Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dla nowicjuszy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacol8
Cromaniak
Dla nowicjuszy

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacol8 » 10.04.2005 21:41

Słuchajcie , znalazłem w necie ciekawy opis wakacji spędzonych w Chorwacji. Jest tam wszystko ze szczegółami opisane w ten sposób , że jak ktoś to przeczyta a do tej pory był "zielony" to z pewnością oszczędzi dużo czasu i zachodu bo nie będzie musiał przeszukiwać forum w celu uzyskania podstawowych informacji.

Polecam wszystkim po raz pierwszy wybierającym się do Cro!

http://www.naszepodroze.pl/porady/chorwacja.html
platon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) platon » 10.04.2005 22:11

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 11.04.2005 07:54

Tia.Też to widziałam :lol:
Ja też się przygotowuję do corocznych wyjazdów ale .... :lol:
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 11.04.2005 22:27

Witam mam pytanie czy ktos mógłby podać najlepsza trasę od Zwardonia
do Zadaru. Wybieram sie tam z rodziną w lipcu a jade poraz pierwszy.
Z góry dziękuje
jurekg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jurekg » 12.04.2005 06:44

Proszę link tam można zaplanować trasę.
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
Pzdrawiam JurekG
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 12.04.2005 08:08

wlodek napisał(a):Witam mam pytanie czy ktos mógłby podać najlepsza trasę od Zwardonia
do Zadaru. Wybieram sie tam z rodziną w lipcu a jade poraz pierwszy.
Z góry dziękuje

Ze Zwardonia wjeżdżasz na Słowację, lecisz do Bratysławy. Tu są trzy warianty:
1. skręcasz na Węgry: Rajka - wskakujesz na autostradę do Budapesztu - wzdłuż Balatonu - Letenye - Chorwacja (autostrada do samego Zadaru)
2. drugia wariant węgierski: Rajka - Mosonmagyarmovar - Csorna - Sombathely - Kormed - Lenti - Redics (wjazd do Słowenii - jedziesz 8 km) - granica z Chorwacją - Cakoviec - Varazdin - autostrada do Zadaru.
3. za Bratysławą na Wiedeń - autostrada aż do granicy ze Słowenią, Słowenia - Chorwacja i autostrada do Zadaru.

Szczegółowo mogę Ci opisać na meila trasę nr 2, którą jechałem. Pozostałe trasy były szeroko opisywane na forum, najlepiej jednak wziąć mapę i się pobawić. Każda z tras ma swoje plusy i minusy, wg ankiety nieznacznie popularniejsza jest trasa przez Austrię (bo jest szybsza, ale też najdroższa jeżeli chodzi o winietki).
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 14.04.2005 21:17

Janqes
Wielkie dzięki za wskazówki a tak apropo to konczyłem Technikum Chemiczne w Oświecimiu i mieszkałem tam przez 5 lat :lol:
Ballah
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ballah » 22.04.2005 12:09

Poradźcie, jak najtaniej jechać z Kielc na Peljesać? Chodzi mi o trasę, którędy.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 23.04.2005 04:46

Zdecydowanie trasa nr 2 podana powyżej przez Volumena ,jechałem nią dwukrotnie .
Polecam! :hut:
S.Witkowski
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) S.Witkowski » 24.04.2005 14:09

Z Kielc to przez Chyżne Budapeszt , po co dookoła przez Bratysławę? Tak będę jechał w tamtą stronę.

Pozdrawiam
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 26.04.2005 23:57

volumen
Mam pytanie czy jadąc trasą nr 2 Zwardoń - Zadar która mi podałes przez Węgry nocowałeś po drodze ? Jezeli tak to gdzie polecasz. Mnie z mapy elektronicznej wychodz około 950 km i 11 godzin to nie jest tak źle.
Jak możesz to podaj na meila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl więcej danych
Dzięki z góry
Maciek4nt
Podróżnik
Pytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciek4nt » 04.06.2005 10:52

W którym miejscu,jadąc przez Lendavę,Mursko Sredisce wjezdżać na autostradę do Zagrzebia?Odbić z Cakovca,Varazdina czy w Novi Marof?
Przemo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Przemo » 04.06.2005 16:33

wlodek napisał(a):volumen
Mam pytanie czy jadąc trasą nr 2 Zwardoń - Zadar która mi podałes przez Węgry nocowałeś po drodze ? Jezeli tak to gdzie polecasz. Mnie z mapy elektronicznej wychodz około 950 km i 11 godzin to nie jest tak źle.
Jak możesz to podaj na meila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl więcej danych
Dzięki z góry

Volumen taką trasę robi na raz ja zresztą też :D
Od nas do Zadaru jest jakieś 950 km wiec, z doswiadczenia 12-14 godz. i jesteśmy na miejscu.
Diego M
Cromaniak
Re: Pytanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 04.06.2005 16:43

Maciek4nt napisał(a):W którym miejscu,jadąc przez Lendavę,Mursko Sredisce wjezdżać na autostradę do Zagrzebia?Odbić z Cakovca,Varazdina czy w Novi Marof?

Zdecydowanie polecam dojazd do autostrdy do Zagrzebia z Cakovca-to jest ok 10 km :D

pzdr :papa: :papa:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.06.2005 19:36

Przemo napisał(a):
wlodek napisał(a):volumen
Dzięki z góry

Volumen taką trasę robi na raz ja zresztą też :D
Od nas do Zadaru jest jakieś 950 km wiec, z doswiadczenia 12-14 godz. i jesteśmy na miejscu.

Dzięki Przemo (przy okazji pozdrawiam krajana) za wyręczenie mnie, w jakiś dziwny sposób umknął mi ten wątek :?
Jadąc do Zadaru trochę bałem się o kondycję (swoją i dzieciaka) więc nocowaliśmy w miasteczku Zalabakasa przed Lenti (w Lenti też można). Drogę powrotną zrobiłem już w jeden dzień. Z postojami wyszło mi 17 godzin jazdy, ale nie szalałem z prędkością.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone