Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 22.08.2013 22:43

PabloX napisał(a):Czyli on tak zawsze :lol: Też myślałem, że możnaby to uwiecznić na fotce, ale uznałem, że nie będę robił zdjęcia męskiej nodze... co innego, gdyby miał jakąś asystenkę, która też by tak sterowała :wink: :lol:

Zawsze. :lol:
W ubiegłym roku też.
Tylko inne buty miał. :mrgreen:
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 23.08.2013 10:01

anakin napisał(a):
PabloX napisał(a):Czyli on tak zawsze :lol: Też myślałem, że możnaby to uwiecznić na fotce, ale uznałem, że nie będę robił zdjęcia męskiej nodze... co innego, gdyby miał jakąś asystenkę, która też by tak sterowała :wink: :lol:

Zawsze. :lol:
W ubiegłym roku też.
Tylko inne buty miał. :mrgreen:

Kosi dobrą kasę na tych rejsach, to go stać na coraz to nowe, modne obuwie :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 25.08.2013 21:09

Jadąc do Tovarnele, wczesnym rankiem (ok. 6.30), mieliśmy okazję pierwszy raz w pewien sposób zobaczyć, czym jest Zrće :wink:

Grupy młodzieży w różnych stadiach zmelanżowania, zdążające z Zrće w stronę Novalji... jednego kolesia czterech innych niosło... :lol: BTW szacun dla chłopaków, że zadbali o kolegę :mrgreen:

Ogólnie mówiąc, Zrće nas zaciekawiła i stała się kolejnym punktem na naszym szlaku plaż Paškiego Zaljevu.

Pierwsze wrażenie na miejscu: straszna komercha, drugie wrażenie: komercha, ale przemyślana i porządnie zorganizowana, trzecie wrażenie: ...da się wytrzymać :wink:

Takie billboardy jak ten oddają klimat miejsca:

DSC04392_mały.jpg

i jeszcze, ale nie zrobiłem zdjęcia - slogany reklamowe, np. "Miami, Zrće, Ibiza", "I'm in Zrće bitch" (tak, bitch, a nie beach - fajna gra słów :oczko_usmiech: "What happens in Zrće, stays in Zrće", reklamy jumbodrinków - litr drina za 100 kun. Drogo? Tanio, jak na Zrće i okolicę (kompleks rozrywkowy razem z Zrće tworzą plaże Papaya, Bura Bura i Katarelac, zabudowane klubami i inną infrastrukturą).

Pejzaże Zrće:

DSC04393_mały.jpg

DSC04398_mały.jpg

Plaża jest bardzo dobrze utrzymana, szeroka i rano w miarę pusta, jednak szybko się zapełnia i to przestaje nam odpowiadać, więc przenosimy się na zacienione sofy i poduchy klubu Kalypso, który działa chyba całą dobę, z tym, że od rana do wczesnego popołudnia na zwolnionych obrotach.

DSC04397_mały.jpg

Zamawiamy drinki - cholernie tutaj drogie, jedna kolejka (piwo, margherita i 3 bezalkoholowe kokosowe dla dzieci) kosztuje tyle, co przyzwoity obiad dla rodziny 2+3 w konobie. Ile kasy muszą tutaj zostawiać każdej nocy tysiące imprezowiczów...

Słońce, Zrće, drinki, basen-party 8)

DSC04470_mały.jpg

DSC04462_mały.jpg

DSC04431_mały.jpg

DSC04432_mały.jpg

DSC04442_mały.jpg

DSC04439_mały.jpg

DSC04452_mały.jpg

DSC04445_mały.jpg

DSC04410_mały.jpg

Około południa strategiczną kanapę pod baldachimem w narożniku klubu zajmują 4 miejscowe laseczki, 3 z nich opalają się topless... żona z troską w głosie prosi co jakiś czas, żebym uważał na skręcenie szyi i wytrzeszcz gałek ocznych :oczko_usmiech: Divojki zamawiają małą wodę mineralną i czekają na wieczór :mrgreen:

Czwarte wrażenie: Zrće ma swój urok :mrgreen:

DSC04444_mały.jpg
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2013 21:40

Fotki laseczek zakazała cenzura domowa :?: :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 25.08.2013 21:57

Wiesz, skręt szyi był jeszcze do zaakceptowania, ale uwiecznienie na zdjęciu obcych roztoplesowanych dziewczyn nie wchodziło w grę :wink:

Gdybym coś w tym stylu kombinował, to skończyłoby się tak... Obrazek

Na jednym zdjęciu dwie są widoczne w tle - w tym najładniejsza - ale jeszcze zanim się rozłożyły na sofach. Z daleka i przypadkiem, inne opcje były awykonalne :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.08.2013 22:18

Fotki laseczek to jest problemik :wink:
Na każdej plaży
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.08.2013 12:05

Lednice napisał(a):Fotki laseczek to jest problemik :wink:
Na każdej plaży

I chyba dla wszystkich żonatych facetów na tym forum :? :wink:

Może niedokładnie grzebię w pamięci, ale wydaje się, że tylko w relacjach Kowala38 widziałem fotki różnych co ładniejszych obcych plażowiczek. Oczywiście bez toplessu, bo tak tolerancyjna to chyba nawet Pamela nie jest :mrgreen:

Pozdro dla Kowala przy tej okazji :papa:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.08.2013 22:13

Po plaży jedziemy obejrzeć przeciwny brzeg zalewu. Jemy obiad w Zubovići, a potem odwiedzamy Metajnę.

Co tak wielu pagomaniaków widzi w Metajnie? Coś w niej musi być, ale co? :wink: Nie wiem, ja tego nie zauważyłem :mrgreen:

DSC04479_mały.jpg

DSC04478_mały.jpg

DSC04477_mały.jpg

Z góry widzimy Beretnicę, przy brzegu cumuje sławetny "Festini" :wink:

Rozglądam się za zjazdem na Beretnicę, ale musiałem przeoczyć. Nie chce mi się szukać, tym bardziej, że jest tam ten statek pełen hałaśliwych imprezowiczów... :roll: Zakładamy, że może jeszcze wrócimy, ale w czasie tych wakacji tak się nie stało - zatem, może kiedyś? :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2013 22:18

Mnie się podoba :wink:

Ale siedzieć tam przez cały czas, to nie chciałbym :roll:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 26.08.2013 22:27

PabloX napisał(a):Czwarte wrażenie: Zrće ma swój urok :mrgreen:

Zgadza się ...
I jaką dobrą wodę ... mineralną :oczko_usmiech: .
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.08.2013 22:35

Lednice napisał(a):Mnie się podoba :wink:

Ale siedzieć tam przez cały czas, to nie chciałbym :roll:

Też nie mówię, że nigdy w życiu, ale spodziewałem się tam jakiegoś zachwycającego genius loci zastać... a najwidoczniej się schował albo go nie zauważyłem :oczko_usmiech:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2013 22:39

Pag poznaję dzięki Tobie. Wcześniej znałem go tylko z relacji znajomych.

Fajna wyspa :wink:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.08.2013 22:48

Buber napisał(a):
PabloX napisał(a):Czwarte wrażenie: Zrće ma swój urok :mrgreen:

Zgadza się ...
I jaką dobrą wodę ... mineralną :oczko_usmiech: .

Nie od dzisiaj wiadomo - agua cura. 8)

Słuchajcie Wojtka, jako doktor zna się na rzeczy. :D

A niektórym pozostaje skręcona szyja i szklanka wody... na pocieszenie 8)
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 26.08.2013 23:03

Lednice napisał(a):Pag poznaję dzięki Tobie. Wcześniej znałem go tylko z relacji znajomych.

Miło mi - mam nadzieję, że udaje mi się pokazać urok Pagu. Nawet, jeśli jakieś miejsce nie zrobiło na mnie mega super wrażenia, to traktuję to jak... szklankę do połowy pełną :lol:

Lednice napisał(a):Fajna wyspa :wink:

Właśnie tak :D Szkoda, że wielu fajnych miejsc na Pagu nie zdążyliśmy zobaczyć.
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 27.08.2013 08:05

PabloX napisał(a):Co tak wielu pagomaniaków widzi w Metajnie? Coś w niej musi być, ale co? :wink: Nie wiem, ja tego nie zauważyłem :mrgreen:

To nie pagomaniak coś widzi w Metajnie, to...Metajna ściąga złymi siłami pagomaniaków do siebie:)

PabloX napisał(a):Z góry widzimy Beretnicę, przy brzegu cumuje sławetny "Festini" :wink:

Rozglądam się za zjazdem na Beretnicę, ale musiałem przeoczyć.

Czekaj, czekaj...albo mi się źle wydaje, albo coś pomieszałeś:). Jak z góry widziałeś Beretnicę? W którym miejscu? Szukałeś zjazdu na Beretnicę, a takiego zjazdu nie ma, bo nie prowadzi na nią żadna droga:). Pokaż tą Twoją Beretnicę, bo zakładam, że chyba o inną plażę chodzi:).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 2013 - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone