Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Buber
Cromaniak
Re: DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 20

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 17.08.2013 00:41

PabloX napisał(a):...
Buber napisał(a):Fajnie, że piszesz dużo o historii ... i tutaj ... i w wątku Raula.

Należysz do nielicznego grona osób, którym to moje pisanie o historii się podoba, hvala Ci za to i chwała też! :D
A w wątku u Raula, to chyba niepotrzebnie się odzywałem, bo mam wrażenie, że mimo iż starałem się pisać jak najprościej, wiele osób i tak nie zrozumiało :?
....

Bardzo mi się podoba ... zwłaszcza jak jest to dobrze podane :D .

A polemiką bym się przejmował ...i robił swoje ...
Wiadomo ... trzeba poznać zdanie innych, ale też pamiętać,że opinia jest jak d ..a - każdy ma własną ...
:wink:

Pozdrawiam
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 17.08.2013 01:52

tony montana napisał(a): Hardcore'ów nie będę dawał (...)

Dawaj, może być ciekawie :D

Obrazek

Ja też tu wrzucam nie tylko słodkie i miłe kawałki, ale i mniej łagodne punkowe i nowofalowe klimaty z tamtych stron.

tony montana napisał(a): Skoro jesteśmy już w tym klimacie to muzyczka z bardzo mocnego filmu

36 quai des orfèvres
(też słuchamy do końca, bo to utwór z tych, które najlepsze i najgłośniejsze robią się przy końcu)

Świetny film, kto nie widział "36", to polecam.

Do muzyki z "36" pasowałaby jakaś dedykacja dla policjantów.
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 19.08.2013 22:29

Buber napisał(a): opinia jest jak d ..a - każdy ma własną[/i] ...
:wink:

Słusznie, a 4 litery dobrze jest wygrzać na słońcu i wymoczyć w słonej wodzie :wink:

Czyli co robimy :?: :wink:

Jasne, jedziemy na plażę - kolejny dzień, kolejna plaża - tym razem Sveti Duh.

Tak to wygląda:

DSC04302_mały.jpg

DSC04306_mały.jpg

DSC04308_mały.jpg

DSC04309_mały.jpg

DSC04310_mały.jpg

DSC04315_mały.jpg

DSC04316_mały.jpg

DSC04317_mały.jpg

DSC04318_mały.jpg

DSC04325_mały.jpg

I jeszcze jedno - jadąc nad Paški Zaljev liczyliśmy na cieplejszą wodę...

...i...

...jak myślicie, słusznie? 8)
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 20.08.2013 16:42

Popieram tę koncepcję ...
Woda, tam gdzie się do niej wchodzi ... powinna być ciepła.
No chyba, że ... znowu jakąś krę przywiało :wink: .
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.08.2013 22:14

Buber napisał(a):Popieram tę koncepcję ...
Woda, tam gdzie się do niej wchodzi ... powinna być ciepła.

Słusznie - i tym razem była :D Mówiąc ściśle - pierwszego dnia na Prnjicy była znośna, a potem z każdym dniem coraz cieplejsza. Albo słoneczko szybko dogrzewało Paški Zaljev, albo może my się przyzwyczajaliśmy :wink:

Pora na jedną z większych atrakcji Pagu, czyli wycieczkę na Rab :D

Wiem, dla Pagomaniaków zabrzmiało jak profanacja :mrgreen:

Popłynęliśmy na Rab z Tovarnele, łódką "Maslina". Do której powinno wejść chyba maks. 18 pasażerów. Na pokładzie było o 10 pasażerów więcej i jakoś dało radę. Siedziałem na jakimś schodku, a dzieci na kartonach z bananami, które kapitan wiózł komuś na Rab. Najmłodszy synek dosiadł się do psa sympatycznej niemieckiej rodziny. Pies nie rozumiał po polsku, ale i tak sprawiał wrażenie bardzo mądrego :oczko_usmiech:

DSC04329_mały.jpg

DSC04330_mały.jpg

Rab zrobił na nas przepiękne wrażenie - super miasto, z rozległą, doskonale utrzymaną starówką, wspaniałym parkiem, pięknymi widokami i normalnymi cenami w kawiarniach i cukierniach.

DSC04337_mały.jpg

DSC04338_mały.jpg

DSC04346_mały.jpg

DSC04349_mały.jpg

DSC04353_mały.jpg

DSC04359_mały.jpg

DSC04360_mały.jpg

DSC04362_mały.jpg

DSC04370_mały.jpg

DSC04372_mały.jpg

Fotek z Pagu będzie więcej, m.in. trochę różnych detali, okien, drzwi, ale podzielę je na kilka postów, żeby sprawnie się ładowały i dały oglądać bez przesytu.

Poza tym, w Rabie przez prawie dwie godziny aparat odmówił posłuszeństwa i dużą część zdjęć zrobiłem telefonem (a nie lubię telefonu w roli aparatu, więc robienie zdjęć nieco ograniczyłem).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2013 22:19

To był fish picnic :?:

Rab muszę kiedyś zobaczyć, chodzi za mną :wink:
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 20.08.2013 22:38

PabloX napisał(a):Pora na jedną z większych atrakcji Pagu, czyli wycieczkę na Rab :D

:lol: :lol: ... ale zgadzam się ... zwłaszcza jak ktoś przebywa na zachodnim skraju Pagu, gdzie jeno masliny, owce i ... Włosi z Zrce :wink: ...

PabloX napisał(a):Popłynęliśmy na Rab z Tovarnele, łódką "Maslina". Do której powinno wejść chyba maks. 18 pasażerów.

No to szyper przegiął - patrz druga fotka w tym poście - to prawdziwa pojemność Masliny...
Miał szczęście, że mu putnicy bananów nie zjedli :wink: .
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.08.2013 22:40

Lednice napisał(a):To był fish picnic :?:

Tylko podrzutka w tą i z powrotem. Łódka kursuje codziennie, ma rozkład jazdy. Dorosły płaci 55 HRK za bilet w obie strony, dla dzieci jest zniżka. Kapitan był tak skacowany, że nie od wszystkich pobrał opłatę. Gdybyśmy już na Rabie nie ustawili się razem z Niemcami, żeby mu zapłacić, to sam by o tym zapomniał. W drodze powrotnej był już w znacznie lepszej formie, popisywał się przed młodą pasażerką, sterował łódką jedną nogą przez okienko :lol:

Rybki i rakiji nie podaje, ale i tak jest wesoło :D

Lednice napisał(a):Rab muszę kiedyś zobaczyć, chodzi za mną :wink:

Miasto polecam, dla mnie jedno z ładniejszych miast w Cro. Wyspa według opisów na forum też przyjemna, szczególnie dla rodziny z dziećmi. Co tu dużo mówić, jeżeli za rok wakacje będą jednak w Cro, to bardzo możliwe, że na Rabie :hut:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.08.2013 22:53

Buber napisał(a):
PabloX napisał(a):Popłynęliśmy na Rab z Tovarnele, łódką "Maslina". Do której powinno wejść chyba maks. 18 pasażerów.

No to szyper przegiął - patrz druga fotka w tym poście - to prawdziwa pojemność Masliny...

8O 12... :wink:

Norma przekroczona ponad dwukrotnie... a w drodze powrotnej pasażerów było jeszcze więcej, w tym jeden koleś z rowerem. Nie było łatwo nie tylko gdzie usiąść, ale i stanąć w miarę wygodnie. Paru młodych putników opalało się na dziobie, z rzeczonym rowerem gdzieś pod plecami.

Buber napisał(a): Miał szczęście, że mu putnicy bananów nie zjedli :wink: .

A mnie nawet tak kusiło, banan w sam raz na śniadanie :wink:
A że trzeba było wcześnie wstać i się pospieszyć, żeby do tych Tavarneli dojechać, to nie zdążyliśmy w apartmanie zjeść śniadania i na łódce byłem już trochę głodny :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2013 22:58

Jak ja byłem teraz na fish picnicu, to Ukraińcy spili bosmana Chorwata.
Ale kapitan był trzeźwy :wink:

Wesoło było :P Nie tylko były takie atrakcje :D

Jak Rab to albo siedzieć tam z tydzień,
albo wycieczka statkiem :roll:
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.08.2013 23:12

A tak w ogóle, to wracamy do dedykacji muzycznych.

Bajaga i Instruktori - Sarene pilule za lilule

Piosenka jest oczywiście dla forumowych medyków (jedynym, którego kojarzę jest Buber, ale nie sądzę, żeby na forum był tylko jeden doktor) - żeby zawsze mieli tak wesoło jak w tym oldskulowym teledysku (1985 r.). Najprzyjemniej wygląda końcówka, a zespół Bajaga i Instruktori odkryłem dzisiaj wieczorem. Kolejna fajna kapela z ex-Jugo lat 80-tych :D
Ostatnio edytowano 27.09.2013 13:33 przez PabloX, łącznie edytowano 1 raz
PabloX

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 20.08.2013 23:20

Lednice napisał(a):Jak ja byłem teraz na fish picnicu, to Ukraińcy spili bosmana Chorwata.
Ale kapitan był trzeźwy :wink:

Spił Ukrainców? Obrazek

Lednice napisał(a):Wesoło było :P Nie tylko były takie atrakcje :D

Statek pijany? :D

Lednice napisał(a):Jak Rab to albo siedzieć tam z tydzień,
albo wycieczka statkiem :roll:

My już opcję ze statkiem mamy obcykaną, więc następnym razem właśnie tak, jak napisałeś - tydzień tam.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.08.2013 23:31

PabloX napisał(a):A tak w ogóle, to wracamy do dedykacji muzycznych.

Bajaga i Instruktori - Sarene pilule za lilule :D

To ja zadedykuję dla autora tematu coś o Rabie, skoro wywarł pozytywne wrażenie :oczko_usmiech:

Nima škoja do Raba škoja :hut:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.08.2013 23:41

[quote="PabloX"]
Spił Ukrainców?

Nie, bo nie pił. Był z dziewczyną, nie wypadało :wink: Brać za męża pijaka :!: :?:
A jak tańczyła :!:

Statek nie był pijany w komplecie, bo poza kapitanem Niemcy nie pili :wink:
Niemcy w sporej liczbie pochowali się po kątach i ani mru mru.
Obce im były toasty: Za Polszu, za Ukrainu, za euro :!:
Ciekawe, co napiszą o tej wycieczce na ich forach o Chorwacji :?: :wink:

Dyskoteka na pokładzie statku, to jest to :!:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 21.08.2013 08:05

PabloX napisał(a):
Popłynęliśmy na Rab z Tovarnele, łódką "Maslina". Do której powinno wejść chyba maks. 18 pasażerów. Na pokładzie było o 10 pasażerów więcej i jakoś dało radę. Siedziałem na jakimś schodku, a dzieci na kartonach z bananami...

13/08/2013 lądujemy w Tovrnele ok. 09.30. Kolejka na przystani już całkiem całkiem. Przed 10.00 zaczynają pakować ludzi do łodzi, dwóch łodzi, bo o 10.00 odpływa jeszcze Artina. Nie załapujemy się. Łodzie załadowane na full. Szef wszystkich szefów stwierdza, że wróci po nas o 11.00. No to czekamy godzinkę... Wrócił i zabrał naszą dwójkę, szóstkę Włochów, siódemkę Słoweńców, trójkę Chorwatów, czwórkę chyba Holendrów z czterema rowerami (wylądowały na dachu) z bagażami i jeszcze jakąś trójkę znajomych Chorwatów:). 12 osób? Eeeee..... Pomyślcie teraz, jak były wcześniej te łodzi naładowane.
Aha, na przystani jeszcze zostały osoby, ok. 10. Zakładam, że pewno umowił się z nimi na 12.00.

PabloX napisał(a):W drodze powrotnej był już w znacznie lepszej formie, popisywał się przed młodą pasażerką, sterował łódką jedną nogą przez okienko :lol:

Mówisz - masz:)
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

DJ PabloX miksuje plaże Pagu, Rab, Senj, Zadar... Cro 2013 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone