Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dingac, Borac - dojazd z Orebić

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.07.2011 12:10

maciek1956 napisał(a):
Bocian napisał(a):Przez Podobuce nie dojedziesz. No i Dingac to nie miejscowość.

Bozo jeździ, ale mi zabronił

Bo on ma elitarną Dacie :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.07.2011 12:14

moondek napisał(a):
Bocian napisał(a):Z tego co pamiętam, to tunel w środku ma mijankę.

Coś krótką pamięć masz... :lol:

Wystarczającą by wiele pamiętać.
34 sekunda, tam jest szerzej i tam jest mijanka.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.07.2011 12:17

Buber napisał(a):
moondek napisał(a):
jgx1 napisał(a):czy jechać od Podobuce?

Możesz jeszcze jechać od strony Trstenika. Też jest ładnie i nie ma tunelu :)

:D
Tędy też jechałem - za pocztą w Trsteniku (po prawej) w górę ...

Jadąc z Trstenica do Borka, na końcu placu gdzie są stragany skręcamy w prawo pod górkę , pomiędzy domy i poczta jest po lewej stronie. Tak naprawdę to dojeżdżając do tego zakrętu to mamy ja naprzeciwko ;)
jgx1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jgx1 » 27.07.2011 22:06

Jutro tam jedziemy w drodze powrotnej do domu - chcemy tam spędzić popołudnie i stamtąd już do Polski - gdzie tam znajde jakąś fajną plaże?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 27.07.2011 22:17

Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 28.07.2011 09:37

Bocian napisał(a):
Buber napisał(a):Tędy też jechałem - za pocztą w Trsteniku (po prawej) w górę ...

Jadąc z Trstenica do Borka, na końcu placu gdzie są stragany skręcamy w prawo pod górkę , pomiędzy domy i poczta jest po lewej stronie. Tak naprawdę to dojeżdżając do tego zakrętu to mamy ja naprzeciwko ;)

Bocian Twój opis jest bardziej precyzyjny. Napisałem tak, bo wtedy postawiłem auto przed pocztą. Poszedłem zapytać jak tam dojechać. Na poczcie były wielkie oczy - po co tam jechać :lol: i że droga taka sobie ...
Nie było źle - może tylko wąsko na początku.

A mijanka rzeczywiście jest :D .
Tunelem warto pojechać - szkoda tylko, ze tak krótko ... :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2011 10:33

Buber napisał(a):
Bocian napisał(a):
Buber napisał(a):Tędy też jechałem - za pocztą w Trsteniku (po prawej) w górę ...

Bocian Twój opis jest bardziej precyzyjny. Napisałem tak, bo wtedy postawiłem auto przed pocztą. Poszedłem zapytać jak tam dojechać. Na poczcie były wielkie oczy - po co tam jechać :lol: i że droga taka sobie ...
Nie było źle - może tylko wąsko na początku.

A mijanka rzeczywiście jest :D .
Tunelem warto pojechać - szkoda tylko, ze tak krótko ... :wink:

Teraz , jak już wyjedziemy poza domy, jadąc w kierunku Borka, to jest za kilkadziesiąt metrów , taka pętla, na której się zawija, wcześniej trzeba było się złamać w lewo i pod górę :)
tkdiablo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkdiablo » 11.07.2023 09:32

Temat stary ale mam pytanie czy od tunelu Dingac do Podobuce i dalej do Orebic da się przejechać samochodem? Z tego co widzę to w drugą stronę do Trsenic jest przejazd w miarę normalny ale do Orebica nie wiem.
marecky81
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) marecky81 » 11.07.2023 09:52

Trstenik. Chorwacki to język słowiański, więc nie ma transkrypcji z c na k.
tkdiablo
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tkdiablo » 11.07.2023 09:56

Super. Wielkie dzięki za pomoc. Wiele wniosłeś swoją odpowiedzią. Pomogłeś tylu ludziom. Widzę, że nie mogłeś się oprzeć.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Dingac, Borac - dojazd z Orebić - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies