Rychu-007 napisał(a):Mam nadzieję że nie będę się potykał o ten próg jak będę sięgał do namiotu po zimne Karlovacko z lodówki
Zależy które to będzie piwo
Nie wiem czy taki "stopień" to jest dobre rozwiązanie...
zawsze można wszyć dodatkowe suwaki- ja bym to rozważył.
Jakie ma wymiary ten namiot?
mcbas napisał(a):Cześć.
@baunty: my także myśleliśmy o tym namiocie, ale skusiliśmy się na większy z tej serii...T6.2 XL AIR.
Ten namiot to już pełen wypas
Przedsionek jest olbrzymią zaletą , można w nim piknikować.
Bardzo poważnie rozważaliśmy zakup tego modelu - nawet ktoś go przy nas kupował- i gdybyśmy odpoczywali pod namiotem także w Polsce (bardziej kapryśna pogoda), zapewne byłby ten.
Rychu-007 napisał(a): znalazłem zaletę tego namiotu nad namiotami z dwiema osobnymi sypialniami, w tym namiocie jak ściągniesz przegrodę rozgraniczającą sypialnie uzyskujesz taką przestrzeń i tyle m³ powietrza, że śpi się naprawdę komfortowo.
To jest bardzo indywidualna kwestia , my w drugiej sypialni mamy "garderobę"
a jeśli chcemy to ją zdejmujemy i mamy duży "salon" - ew. może być garaż dla rowerów.
Osobiście wolę dwie oddzielnie podpinane sypialnie, aczkolwiek chyba najważniejsze aby się wyprostować w namiocie.
Do zacieniania namiotu woziłem zwykłą plandekę (jeszcze nie była potrzebna , ale campy gdzie są tyko drzewka oliwne to już wymagają pomocy w zacienianiu).
Podoba mi się patent z siatką zacieniającą, mają różne stopnie "pochłaniania" światła 30-90% .
Ktoś z was stosował takie siatki? Jak z wytrzymałością , ew. jak wzmocnić brzegi ?
eystrasalt napisał(a): Z kolei w Chorwacji (w Grecji chyba też) widziałem takie siatki nad miejscami do parkowania samochodów i to tuż przy plaży, więc na pewno były narażone na silne podmuchy.
No właśnie.... często w opisach widziałem "grecka".
Patrzyłem na szerokości 4-6 m i 70% osłona , głównie są dostępne w rolkach 50 lub 100.
Niby nigdy nie było to potrzebne , ale czasem trzeba naszukać się miejsca z dobrym cieniem i nie zaszkodzi mieć.
W zeszłym roku odpuściliśmy jeden z campów właśnie z powodu braku cienia.