Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego camping

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 05.09.2013 22:29

piamir napisał(a): Valacamp dorobiło się nowej strony. Pozdrawiam.

Dorobili sie tez nowych lazienek na górze, kolejnej czwartej juz gwiazdki, a i jeszcze nowego cennika :? :wink: .
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 07.09.2013 10:12

cchhee napisał(a):
piamir napisał(a): Valacamp dorobiło się nowej strony. Pozdrawiam.

Dorobili sie tez nowych lazienek na górze, kolejnej czwartej juz gwiazdki, a i jeszcze nowego cennika :? :wink: .

Gwiazdki zobowiązują. :twisted:
Walt
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Walt » 07.09.2013 23:59

Łazienki były już w zeszłym roku. Gdyby nie ta górka do wspinaczki, to można by powiedzieć że kemping prawie idealny. Brakowało mi w tym roku nocnego wycia kojotów i osiołka o poranku :mrgreen:
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 09.09.2013 10:15

Walt napisał(a):Łazienki były już w zeszłym roku. Gdyby nie ta górka do wspinaczki, to można by powiedzieć że kemping prawie idealny. Brakowało mi w tym roku nocnego wycia kojotów i osiołka o poranku :mrgreen:

Do górki trzeba się przyzwyczaić. Ja się nauczyłem bardzo wolno chodzić, coby się nie zmęczyć. W sierpniu i szakaliki były i osiołek ciężko jęczał. Pozdrawiam :papa:
JoannaCRO
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaCRO » 10.09.2013 11:18

dlatego zeby moc poczuc integracje z przyroda, tak blisko jak na kempingu to niej nie bedziecie :)

Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.01.2014 00:13

Już dość duży ruch na forum, wielu z nas planuje wakacje i poszukuje "apartmanów".
Ja ze swej strony chcę trochę odświeżyć ten temat (dlaczego camping) a z drugiej.....zachęcić do tego rodzaju wypoczynku.
W Polsce panują pewne stereotypy na temat wypoczynku pod namiotem, a zapewniam WYPOCZYNEK POD NAMIOTEM W POLSCE A CHORWACJI, TO DWIE RÓŻNE BAJKI.
Jeśli ktoś nie jest zdecydowany a miałby ochotę jechać pod namiot, to postaram się w kilku. ...nastu :) zdaniach opisać dlaczego wybieram camping:

cdn. ....
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 08.01.2014 08:01

baunty napisał(a):Już dość duży ruch na forum, wielu z nas planuje wakacje i poszukuje "apartmanów".
Ja ze swej strony chcę trochę odświeżyć ten temat (dlaczego camping) a z drugiej.....zachęcić do tego rodzaju wypoczynku.
W Polsce panują pewne stereotypy na temat wypoczynku pod namiotem, a zapewniam WYPOCZYNEK POD NAMIOTEM W POLSCE A CHORWACJI, TO DWIE RÓŻNE BAJKI.
Jeśli ktoś nie jest zdecydowany a miałby ochotę jechać pod namiot, to postaram się w kilku. ...nastu :) zdaniach opisać dlaczego wybieram camping:

cdn. ....

To ja chętnie poczytam, bo przymiarki robimy.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.01.2014 08:32

W tym roku z uwagi na prawdopodobny okrojony budżet urlopu, planuję korzystać z Campów, ale w ramach objazdówki, więc po 2, 3 dni max na Campie + kilka dni w app.; mamy zamiar spać w samochodzie (obszerne kombi) + mamy wykonane niewielkie zadaszenie/altankę do samochodu do jednego z boków.
Napiszcie proszę, jak traktowane jest takie stanowisko i czy ogólnie mieści się ono w jakichś ;) normach campowych w zakresie rodzaju ekwipunku, czy nie będzie problemu itp.

Uprzedzając wypowiedzi, że Campy nie zawsze wychodzą taniej od app. to naprawdę znalazłem tańsze :)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 08.01.2014 18:22

Z obserwacji mogę powiedzieć, że trochę ludzi tak właśnie jeździ, bez rozbijania namiotu. Albo mają właśnie duże kombi albo VW w typie T4, często z podnoszonym dachem, albo landrovera ze spaniem na bagażniku dachowym, różnie. Tam gdzie nie będziesz płacił za parcelę, w cenie której masz opłatę za celtę, ludzi i auto, to rzeczywiście będzie taniej. Widzę tylko jeden problem, bo jak rozbijasz namiot to bierzesz we władanie teren, na którym on stoi z najbliższym otoczeniem. Jak będziesz miał tam tylko auto, którym się ruszysz na objazd okolicy to "super" miejsce może Ci ktoś w ciągu dnia zająć, ale pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.01.2014 20:48

te kiero napisał(a):W tym roku z uwagi na prawdopodobny okrojony budżet urlopu, planuję korzystać z Campów, ale w ramach objazdówki, więc po 2, 3 dni max na Campie + kilka dni w app.; mamy zamiar spać w samochodzie (obszerne kombi) + mamy wykonane niewielkie zadaszenie/altankę do samochodu do jednego z boków.
Napiszcie proszę, jak traktowane jest takie stanowisko i czy ogólnie mieści się ono w jakichś ;) normach campowych w zakresie rodzaju ekwipunku, czy nie będzie problemu itp.

Uprzedzając wypowiedzi, że Campy nie zawsze wychodzą taniej od app. to naprawdę znalazłem tańsze :)

Często widywalem tak wypoczywających.
Dwójka moich znajomych też tak czasem wyjeżdża- bardzo sobie chwalą.
Liczyli ich za" inwentarz " wprowadzony na camp- samochód osobowy plus za każdą osobę- więc tanio i super wypoczynek.
TEŻ TAK CHCIAŁEM :D
Ci moi znajomi jeżdżą z już rozłożonymi siedzeniami, tył wyłożony materacami z gąbki-takim sypialnianym, ponoć wygodniej,mają box dachowy i .....taki wynalazek do jednego z okien jakby "moskitiera do tylnej szyby" .
W ub roku zwiedzali tak Alpy.
Auto mają duże, siedmioosobowe.
Jeśli ktoś lubi taki wypoczynek to: "w apartamencie to nawet za dopłatą nie chcę" - jak raz od kogoś usłyszałem.

Moim zdaniem to będziecie mieć super wypoczynek.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 08.01.2014 22:14

demi-duox napisał(a): pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.

o tym nie pomyślałem, ale może faktycznie uda się zarezerwować parcelę, w końcu to 2 dni max

baunty napisał(a):Liczyli ich za" inwentarz " wprowadzony na camp- samochód osobowy plus za każdą osobę- więc tanio i super wypoczynek.

na to właśnie liczę

dzięki wielkie, coraz bardziej się przekonujemy :)
baunty
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) baunty » 08.01.2014 22:34

te kiero napisał(a):
demi-duox napisał(a): pewnie i tę niedogodność idzie jakoś załatwić z obsługą kampu.

o tym nie pomyślałem, ale może faktycznie uda się zarezerwować parcelę, w końcu to 2 dni max

baunty napisał(a):Liczyli ich za" inwentarz " wprowadzony na camp- samochód osobowy plus za każdą osobę- więc tanio i super wypoczynek.

na to właśnie liczę

Hamaki , sznurek na pranie i plandekę zakup, zaznaczysz teren :D najwyżej zostawisz coś rozwieszone :D
Na Campie z wyznaczonymi parcelami pewnie nie będzie takiego problemu, ale na takim bez parcel...trza znaczyć :twisted:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.01.2014 08:15

baunty napisał(a):
te kiero napisał(a):

na to właśnie liczę

Hamaki , sznurek na pranie i plandekę zakup, zaznaczysz teren :D najwyżej zostawisz coś rozwieszone :D
Na Campie z wyznaczonymi parcelami pewnie nie będzie takiego problemu, ale na takim bez parcel...trza znaczyć :twisted:

to jest myśl, tak właśnie zrobię, dzięki
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 09.01.2014 10:57

te kiero napisał(a):

na to właśnie liczę

W Grecji widziałem kampingi z wyznaczonymi miejscami dla osób, które śpią na karimatach bez namiotu. :)
demi-duox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) demi-duox » 09.01.2014 17:38

longtom napisał(a):
W Grecji widziałem kampingi z wyznaczonymi miejscami dla osób, które śpią na karimatach bez namiotu. :)

Ech Grecja.
Na niektórych kampach takie miejsca i nie tylko mają jeszcze dodatkowo daszek przeciwsłoneczny utkany z czegoś jakby sitowie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Dlaczego camping - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone