Re: DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 20
napisał(a) PabloX » 22.09.2013 21:40
Stare twierdze są super - dla mnie - reszta wycieczki nie podziela aż tak mojego entuzjazmu... a poza tym zbliża się koniec wakacji (i relacji przy tej okazji, więc przestanę zanudzać szanownych czytelników Pagiem i okolicami), więc kolejny dzień to Zrće w wyjątkowo dużej dawce - od 10 do 16.
Zaczęło się od prawie pustej plaży, cisza, spokój, parasole...
Około 13-tej plaża była już naładowana ludźmi, o 14-tej ruszył bar samoobsługowy w klubie Aquarius - normalne jedzenie, jakość słaba, ceny jak w konobach - ale i tak jest to lepsze niż żarło w tamtejszych fastbudach. I tańsze.
+/- 15-ta to na Zrće już solidna impreza, niektórym młodym osobom już nawet zdążyło zaszkodzić to, co tam wypiły czy wciągnęły...
...co tam się musi dziać wieczorem, tudzież nad ranem...
Oczywiście oferta klubów na Zrće przewiduje również pomoc dla tych, którzy muszą doprowadzić się do porządku
(detox corner wbił mnie w podłoże - też to zobaczcie)
Na Zrće i okolicznych plażach króluje jakaś dziwna wersja chorwackiego... wszystko staje się jasne, kiedy przyglądam się rejestracjom na parkingu
to nie chorwacki, tylko słoweński. Mniej więcej połowa samochodów jest ze Słowenii. Dalej Chorwaci (w tym sporo rejestracji BiH), sporo Niemców, Austriaków i Włochów. Inne nacje - Polacy, Czesi, Francuzi, Holendrzy, Węgrzy - w mniejszym stężeniu.