napisał(a) aquavitae » 21.03.2006 21:27
Wprawdzie od mojego ostatniego pobytu tam minie wkrótce pięć lat, lat tak jak pisał mój przedmówca właśnie w Dubie kilka kilometrów dalej są miejsca do wynajęcia. Jednak przynajmniej wtedy - nie wiem jak teraz, mówiono mi na miejscu, że w większości przyjeżdżają tam ci sami ludzie i większość jest cały czas porezerwowana ( przynajmniej lipiec, sierpień ) i chyba jest to jedyne miejsce, gdzie jadąc w ciemno napewno nic się nie znajdzie. Miejsce jest kapitalne ze względu na ciszę, spokój i niewielką ilość ludzi nawet w środku sezonu, przynajmniej wtedy w połowie sierpnia po 15-16 była to wręcz samotnia. Jeśli chodzi o plażę to plażowo daleko jej do Divnej, choć znajdzie się i cień, są kamyki a w maleńkim porcie browarki:) to bije ją na głowę jeśli chodzi o ABC ( Divna to piasek, trochę roślin i runda na wyspę ) a tutaj naprawdę jest na co popatrzeć.
Także polecam, kiedyś na forum był ktoś z B-stoku, który wybierał się właśnie do Duby. Aha zobaczysz miejscowość na zdjęciach w Googlu - Grafika wystarczy wpisać Duba. Aha my codziennie dojeżdżaliśmy tu z Orebicia - także tak też można, zaś w 2000 z Trpanji - trochę bliżej.
Przemek