Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dla jadących przez Zwardoń-dobra rada

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Romo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romo » 28.08.2009 15:05

Wypada mi jedynie powtórzyć to, co już raz powiedziałem: zgadzam się z moim Przedmówcą i nie mam nic do dodania. Może poza jednym: ludziska i tak zdecydują same. I bardzo dobrze. :D Pozdrowionka
blubaj
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) blubaj » 31.08.2009 09:54

zlybanan napisał(a):mało osób wspomina o tym że od jakiegoś czasu wrcając drogą ze Zwardoń/Milówka na Żywiec, w miejscowości Węgierska Górka główna droga do Żywca oraz jego obwodnicy jest na pewnym odcinku zamknięta i trzeba zboczyć objazdem. mało kto wraca później na S69 (a warto) więc może ta mała mapka to ułatwi:
Obrazek
w mapce jest drobna pomyłka - pisząc Cięcina miałem na myśli Cisiec ;)

pocieszę tym że z tego co widziałem prace remontowe na zamkniętym odcinku dobiegają końca i lada dzień powinien być znowu włączony do ruchu :)

mam potwierdzoną informację, że remontowany odcinek (patrz mapka) został już włączony do ruchu, pozdrawiam
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 20.06.2010 21:51

podbije temat i mam pytanie czy droga przez kubalonke jest czynna :?: Chcialbym jechac z Katowic przez Wisle na Zwardon i dalej do CRo
ja dziekowac za odpowiedzi i pozdrawiac :D
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.06.2010 18:30

Według ostatnich moich informacji (od znajomego, który ma domek przy trasie) w tym roku nie ma wiekszych problemów. Jest już nowa droga od Węgierskiej do Zwardonia. Jedyne wahadło to zaraz za Bielskiem wskutek podmytej drogi po ostatnich deszczach, ale można je ominąć jadąc przez Bystrą. Nie wiem jak to wygląda po Słowackiej stronie.
Ale to tylko zasłyszane informacje - żeby nie było na mnie... :D
W sobotę sprawdzę to osobiście.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 21.06.2010 18:47

dzieki za info a jak jest na KUBALONCE , chcialem jechac przez Wisle a nie wiem jak tam jest :(
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 21.06.2010 20:04

adikos napisał(a):dzieki za info a jak jest na KUBALONCE , chcialem jechac przez Wisle a nie wiem jak tam jest :(

Podobno droga otwarta ale nie wiem w jakim stanie. Ale po co taki karkołomny dojazd do granicy? Czekają Cię zakręty w Chorwacji więc po co męczyć się już w Polsce?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2010 20:13

Witam.

Od Wisły Głębiec do przełęczy Kubalonka - nowy asfalt, szeroko i szybko, zjazd do Istebnej po staremu, ale tragedii nie ma.
Przy założeniu że jedziesz na Zwardoń lepiej nie skręcać w centrum Istebnej na Koniaków (budowa kanalizacji w drodze), tylko jechać prosto do Jaworzynki i na skrzyżowaniu na podjeździe wybrać: w lewo Koniaków, Zwardoń i granica ze Słowacją lub w prawo do Jasnowic i do granicy z Czechami.

P.S. Jadąc prosto do końca drogi dojedziesz do obu granic na tak zwany Trójstyk :wink:

Pozdrawiam.
Interseal M.
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 21.06.2010 20:29

jade przez Kubalonke bo daja tam wysmienity placek po zbojnicku,nastepna taka okazja na placek nadarzy mi sie dopiero za rok :(
pzdr
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2010 20:40

adikos napisał(a):jade przez Kubalonke bo daja tam wysmienity placek po zbojnicku,nastepna taka okazja na placek nadarzy mi sie dopiero za rok :(
pzdr

Chodzi Ci o Karczmę u Miachała na Kubalonce, czy Ochodzitą w Koniakowie? W zasadzie tu i tu trzebaby się zatrzymać. :wink: :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2010 20:54

Interseal napisał(a): Ochodzitą w Koniakowie .

Mniam mniam, w tą sobotę na motocyklowej objazdówce po tamtych rejonach jadłem tam żurek w chlebie.
Polecam. :D
adikos
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) adikos » 21.06.2010 21:13

taa chodzi o karczme "U Michala" jak jestem w Polsce to w miare mazliwosci staram sie tam cos przetracic :D , a teraz jest ta mozliwosc, wiec jade przez Wisle :D , wiem ze z Katowic prosciej jechac przez Bielsko B. ale taki placek , jak pomysle echh , oby juz byl 17/07 :D
miro
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro » 21.06.2010 22:11

A jak wygląda droga Żywiec-Zwardoń?
I dalej Zwardoń-Żylina?
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 22.06.2010 12:38

Podbijam jak w tym roku z Zwardonia na Żyline zwłaszcza te parę kilometrów za granicą PL w tamtym roku trwały tam jeszcze jakieś prace kanalizacyjne i co chwila było wahadełko.
Chyba że już wybudowali do końca te wiadukty które straszyły i śmiga się już górą?
ufokking
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ufokking » 22.06.2010 13:19

miro napisał(a):A jak wygląda droga Żywiec-Zwardoń?
I dalej Zwardoń-Żylina?

Też sie podpina pod to pytanie. Ale chciałbym wiedzieć od osoby która w tym roku pokonała już tą trasę żeby nie było "wydaje mi sie..." :wink:
jankowski-uno
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jankowski-uno » 22.06.2010 16:43

Autostrada od Zyliny do Bratysławy jest cała,a dokładnie mam na myśli odcinek oddany a dokładnie most nad bańską bystrzycą. Tak że to tylko oddano do użytku
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Dla jadących przez Zwardoń-dobra rada - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone