawsze camping
i ja to rozumiem i potrafię uszanować taki wybór
ale .... wyrosłam z takich zabaw już .... po wysypywania piasku ze wszystkiego i wylewaniu wody po deszczu też ze wszystkiego
Anai napisał(a):Po prostu za duży namiot miałaś
Anai napisał(a):Nie śmiałabym Cię na powrót do campu przekonywać, po prosty wydaje mi się, że nie cena decyduje
o tym, iż są tacy co wolą campy, w każdym bądź razie nie tylko cena...
Anai napisał(a):Eeee tam - po prostu za duży namiot miałaśBea.ta napisał(a):na dodatek na tym kawałku miały się zmieścić dwa namioty, a miejsca było na pół ..Bea.ta napisał(a):Anai napisał(a):... ale tu nie o to chodzi.
i ja to rozumiem i potrafię uszanować taki wybór
ale .... wyrosłam z takich zabaw już .... po wysypywania piasku ze wszystkiego i wylewaniu wody po deszczu też ze wszystkiego
Nie śmiałabym Cię na powrót do campu przekonywać, po prostu wydaje mi się, że nie cena decyduje
o tym, iż są tacy co wolą campy, w każdym bądź razie nie tylko cena...
Doman73 napisał(a):Byłem, niedaleko Trogiru...
maarec napisał(a):Nie ma sensu porównywać cen, bo każdy będzie podawał skrajne opcje - tak jak jemu pasuje. Ważne jest, aby każdy wypoczywał tak jak lubi i nie męczył innych swoimi pomysłami.
maarec napisał(a):P.S
ja już nie wyobrażam sobie wczasów w apartamencie, za to chętnie kiedyś pojadę do mobile homów
Bea.ta napisał(a):oczywiście, że to nie cena, lub nie tylko cena .... to filozofia po prostu, styl zycia,
ale w mobildomku bylo mi super ....
poza ...ceną
ale ... coś za coś - własna czysta łazienka, klima, kuchnia
SingSing74 napisał(a):Proszę !!! Tylko nie filozofia !!! Od razu mam przed oczami polskich "harleJowców".
SingSing74 napisał(a):Styl życia? W Polsce dotyczy małej części dość zamożnych emerytów czy rentierów, którzy w ten sposób zwiedzają sobie świat. Cała reszta spędza na wakacjach 2 lub 3 tygodnie, więc ze stylem życia ma to niewiele wspólnego.
SingSing74 napisał(a):Marzy mi się koniec moich dni w kamperze za 500 000, ale w wieku 67 lat z emeryturą z ZUSu to raczej mało prawdopodobne
SingSing74 napisał(a):Co do cen mobildomków. Jeśli nie masz jeszcze dzieci w wieku szkolnym, to nie jest drogo, pod warunkiem że pojedziesz poza szczytem sezonu. W zeszłym roku - Marina di Venezia (BARDZO wysoki standard) 31 sierpień - 14, wrzesień, świetna pogoda, za mobildomek z klimatyzacją zapłaciliśmy niespełna 2000 zł. W tym roku 3 tygodnie (dwa we Włoszech i jeden w Austrii) za 2900 zł. Domek mieści 4 osoby dorosłe + dwójkę (czasem trójkę) dzieci.