Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dla Cromaniaków narciarzy....

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 13.12.2004 18:43

polecam wyjazd w Tary Słowackie na narty.http://www.holidayinfo.sk/kamery.php?la ... =513&pic=3
Byłem w niedzielę 12.12.04,dojazd przez Korbielów lub Chyżne.
Karnet całodniowy 500Sk.Warunki super !
Czynne od 9.00 do 16.00
Życze miłej zabawy !
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 16.12.2004 09:41

Hayah!
Ostatnio edytowano 06.02.2005 22:25 przez saturn3, łącznie edytowano 1 raz
bazyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazyl » 16.12.2004 13:58

jak widzę to bardzo urazowy sport te deski i narty :lol: obstaję dalej przy podrywaniu , choć i tu ryzyko po zbóju :wink: Jarek , zamilkłeś cosik , kiedy to piwo we Wrocku ?
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 17.12.2004 09:21

to prawda "krajanie" ! lekuchno zamilkłem i nawet myślałem ......ale nie można sie uwolnić od tej atmosferki jaka panuje na Cro.pl :D :D Tu zgadzam sie ze Sly :D
A nie pisałem , bo mnie nie było jakis czas. Najpierw sprawdzałem czy polskie Zakopane w Alpach jest takie, jakie znam z opowieści. A potem poleciałem zobaczyc wahadełko Foucolta - Andy polecał :wink:
Teraz juz jestem :D
Co do piwa: z chęcią (!) i chyba nawet nadarzy sie okazja w najbliższym czasie bo święta nadchodzą i musze być we Wrocławiu.
Ale Baz: czy ja aby podołam ? Jak Ty potrafisz wciągnąć 2 kg golonki i litr berbeluchy 8O :lol: to ja "umrę" już gdzies po drodze :lol:
Pozdr S3
saturn3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 25.12.2004 19:23

zaglądnąłem tu dzisiaj na chwilkę - własciwie aby sprawdzić czy po naszej akcji wczorajszej jakimś cudem Jacek sie odezwie, widac jeszcze nie może :(
ale przegladając tematy zwróciłem uwage , że poruszony przez Ciebie Kowal temat cos nie drga, czyzby tak mało narciarzy w tak licznym gronie ???
pozdr S3
Kowal38
Cromaniak
no niestety..

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.12.2004 08:51

na to wygląda że nasi Bracia Cromaniacy zimą używają tylko pilota TV zaglądając w przerwach do lodówki.A ja byłem wczoraj znowu na Słowacji w Vratnej - Paseky ( Mała Fatra) 113 km od Cieszyna w kierunku na Żylinę.
Polecam wszystkim! W porównaniu z cenami wyciągów w Beskidzie Śl. to taniość !! 340 ks za cztery godziny jazdy,wyciąg krzesełkowy 4x, szeroka trasa 2km !
Proponuję odłożyć pilota i założyc deski!
Do zobaczenia na stoku ! :papa:
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 26.12.2004 10:17

Ja jeżdżę niedaleko przez Chyżne do słowacji. Zawsze w ferie trafiam na śnieg i miłą atmosferę gospodarzy. dzieci mają frajdę nie z tej ziemi i żona oczywiście też. Trzy wyciągi na miejscu 1000 do 1800 m. rózny stopień trudności. Niedaleko ciepłe kąpiele. W 2005r. tez się wybieram. Jedzenie ze sobą lub na miejscu. Ostatnio nie ma tłoku na stokach, mała kameralna podtatrzańska wioska. Tą wioską jest Zuberec. Pozdrawiam
Diego M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Diego M » 26.12.2004 10:45

A może gdzieś u nas -tylko,że chyba drożej i większy tłok :lol:
http://www.gat.pl
http://www.szymoszkowa.com.pl

pzdr :papa: :papa:
Rafał B.
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał B. » 26.12.2004 22:36

Pisałem to już na innym forum, ale powtórzę:
"Co prawda nie jeżdżę na deskach, ale bywam w górach zimą, czasem nawet z takimi co jeżdżą. Narciarzomi i nie-narciarzom polecam zimą Jeseník i okolice. Szusujący (o różnym poziomie umiejętności) będą oczarowani kompleksem narciarskim "Červenohorské sedlo". Wszystkie potrzebne informacje znajdziecie na stronie Centrum Informacji Turystycznej Ziemi Jesenickiej. Szczególnie polecam nocleg u Jeřábka, było bardzo miło. Warunki dla np. 2 rodzin z dziećmi (7-8 osób). Szczerze polecam, szczególnie na wyjazdy świąteczno-noworoczne. Bardzo miło wspominam Sylwestra na rynku w Jeseníku no i oczywiście żarełko w greckiej restauracji "Akropolis", do której wracam zawsze, gdy tylko jestem w okolicy.
W Sylwestra 2001/2002 Červenohorské sedlo wyglądało tak:
Obrazek Obrazek
Jak widać o śnieg i sprzęt narciarski nie trzeba było się martwić, wszystko było na miejscu. Mimo, że naszych drogowców wówczas zima rozłożyła na łopatki, Czesi też w kilku powiatach (m. in. Jeseník) ogłosili stan klęski, wszystkie uczęszczane drogi umożliwiały jazdę. Wiekszość przyjezdnych używała łańcuchów, natomiast miejscowi poprzestawali na zimówkach, wcale nie przejmując się zimą i śniegiem, mimo że ceprom tu i ówdzie gały wychodziły na wierzch, bo tyle śniegu jeszcze w życiu nie widzieli.
Obrazek
Kto woli łyżwy od nart, może pojeździć na własnych lub pożyczonych nieopodal pawilonów uzdrowiska w Jeseníku (Priessnitzovy léčebné lázně)."

Nieprzeczytany postnapisał(a) saturn3 » 27.12.2004 08:21

eh Rafał ... łza(!) mi sie w oku zakręciła jak zobaczyłem tę etykietę od piwa !!!!! :wink:
Sobótkę i okolice Ślęży uważam za jedne z wyjątkowych miejsc w Polsce !
A propos czy jest na naszym forum ktoś z tych stron ???
Pozdr S3

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone