Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Deszczowa Chorwacja to już częsty przypadek

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.07.2009 22:01

victoo napisał(a):A co do pogody na chorwacji to w 2007 roku byłem przez tydzień na Hvarze. Pierwszy tydzien wrzesnia. Łało non stop, wiało i do tego było około 15 stopni. Pozdrawiam wszystkich, którzy w tym samym okresie urlopowali się w "słonecznej" dalmacji :/

Byłem wtedy na wyskości Hvaru na "lądzie". W Biokovie spadł śnieg: forum/viewtopic.php?p=238757#238757
Wiatr podrywał wodę z morza i na lądzie padał wtedy poziomy słony deszcz. Woda w Adriatyku jeszcze nigdy nie wydawała się tak ciepła a pioruny biły gdzieś w wodę pomiędzy Brać i Hvar.... a to co pozwiedzaliśmy w tym tygodniu to nasze.
Niezapomniany urlop.
Dziękuję za pozdrowienia.
:)
P.S. Drugi tydzień to już nuda na plaży w pełnym słońcu.
krakuscity
Koneser

Postnapisał(a) krakuscity » 03.07.2009 18:12

Mam zatem pytane gdzie jechać w przyszłym roku (z wyjątkiem Chorwacji) aby prawdopodobieństwo deszczu było mniejsze.

TU warto przyjechać i się wykąpać, ładna pogoda murowana. :D
translatiff
Globtroter

Postnapisał(a) translatiff » 03.07.2009 19:14

przesadzacie z tą pogodą, jeśli chce się tylko opalać to lepiej na solarium :) ja przeżyłem kilka deszczowych dni w tym roku i spędziłem je na zwiedzaniu, więc deszcz wyszedł mi na dobre :) pozdrawiam malkontentów :)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2009 21:36

robson123 napisał(a):Byłem w Chorwacji w dniach 21.06.2009 - 01.07.09. Wczoraj wróciłam i załamany jestem z nieudanego urlopu. W ciągu całego pobytu nie było dnia w którym nie padałby deszcz. Były oczywiście przejaśnienia i wtedy próbowałem skorzystać z odrobiny słońca co chwilę zasłanianymi przez chmury, lecz z plaży wyganiał mnie deszcz. Częste przelotne deszcze, burzę oraz jedna trzydniowa ulewa sprawiła, że urlop wcale nie był lepszy niż nad Bałtykiem. Porównując odległość i ceny to wydaję mi się że Bałtyk byłby lepszym rozwiązaniem. Chciałbym także dodać iż połowę urlopu spędziłem w Dalmacji w okolicach Splitu a drugą połową na półwyspie Istria w m. Pula. Czytałem w necie jakiś artykuł, że klimat w Chorwacji się zmienia i powodem tego są coraz większe huśtawki pogody. Mam zatem pytane gdzie jechać w przyszłym roku (z wyjątkiem Chorwacji) aby prawdopodobieństwo deszczu było mniejsze.

Dwa posty na forum, niedawno zalogowany..."sranie w banie" o zmieniającym się klimacie i przyszłych wakacjach.... a może Robsonie, Ty masz polski apartman w okolicach Słupska i chcesz nagonić trochę towarzystwa z południa w swoje okolice co :?: :wink: :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Postnapisał(a) AndrzejJ. » 03.07.2009 21:49

slapol napisał(a):Dwa posty na forum, niedawno zalogowany..."sranie w banie"

:D .Co temat to kwiatek.
haweja
Podróżnik

Postnapisał(a) haweja » 03.07.2009 22:04

Trzeba było jechać w lipcu
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.07.2009 22:09

http://www.kostravel.pl/offer_121_1096.html
albo tutaj na wakacje oprócz pogody moc wrażeń.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.07.2009 22:57

victoo napisał(a):Trzy lata temu pracowałem na Krecie. Od początku czerwca do konca sierpnia nie spadła kropla deszczu.

A co do pogody na chorwacji to w 2007 roku byłem przez tydzień na Hvarze. Pierwszy tydzien wrzesnia. Łało non stop, wiało i do tego było około 15 stopni. Pozdrawiam wszystkich, którzy w tym samym okresie urlopowali się w "słonecznej" dalmacji :/

Nie ma reguły.. w 2008 od maja do mniej więcej 15 września nie spadła ani kropla deszcza i gnębiły nas potworne upały ...

Teraz też deszcz oglądamy na sąsiednich wyspach i chyba na lądzie, a tutaj nie pada (generalnie padało znacznie mniej niż na lądzie)....

W tym roku pogoda kapryśna w całej Europie....
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 04.07.2009 11:01

Własciciele naszych apartamentow tez z niedowierzania przecierali oczy jak 3 dzień z rzędu nie było słońca. Nam przynajmniej poswieciło 8 dni z 11(do 20 i potem jeszcze 24.06, 25 tez był piekny ale juz wyjezdzalismy), te pochmurno-deszczowe spędzilismy na zwiedzaniu, spacerach i kawce na balkonie (zadaszonym ;)).
larry123
Croentuzjasta

Postnapisał(a) larry123 » 05.07.2009 14:23

CinnamonGirl napisał(a):Własciciele naszych apartamentow tez z niedowierzania przecierali oczy jak 3 dzień z rzędu nie było słońca. Nam przynajmniej poswieciło 8 dni z 11(do 20 i potem jeszcze 24.06, 25 tez był piekny ale juz wyjezdzalismy), te pochmurno-deszczowe spędzilismy na zwiedzaniu, spacerach i kawce na balkonie (zadaszonym ;)).

Nasz właściciel oprócz zalamywania rąk zaproponował jedną noc gratis.....

Ciekawe czy ktoś jeszcze miał taki przypadek..... :?: :mrgreen:
Sloniowatty
Odkrywca

Postnapisał(a) Sloniowatty » 05.07.2009 16:24

CinnamonGirl napisał(a):Własciciele naszych apartamentow tez z niedowierzania przecierali oczy jak 3 dzień z rzędu nie było słońca. Nam przynajmniej poswieciło 8 dni z 11(do 20 i potem jeszcze 24.06, 25 tez był piekny ale juz wyjezdzalismy), te pochmurno-deszczowe spędzilismy na zwiedzaniu, spacerach i kawce na balkonie (zadaszonym ;)).
zalujesz ze bylas? ja wlasnie stoje przed takim dylematem, zrezygnowac czy nie? olać 100 eur zaliczki i caly ten wyjazd? sklaniam sie ku decyzji zeby zrezygnowac. mam termin 24-31.07 w tucepi. Jakbys wiedziala ze tak bedzie to bys pojechala?
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 05.07.2009 17:37

Sloniowatty napisał(a):
zalujesz ze bylas? ja wlasnie stoje przed takim dylematem, zrezygnowac czy nie? olać 100 eur zaliczki i caly ten wyjazd? sklaniam sie ku decyzji zeby zrezygnowac. mam termin 24-31.07 w tucepi. Jakbys wiedziala ze tak bedzie to bys pojechala?

Przeżyj to sam....
CinnamonGirl
Cromaniak

Postnapisał(a) CinnamonGirl » 05.07.2009 19:31

nie żałuję - to były moje najlepsze wakacje :) i wiedząc ze taka by była pogoda pojechałabym jeszcze raz. Ani minuty sie nie nudziłam :)

nie wiem czego by mozna załować, poleząłam na plaży gdy świeciło(jeden dzien nawet w polarku ;) ten najchłodniejszy), pozwiedzałam, miałam nawet plan na kolejny deszczowy dzień - Kastele i Split ale nie został zrealizowany bo kolejnego dnia swieciło słonko a potem juz wyjezdzalismy.

moim zdanie nie ma sie co zastanawiac tylko jechac. Mozna ułozyc plan alternatywny co na wypadek jak jakis dzien bedzie pochmurny - zwiedzanie i cieszyc sie urlopem. Choc ciezko mi uwierzyc ze w lipcy bedzie tam tylko lało i lało ;).
Kriskaz
Odkrywca

Postnapisał(a) Kriskaz » 05.07.2009 20:35

Obserwuję pogodę od dłuższego czasu ten rok przynajmniej do tej pory w całej Europie jest kapryśny(Włochy,Grecja,Hiszpania,Chorwacja itp) praktycznie nie ma upałów powyżej 33 stopni i często pada co nie jest normalne,myślę że Sierpień będzie OK. :D
Alita
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Alita » 05.07.2009 20:48

Rok temu byłam w pierwszy tydzień września w Orebciu, pogoda wspaniała, w nocy duszno jak ch..., był tylko jeden dzień kiedy słońce zakrywały chmury ale nie padało :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Deszczowa Chorwacja to już częsty przypadek - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies