piamir napisał(a): Valacamp dorobiło się nowej strony. Pozdrawiam.
Dorobili sie tez nowych lazienek na górze, kolejnej czwartej juz gwiazdki, a i jeszcze nowego cennika .
Walt napisał(a):Łazienki były już w zeszłym roku. Gdyby nie ta górka do wspinaczki, to można by powiedzieć że kemping prawie idealny. Brakowało mi w tym roku nocnego wycia kojotów i osiołka o poranku
baunty napisał(a):Już dość duży ruch na forum, wielu z nas planuje wakacje i poszukuje "apartmanów".
Ja ze swej strony chcę trochę odświeżyć ten temat (dlaczego camping) a z drugiej.....zachęcić do tego rodzaju wypoczynku.
W Polsce panują pewne stereotypy na temat wypoczynku pod namiotem, a zapewniam WYPOCZYNEK POD NAMIOTEM W POLSCE A CHORWACJI, TO DWIE RÓŻNE BAJKI.
Jeśli ktoś nie jest zdecydowany a miałby ochotę jechać pod namiot, to postaram się w kilku. ...nastu zdaniach opisać dlaczego wybieram camping:
cdn. ....
te kiero napisał(a):W tym roku z uwagi na prawdopodobny okrojony budżet urlopu, planuję korzystać z Campów, ale w ramach objazdówki, więc po 2, 3 dni max na Campie + kilka dni w app.; mamy zamiar spać w samochodzie (obszerne kombi) + mamy wykonane niewielkie zadaszenie/altankę do samochodu do jednego z boków.
Napiszcie proszę, jak traktowane jest takie stanowisko i czy ogólnie mieści się ono w jakichś normach campowych w zakresie rodzaju ekwipunku, czy nie będzie problemu itp.
Uprzedzając wypowiedzi, że Campy nie zawsze wychodzą taniej od app. to naprawdę znalazłem tańsze
demi-duox napisał(a): pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.
baunty napisał(a):Liczyli ich za" inwentarz " wprowadzony na camp- samochód osobowy plus za każdą osobę- więc tanio i super wypoczynek.
te kiero napisał(a):demi-duox napisał(a): pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.
o tym nie pomyślałem, ale może faktycznie uda się zarezerwować parcelę, w końcu to 2 dni maxbaunty napisał(a):Liczyli ich za" inwentarz " wprowadzony na camp- samochód osobowy plus za każdą osobę- więc tanio i super wypoczynek.
na to właśnie liczę
dzięki wielkie, coraz bardziej się przekonujemy
baunty napisał(a):te kiero napisał(a):demi-duox napisał(a): pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.
o tym nie pomyślałem, ale może faktycznie uda się zarezerwować parcelę, w końcu to 2 dni maxbaunty napisał(a):Liczyli ich za" inwentarz " wprowadzony na camp- samochód osobowy plus za każdą osobę- więc tanio i super wypoczynek.
na to właśnie liczę
Hamaki , sznurek na pranie i plandekę zakup, zaznaczysz teren najwyżej zostawisz coś rozwieszone
Na Campie z wyznaczonymi parcelami pewnie nie będzie takiego problemu, ale na takim bez parcel...trza znaczyć
te kiero napisał(a):demi-duox napisał(a): pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.
na to właśnie liczę
longtom napisał(a):
W Grecji widziałem kampingi z wyznaczonymi miejscami dla osób, które śpią na karimatach bez namiotu.