Re: DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 20
napisał(a) PabloX » 31.07.2013 22:40
Wyjazd na Pag był naszym trzecim z rzędu wyjazdem do Chorwacji (2011 - Ciovo, 2012 - Tribunj). A dlaczego znowu Cro, to każdy Cromaniak doskonale wie i nawet jeśli u każdego motywacja jest trochę inna, to u większości z nas sprowadza się przecież do tego, że kochamy ten kraj i jest nam tam dobrze.
Ekipa ta sama, co poprzednimi razy, czyli oprócz mnie małżonka i trójka dzieci - 10, prawie 6, prawie 3 lata.
Planowanie wakacji A.D. 2013 zaczęliśmy już po powrocie z poprzednich
Początkowo miała być Istria i wypad do Wenecji, ale ze względu na niewygodę dla dzieci (to oczywiście skrót myślowy - niewygoda byłaby dla nas, bo ogarnąć naszą kochaną trójkę nie jest łatwo i pod żadnym pozorem nie można ich za bardzo wymęczyć, bo wtedy to już zupełny hardcore) pomysł z Wenecją upadł, a wraz z nim w sumie padła i Istria. Innym razem, za parę lat...
Moim następnym pomysłem stał się Pag... dlaczego, dokładnie nie wiem, ale na pewno jakąś rolę odegrało to, że chcieliśmy wrócić jeszcze do Zadaru i Nina, w których byliśmy rok temu. A Pag jest akurat blisko. Oczywiście i księżycowe pejzaże, i paški sir też były argumentami za Pagiem.
W okolicy lutego pojawił się pewien opór wśród mojej załogi, która lubi Chorwację, ale nie tak jak ja. I po dwóch wyjazdach do apartmanów nad nieco chłodnym Jadranem zażyczyli sobie hotelu z olkiem, basenami, zjeżdżalniami i cieplejszym morzem

W związku z tym bardzo poważną alternatywą dla Cro okazała się Turcja, łącznie ze wstępną rezerwacją wycieczki lotniczej.
Też nie byłoby źle, miło wspominamy tureckie wakacje z 2001 roku... ale jednak udało mi się przekonać rodzinę (czytaj: żonę)

że tym razem jeszcze raz Cro. Stało się to kosztem dość bolesnego kompromisu: w tym roku Cro, ale za rok jakiś inny kierunek.
I na koniec tego wstępu kolejna piosenka z lat 80-tych, coś o miłości do Bałkanów...
Azra - Balkan