Re: DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 20
napisał(a) PabloX » 20.08.2013 22:14
Buber napisał(a):Popieram tę koncepcję ...
Woda, tam gdzie się do niej wchodzi ... powinna być ciepła.
Słusznie - i tym razem była
Mówiąc ściśle - pierwszego dnia na Prnjicy była znośna, a potem z każdym dniem coraz cieplejsza. Albo słoneczko szybko dogrzewało Paški Zaljev, albo może my się przyzwyczajaliśmy
Pora na jedną z większych atrakcji Pagu, czyli wycieczkę na Rab
Wiem, dla Pagomaniaków zabrzmiało jak profanacja
Popłynęliśmy na Rab z Tovarnele, łódką "Maslina". Do której powinno wejść chyba maks. 18 pasażerów. Na pokładzie było o 10 pasażerów więcej i jakoś dało radę. Siedziałem na jakimś schodku, a dzieci na kartonach z bananami, które kapitan wiózł komuś na Rab. Najmłodszy synek dosiadł się do psa sympatycznej niemieckiej rodziny. Pies nie rozumiał po polsku, ale i tak sprawiał wrażenie bardzo mądrego
Rab zrobił na nas przepiękne wrażenie - super miasto, z rozległą, doskonale utrzymaną starówką, wspaniałym parkiem, pięknymi widokami i normalnymi cenami w kawiarniach i cukierniach.
Fotek z Pagu będzie więcej, m.in. trochę różnych detali, okien, drzwi, ale podzielę je na kilka postów, żeby sprawnie się ładowały i dały oglądać bez przesytu.
Poza tym, w Rabie przez prawie dwie godziny aparat odmówił posłuszeństwa i dużą część zdjęć zrobiłem telefonem (a nie lubię telefonu w roli aparatu, więc robienie zdjęć nieco ograniczyłem).