Peter1981 napisał(a):Winiety: Czechy i Austria.
Pytań mam mnóstwo tylko muszę ogarnąć forum gdzie jakie zadać
slimok napisał(a):Cześć, ja również jestem tutaj nowy i podobnie jak kolega wyżej chciałbym się wybrać w tym roku pierwszy raz do Chorwacji na wakacje.
Stąd moja gorąca prośba do starych wyjadaczy w temacie podróży do Chorwacji o porady w następujących kwestiach:
Urlop mam od 7.08-15.08. Cel podróży do miejscowość Podgora w Chorwacji.
Zgodnie z mapką z googla, wujaszek Google zaleca jechać przez Czechy, Austrię, Słowenię i Chorwację, jak na wklejonym screenie.
Proszę o informację, czy ta trasa będzie dobra jak na pierwszy raz? Dobra w sensie stosunkowo najszybsza i najprzyjemniejsza (owszem, czytałem tutaj na forum, że można ominąć Słowenię objazdem, ale nie wiem czy chcę się w to bawić, tym bardziej, że na pokładzie będzie dziecko)
Ponadto, proszę o informację jakie dokładnie opłaty za winiety i bramki muszę uwzględnić w kosztach podróży?
Dodatkowo, planowany wyjazd był wieczorem/w nocy z niedzieli na poniedziałek, tak aby dziecko przespało jak najwięcej z trasy - tutaj proszę o pytanie czy to dobra pora ze względu na trasę? Dużo osób tutaj zaleca wyjeżdżać wczesnym rankiem stąd moje pytanie dlaczego taka opcja?
Z góry dziękuję za wszelką pomocną odpowiedź.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi