Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
iwwoj
Cromaniak
Re: DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) iwwoj » 27.08.2013 08:09

Witaj Pablo!
Poczytam i ja, a i się naoglądam.
Pozdrawiam.
Wojtek
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 27.08.2013 09:39

PabloX napisał(a):
DSC04477_mały.jpg

Z góry widzimy Beretnicę, przy brzegu cumuje sławetny "Festini" :wink:

Rozglądam się za zjazdem na Beretnicę, ale musiałem przeoczyć.

Z góry raczej widzieliście Rucicę a zjazd do niej masz na powyższym foto tam gdzie stoją 2 auta i w lewo i dopiero z Rucicy z buta na Beritnicę :) ... albo wpław :oczko_usmiech:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 10:10

MRK napisał(a):
PabloX napisał(a):Co tak wielu pagomaniaków widzi w Metajnie? Coś w niej musi być, ale co? :wink: Nie wiem, ja tego nie zauważyłem :mrgreen:

To nie pagomaniak coś widzi w Metajnie, to...Metajna ściąga złymi siłami pagomaniaków do siebie:)

No tak, nas ściągnęła, bo pojechaliśmy zamiast po obiedzie legnąć gdzieś w cieniu :wink:
Tyle, że później te złe moce musiały gdzieś się rozwiać, bo już na miejscu nie zostaliśmy zaczarowani :lol:

MRK napisał(a):
PabloX napisał(a):Z góry widzimy Beretnicę, przy brzegu cumuje sławetny "Festini" :wink:

Czekaj, czekaj...albo mi się źle wydaje, albo coś pomieszałeś:). Jak z góry widziałeś Beretnicę? W którym miejscu? Szukałeś zjazdu na Beretnicę, a takiego zjazdu nie ma, bo nie prowadzi na nią żadna droga:). Pokaż tą Twoją Beretnicę, bo zakładam, że chyba o inną plażę chodzi:).

Tuż za Metajną jadąc w stronę Zubovići widzieliśmy plażę z charakterystycznymi kamieniami, znanymi z wielu fotek Beretnicy i cumującym "Festini"... brak zjazdu też by się zgadzał, skoro szukałem i nie znalazłem (jeśli nie ma, to byłoby nieco dziwne, gdybym znalazł), ale Twój post zmusił mnie do poszukania na mapie, gdzie dokładnie jest ta Beretnica... i rzeczywiście, w tym miejscu, które widzieliśmy nie mogła być Beretnica, tylko jakaś inna plaża 8O ale bardzo podobna. Albo może fatamorgana? :wink: :lol: Te złe moce jednak coś jakby... :mrgreen:

I teraz będę miał zagwozdkę, co ja tam widziałem? Bez wizji lokalnej na miejscu się nie obejdzie, trzeba będzie też porównać prawdziwą Beretnicę z Beretnicą mniemaną 8) Kiedyś :D
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 10:13

iwwoj napisał(a):Witaj Pablo!
Poczytam i ja, a i się naoglądam.
Pozdrawiam.
Wojtek

Dobro jutro, Wojtek :D :papa:

Czytaj i oglądaj, ale krytycznie, bo okazuje się, że nie zawsze wiem, co na tej strasznej wyspie widziałem :lol:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 10:17

gusia-s napisał(a): Z góry raczej widzieliście Rucicę a zjazd do niej masz na powyższym foto tam gdzie stoją 2 auta i w lewo i dopiero z Rucicy z buta na Beritnicę :) ... albo wpław :oczko_usmiech:

Hvala za podpowiedź, Rucica też jest na mojej liście życzeń, gdyby kiedyś znów jakieś moce na Pag przyciągnęły Obrazek
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 10:28

gusia-s napisał(a):
PabloX napisał(a):
DSC04477_mały.jpg

Z góry widzimy Beretnicę, przy brzegu cumuje sławetny "Festini" :wink:

Z góry raczej widzieliście Rucicę a zjazd do niej masz na powyższym foto tam gdzie stoją 2 auta i w lewo i dopiero z Rucicy z buta na Beritnicę :) ... albo wpław :oczko_usmiech:

Po mojemu, to Rucica raczej też nie powinna być widoczna z Zubovici...choć tu się nie upieram, bo może gdzieś jakiś fragment....przy czym... na Rucicy nie ma żadnych dużych kamieni:).

PabloX napisał(a):
Tyle, że później te złe moce musiały gdzieś się rozwiać, bo już na miejscu nie zostaliśmy zaczarowani :lol:

Jak mi się w końcu zachce i zacznę relację, to może zmienisz zdanie:)
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 10:46

MRK napisał(a): Po mojemu, to Rucica raczej też nie powinna być widoczna z Zubovici...choć tu się nie upieram, bo może gdzieś jakiś fragment....przy czym... na Rucicy nie ma żadnych dużych kamieni:).

Na pewno nie widzieliśmy Rucicy. Ta plaża a la Beretnica była między Metajną i Zubovići. Widoczna z drogi.

MRK napisał(a):
PabloX napisał(a):

Jak mi się w końcu zachce i zacznę relację, to może zmienisz zdanie:)

Kto wie, zobaczymy :D Czekam zatem na Twoją relację :hut: :papa:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 27.08.2013 14:01

Między Zubovici a Metajną jest uvala Plat ...
Do Beretnicy trzeba dylać pod górkę ... albo łódką ...
Małą szansa, żeby zobaczyć ja z drogi ... no chyba że z ... Bosany.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 14:13

Buber napisał(a):Do Beretnicy trzeba dylać pod górkę ... albo łódką ...

...albo wpław...
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 14:58

Jeśli macie jakieś zdjęcia z Uvala Plat i innych plaż w tej okolicy, to wrzućcie. Chętnie popatrzę, co mogło mnie zmylić :lol:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 15:21

Właśnie zaczynam relację, więc się pojawią niektóre:)
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 16:15

Żeby dobrze Ci się pisało nową relację, z punkowym pazurem, to masz coś fajnego z ex-yu (1981 rok)

Idoli - Plastika
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.08.2013 18:04

MRK napisał(a):Po mojemu, to Rucica raczej też nie powinna być widoczna z Zubovici...choć tu się nie upieram, bo może gdzieś jakiś fragment....przy czym... na Rucicy nie ma żadnych dużych kamieni:).

Rucica jest widziana jedynie z..........Rucicy. :mrgreen:
No może jeszcze z Pagu, czy Bosany.
Z Zubovici?
Nie ma takiej mozliwości.
Buber napisał(a):Między Zubovici a Metajną jest uvala Plat ...

Oczywiście. 8)

Obrazek

Obrazek
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 27.08.2013 21:40

Anakin, dzięki. Druga fotka przypomina plażę, którą widziałem z drogi. Tylko brakuje mi kamieni, które wydały mi się podobne do tych z Beretnicy... albo złe moce mnie omamiły :lol:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 27.08.2013 21:41

PabloX napisał(a):
MRK napisał(a):
PabloX napisał(a):Co tak wielu pagomaniaków widzi w Metajnie? Coś w niej musi być, ale co? :wink: Nie wiem, ja tego nie zauważyłem :mrgreen:

To nie pagomaniak coś widzi w Metajnie, to...Metajna ściąga złymi siłami pagomaniaków do siebie:)

No tak, nas ściągnęła, bo pojechaliśmy zamiast po obiedzie legnąć gdzieś w cieniu :wink:

się trzeba zsynchronizować po prostu z Metajną :) nie każdemu musi to być dane :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 2013 - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone