Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dla miłośników Trójki i Chorwacji

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 16.05.2012 19:16

walp napisał(a):Radiowa Trójka zaprasza na podróż po Dalmacji:
http://www.polskieradio.pl/9/201/Artyku ... Chorwacji-

Pozdrav

Jeśli mnie słuch nie myli, to w dwóch materiałach słychać ... Bojana :D :
raz kupuje płatki róż na targu (00:42 w "Chorwackie zakupy...") a innym razem opowiada o patatach (2:17 w "Chorwacka kuchnia ...")

A w materiale o ostrygowym raju nawiązują chyba do wypowiedzi Leona o ... pogodzie (4:45)
goszka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) goszka » 16.05.2012 20:56

a to ja napisał(a): opowiada o patatach

o patatach w majtkach... :lol:
a u nas ziemniaki w mundurkach.... no tak u nas zimniej :lol:
goszka
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 16.05.2012 21:17

a może o żiemliaczkach w malich gaczach :D
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 17.05.2012 09:21

Josko Bulic napisał(a):a może o żiemliaczkach w malich gaczach :D

o_O ooo właśnie chyba tak to było...;)
Kolega sławny... w prasie wywiady...;)
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 17.05.2012 09:29

sviva napisał(a):
Josko Bulic napisał(a):a może o żiemliaczkach w malich gaczach :D

o_O ooo właśnie chyba tak to było...;)
Kolega sławny... w prasie wywiady...;)
Nic dziwnego bo jestem jeden od nelicznich horwatuw mieszkajoncich w Poznaniu a i troche uczesniczym w pszygotowaniach na EURO. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2012 09:52

Josko Bulic napisał(a):Nic dziwnego bo jestem jeden od nelicznich horwatuw mieszkajoncich w Poznaniu a i troche uczesniczym w pszygotowaniach na EURO. :D

Josko, oficjalny trening reprezentacji Chorwacji 5 czerwca 8)

Pozdrawiam smoki3
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 17.05.2012 16:56

a to ja ....nie mam okazje sluchac radia trujki a muwisz ze mnie bilo slichac. Wogule wiwiad krotko trwal i wiedziale ze powicinaja i tylko kawalek to co puscily w Polske?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 17.05.2012 18:30

Leon napisał(a):a to ja ....nie mam okazje sluchac radia trujki a muwisz ze mnie bilo slichac. Wogule wiwiad krotko trwal i wiedziale ze powicinaja i tylko kawalek to co puscily w Polske?

Leon
W materiale "z wczoraj" - tym o ostrygowym raju, p.Katarzyna wspomniała, że jej dzisiejszy rozmówca (ichtiolog, pan który mieszka tutaj i jest Chorwatem ale ma żonę Polkę, zna się na morzu, zna się na tym co w morzu żyje) powiedział, że jutro pogoda się zepsuje no i będzie sztorm, tak że może nawet popadać.
:)

Twojego głosu w tym materiale nie było słychać, ale domyśliłam się, że mowa o Tobie 8)

I co? Padało? :)

P.s. dzisiejszych materiałów jeszcze nie odsłuchiwałam.
Może Tobie się uda? kliknij tu

Na bieżąco, w ciągu dnia, ... nie mam możliwości słuchania.
Pozdraviam
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 17.05.2012 22:10

Dziekuje, nie padalo ale na morzu bujalo. Pozdrawiam cie bardzo. Z wirazu twarzi p. Bojana odczitale ze niestety prowadzanci sa troche cienci. Z tego co ja zauwarzile zero prigotowania meritoricznego, improwizacja i najbardziej chenc wikapania sie w morzu i opalania. Z tego co sie dowiedziale z boku ten projekt kosztowal gruba kase. Brend trujki kosztuje ale i zobawiazuje w obie strony.
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 17.05.2012 23:23

Bojan dzwonił dziś z Sibenika.
Mówił, że ciężko pracują.
(Tiaaaaa - sobie pomyślałam, też mogłabym tam tak ciężko :wink: popracować :D)

A tu wychodzi, że ciężko (chyba on, bo ręce i nogi to mieć powinno), i to bez mrugania przy tym okiem ... .

Ciency - mówisz ...
Może to tylko zwykły cośtamtywizm osób będących "nie w temacie" ale w robocie?
Nie wiem.
Nie mogę tego stwierdzić po odsłuchach trwających każdy kilka minut.

Pozdraviam z wietrznej, śpiącej już, Warszawy :)
juras76
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) juras76 » 18.05.2012 06:28

Witam,

Słuchałem kilku relacji i chyba lepszych być nie może. Każdy wie, że nawet jak ktoś tam był wiele razy (ja tylko raz) to raczej wie, że nie da rady słowami w radiu pokazać piękna, zapachu i klimatu Chorwacji. No chyba że następnym razem wyślą tam Tomasz Zimocha :-)

juras76
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 18.05.2012 08:00

juras76, zeczewiscie macie racje z a-to-ja poniewarz ja prawdopodobnie jako tubilec nie moge bic objektiwnym. Poniewarz ja wiem o czym bym ja tu nawijal godinamy a tu chodzi o radiowe migawki w ktorich treba tilko popiescic wiobraznie. Pozdrawiam z slonecznego Splitu
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 19.05.2012 22:55

Odsłuchuję właśnie wczorajszy materiał.
Od 2:15 w "Krótkim poradniku dla chorwackiego turysty" jest kawałek Leonowy :wink: :lol:
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 20.05.2012 12:34

a to ja napisał(a):Odsłuchuję właśnie wczorajszy materiał.
Od 2:15 w "Krótkim poradniku dla chorwackiego turysty" jest kawałek Leonowy :wink: :lol:

Też mi się tak zdawało... Słuchałem w piątek po 16 i był wywiad z Panem Leonem... cyt. ", który o dziwo bardzo dobrze mówi po polsku"... Coś ci dziennikarze naprawdę jacyś tacy niedoiformowani... A może też są forumowiczami??:>
slawekewa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekewa » 25.05.2012 20:35

Zgadzam się z Leonem
Jestem trójkowiczem od 10 wydania listy przebojów Niedźwiedzia, merytorycznie te audycje z Cro cieniutkie były.Takie troszkę po łebkach.
Są to moje odczucia subiektywne.Morze gdyby Michał Olszański prowadził byłby odpowiedni koloryt.
:wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Dla miłośników Trójki i Chorwacji - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone