Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dla użytkowników Fiata

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tboy
Croentuzjasta
Dla użytkowników Fiata

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 14.07.2006 12:37

Lato z Fiatem, bezpłatna kontrola auta. Pytanie: czy ktoś kiedyś korzystał z tego, no i czy aby napewno ASO robi coś bezpłatnie?
http://www.fiat.pl/index.php?pid=7#latozfiatem
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 14.07.2006 13:07

...Muszę przyznać, że ciekawa to sprawa...2 tygodnie temu wymieniałem w ASO w Białymstoku uszczelniacz półosi i ani słowem nie wspomnieli o darmowym przeglądzie...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 14.07.2006 13:16

Przed wakacjami wiele autoryzowanych serwisów różnych marek aut robi takie akcje. Osobiście 2 razy korzystałem z takiej przedwakacyjnej usługi, jak coś " wyjdzie" zaproponują Ci naprawę ale nie musisz z tego skorzystać. Ja tak robiłem w Skodzie i Citroenie potwierdzili tylko przegląd ( wszystko było OK) z zaznaczeniem co sprawdzali, przy okazji ustawili światła- gratis.
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 14.07.2006 13:16

może pojadę jutro, albo w poniedziałek to zdam relację
ale nie chce mi się wierzyć że mogą coś sprawdzić za friko
Vandall
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vandall » 14.07.2006 13:26

Honda organizuje takie przeglądy co roku na wiosne- co roku jezdzę - obejrzą doradzą, pomogą - warto. w Hondzie - 100% za froko - oczywiscie jesli coś znajdą odrazu namawiaja do naprawy która już za darmo niejest - ale niema obowiązku korzystania z ich usług- po takim przeglądie otzymuje wydruk- co trzeba zrobić, co poprawić a co jest w 100% sprawne.
Jesli inne serwisy firmowe tez oraganizują taki przeglądy - umawiać sie , jechac i sprawdzac - to może uratować nie tylko wakacje :)
Warto wiedzieć co w trawie piszczy !
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.07.2006 13:40

tboy napisał(a):Lato z Fiatem, bezpłatna kontrola auta. Pytanie: czy ktoś kiedyś korzystał z tego, no i czy aby napewno ASO robi coś bezpłatnie?
http://www.fiat.pl/index.php?pid=7#latozfiatem

A swoją drogą to niespodziewałem się że FIAT jest taki popularny w Chorwacji i na Słowenii - wróciłem tydzień temu - bardzo dużo Grande, i Punto I. Ja mam Punto II , tego też sporo. W każdym większym mieście serwis Fiata. Jeszcze tylko dodam, że wykupiłem przed wyjazdem we FIAT Benefia Ubezpieczenia - pakiet Europa Assistance - PLUS za 85 zł na rok. Czasami warto sobie spokój zapewnić... To ubezpieczenie obejmuje nawet takie "drobiazgi" jak zatrzaśnięcie kluczyków, czy brak benzyny... Nie musiałem korzystać ale byłem spokojniejszy. Może komuś się przyda ta informacja. Pozdrawiam
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 14.07.2006 14:18

Bahama napisał(a):(...)wykupiłem przed wyjazdem we FIAT Benefia Ubezpieczenia - pakiet Europa Assistance - PLUS za 85 zł na rok. Czasami warto sobie spokój zapewnić...

ooo właśnie, takiej informacji szukałem, również mam w planach wykupienie tego przed wyjazdem, moja Brava ma już 150 kkm. Rozumiem że kupowałeś to w Fiacie?
co do Fiatów to rzeczywiście popularna marka. Łatwiej o ewentualny serwis na obczyźnie. Zdziwiony byłem że Palio w Polsce to jest całkiem coś innego niż w Chorwacji.
Europa Assistance - PLUS już googluję, dzięki!
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.07.2006 15:01

tboy napisał(a):
Bahama napisał(a):(...)wykupiłem przed wyjazdem we FIAT Benefia Ubezpieczenia - pakiet Europa Assistance - PLUS za 85 zł na rok. Czasami warto sobie spokój zapewnić...

ooo właśnie, takiej informacji szukałem, również mam w planach wykupienie tego przed wyjazdem, moja Brava ma już 150 kkm. Rozumiem że kupowałeś to w Fiacie?
co do Fiatów to rzeczywiście popularna marka. Łatwiej o ewentualny serwis na obczyźnie. Zdziwiony byłem że Palio w Polsce to jest całkiem coś innego niż w Chorwacji.
Europa Assistance - PLUS już googluję, dzięki!

U każdego dilera FIATA to wykupisz , dzwoń prosto do nich i się umawiaj. Tutaj masz szczegóły: http://www.fiatubezpieczenia.pl/index2.html . TO się dokładnie nazywa Assistance PLUS
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 14.07.2006 15:07

tak, dzięki już znalazłem i zdecydowanie kupię to przed wyjazdem, z Fiatami różnie bywa tfu tfu, mój mnie nie zawiódł jeszcze w podróżach wakacyjnych.
zibi200
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi200 » 14.07.2006 17:21

tboy napisał(a):tak, dzięki już znalazłem i zdecydowanie kupię to przed wyjazdem, z Fiatami różnie bywa tfu tfu, mój mnie nie zawiódł jeszcze w podróżach wakacyjnych.

Cześć tboy przeczytałem, że wybierasz się do Podgory 09.09, czy to aktualne? Ja prawdopodobnie w tym samym terminie też śmigam na Makarską. Może zaatakujemy razem, w grupie raźniej?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.07.2006 17:34

A propos FIATÓW - takiego widzieliśmy miesiąc temu na parkingu w Niemczech
Obrazek

A propos SERWISÓW FIATA i świadczonych przez nie usług:
na tym wyjeździe zaliczyliśmy awarię SPOJKI
Auto z Drašnic wylądowało ... najpierw w warsztacie w Makarskiej, a potem w serwisie na przedmieściach Splitu.
Po oględzinach poinformowano nas: linki do sprzęgła - brak. Czas oczekiwania na część - 7 do 10 dni.
Możemy też sprawić, żeby ktoś w kraju przesłał część przesyłką kurierską. Wtedy czas oczekiwania skróciłby się do ... 4 dni.
Buachacha ...
A nam - nie do śmiechu.

Dzwonimy do Bożeny ze Splitu. A ona - do salonu.
Nie ma to jak rozmowa Chorwata z Chorwatem.
Gościu ... przerabia linkę z innego modelu i ... autko znowu jedzie :D
Hvala ,Bożenko!

A propos ubezpieczenia ASSISTANCE:
Spojka "pada" w sobotę przed północą. Nasze szczęście, że ... jakieś 300-400 metrów od apartamentu.
W niedzielę z samego rana - telefon do ubezpieczyciela w Polsce.
Ten za moment oddzwania z informacją że...za 40 minut ktoś przyjedzie do auta.
:D :D :D
Przyjeżdża gościu z Makarskiej. Z lawetą. Pakuje autko i mówi, że jutro ok. 11:00 - odbiór!

Akurat :evil:

Jeszcze tego samego dnia dostajemy wiadomość, że ... nie będzie tak gładko. I że trzeba auto odtransportować do serwisu.
No to kicha!

W poniedziałek z rana Marea wiezie naszego kierowcę do Makarskiej.
Dostaję wiadomość, że...nasze Palio Weekend właśnie podróżuje :wink: na lawecie do serwisu. Na miejscu okazuje się j.w.
Co na to ubezpieczyciel?
Że może nam zapewnić hotel w Splicie (na trzy dni).
I w razie czego - przelot samolotem do kraju (docelowo do Krakowa).

Na szczęście mieliśmy ZNAJOMĄ 8) która pomogła.

Serwisowi Fiata - dziękujemy :wink: :lol:
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 14.07.2006 22:21

A to była Benefia właśnie ??? No wiesz ten hotel i przelot w razie czego to i tak coś a nie na lodzie zostajesz...
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 14.07.2006 22:27

Jak dla mnie - ten Fiat w Niemczech to ... Palio Weekend - wersja farmerska :lool:
Jak masz assistance - to lód Ci nie groźny.

Wykupiliśmy ubezpieczenie na 14 dni w Generali - wersja Assistance Lux - za jedyne 30 zł.
Płacisz niewiele, ale ... a nóż-widelec się przyda?
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 15.07.2006 09:57

zibi200 napisał(a):Cześć tboy przeczytałem, że wybierasz się do Podgory 09.09, czy to aktualne? Ja prawdopodobnie w tym samym terminie też śmigam na Makarską. Może zaatakujemy razem, w grupie raźniej?

yeah! już nie moge sie doczekać tego września ;D
wiadomości prywatne ostatnio nie działały, więc w razie W pisz adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
GG 2212867
tboy
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tboy » 15.07.2006 12:39

a to ja napisał(a):Wykupiliśmy ubezpieczenie na 14 dni w Generali - wersja Assistance Lux - za jedyne 30 zł.
Płacisz niewiele, ale ... a nóż-widelec się przyda?

powiedz mi proszę czy ubezpieczenie obowiązuje od daty zawarcia umowy, czy możesz określić początek okresu ubezpieczenia, niezależnie od daty podpisania umowy? 14 dni to będzie w sam raz, ale chciałbym żeby 1 dzień był dniem wyjazdu.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone