Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

DIVNA - PELJESAC - apartamenty?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ally
Cromaniak
DIVNA - PELJESAC - apartamenty?

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 20.03.2006 21:33

Na forum jest kilka informacji odnoście kempingu w Divnej ... mnie obecnie interesuje to, czy właściciel wynajmuje apartamenty?

Czy ktoś był w tych apartamentach ? (jeśli są) - rodzice planują wyjazd i bardzo im się spodobało to miejsce.

Pozdrawiam.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.03.2006 21:57

Byłem 2 razy na Divnej ale tylko aby się pokąpać. Jest tam kemping a domów to tam nie widziałem. wieksze miasteczko to Trpanj lub malutkie Duba. Chyba , że tam!
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Pozrdav - Bocian
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 21.03.2006 09:18

Na zwskazanych przez Ciebie zdjęciach widać też dachy... stąd moje pytanie. Byłam na plaży ale dosłownie przez chwilę i nie interesowałam się wtedy tym czy są tam gdzieś apartamenty. Domy stoją więc ...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 21.03.2006 09:49

forum/viewtopic.php?t=6488&sid=16
zobacz tu , może cos znajdziesz
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 21.03.2006 12:32

Byłem w Divnej przejazdem i wydaje mi się że obok kempingu nie ma apartamentów. Są za to w dubie peljesackiej do której z Divnej jest ok 3 km.
Klimaty i woda takie same. Mało domów wdłuż brzegu, ale ten jeden z niewielu przy samej plażywydaje się godny polecenia.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 21.03.2006 20:48

Dziękuję za informacje.
aquavitae
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aquavitae » 21.03.2006 21:27

Wprawdzie od mojego ostatniego pobytu tam minie wkrótce pięć lat, lat tak jak pisał mój przedmówca właśnie w Dubie kilka kilometrów dalej są miejsca do wynajęcia. Jednak przynajmniej wtedy - nie wiem jak teraz, mówiono mi na miejscu, że w większości przyjeżdżają tam ci sami ludzie i większość jest cały czas porezerwowana ( przynajmniej lipiec, sierpień ) i chyba jest to jedyne miejsce, gdzie jadąc w ciemno napewno nic się nie znajdzie. Miejsce jest kapitalne ze względu na ciszę, spokój i niewielką ilość ludzi nawet w środku sezonu, przynajmniej wtedy w połowie sierpnia po 15-16 była to wręcz samotnia. Jeśli chodzi o plażę to plażowo daleko jej do Divnej, choć znajdzie się i cień, są kamyki a w maleńkim porcie browarki:) to bije ją na głowę jeśli chodzi o ABC ( Divna to piasek, trochę roślin i runda na wyspę ) a tutaj naprawdę jest na co popatrzeć.
Także polecam, kiedyś na forum był ktoś z B-stoku, który wybierał się właśnie do Duby. Aha zobaczysz miejscowość na zdjęciach w Googlu - Grafika wystarczy wpisać Duba. Aha my codziennie dojeżdżaliśmy tu z Orebicia - także tak też można, zaś w 2000 z Trpanji - trochę bliżej.
Przemek
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 23.03.2006 19:47

Bardzo dziękuję za zainteresowanie pytaniem i za informacje. Poszukam jeszcze na forum w jakiś starych wątkach i w necie, może są jakieś atrakcyjne aparatemnty (pokoje do wynajęcia) w innej części Peljesacu.
Poprostu miejsce jest urokliwe i spokojne, zdala od miast, ludzi i ulic a to właśnie cenią sobie moim rodzice.
karol 11
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karol 11 » 24.03.2006 09:06

Wracając do Duby to dla mnie jest to numer 1 na Peljesaczu. Rzeczywiście jest tam mało domów wzdłuż plaż. Na końcu miejscowości przy samej plaży kilka rewelacyjnych domów jak na warunki chorwacki, ale tam to raczej nie wynajmują,choć zapytać nie zaszkodzi. Centrum miejscowości gdzie jest najwięcej domów cofnięte w stronę lądu o ok. 500m.
Wg mnie jest to znacznie lepsze miejsce niż słynna Zuljana, dla spokojnego spędzenia wakacji. Takim spokojnym miejscem jest też chyba opisywany na forum Borak, ale tam moja stopa nie staneła. (mam zamiar oglądnąć w tym roku)
Bardzo fajnym wg. mnie miejscem jest też Loviste na samym końcu półwyspu. Cicha i spokojna mieścina, ale w zatoczce co może niektórym nie odpowiadać. Jest tam też piaszczysta plażą (chyba sztuczna) Woda czysta- zatoka otwarta. Na pewno dużym plusem jest to ze miasteczko zamknięte dla ruchu samochodowego. Jeżeli nie jesteś mieszkańcem lub wczasowiczem to zostawiasz auto na parkingu przed Loviste.[/i]
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 24.03.2006 14:57

karol 11 napisał(a):Bardzo fajnym wg. mnie miejscem jest też Loviste .[/i]

O tym miejscu też myślałam ale rodzice raczej wolą kamieniste plaże. Muszę poprostu spokojnie poszukać.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 27.03.2006 21:40

A może ktoś może polecić jakieś miejsce, gdzie jest cisza i spokój, zdala od miasteczek i blisko plaży -> na Peljesacu :) ?
Sebastian1976
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian1976 » 02.04.2006 20:30

przyłączam się do ostatniego pytania ally :)
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 06.04.2006 20:47

.... puk,puk. Przecież tylu Forumowiczów spędza urlop na Peljesacu - napewno możecie coś polecić :D
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 15.04.2006 16:31

Trstenik? Żuljana? itd?
Sebastian1976
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sebastian1976 » 15.04.2006 18:36

ja już wybrałem. Trpanj, jadę od 14.08 - 02.09 :D

Już się nie mogę doczekać...
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje